Bebeğim 4 gündür kakasını yapamıyor

Okuzun Baktigi Tren

💗İpek'im💗
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
73.563
Puanlar
548
Bebeğim 24 günlük en son Perşembe yaptı ondan beridir yapamıyor. Ikına ıkına kıpkırmızı oldu çocuk. Dr yarın da yapmazsa fitil vereceğim dedi. Doğal bir yolu yok mu

Eğer anne sütü alıyorsa 10 güne kadar yapmaması normal demişti doktorum. Benim bebeğim de genelde 4-5 günde bir yapıyor. Süre çok uzayınca huzursuzlanıyor. Doktorum istersen bir çay kaşığı zeytinyağ verebilirsin demişti ama vermedim hiç. Kendi haline bırakıyorum masaj yapıyorum bacaklarına bisiklet hareketi, karnına masaj falan. Biraz iyi geliyor.

Poposuna zeytinyağı sürüyordum. Anne sütü mü alıyor mama mı? Eğer mamaysa Ben mamayı değiştirdim kabızlığı büyük ölçüde düzelmişti. Bacaklarını hareket ettir. Yüz üstü yatır ayına uygun olarak. Ilık suya sokabilirsin.

Poposuna zeytinyağı sürüyordum. Anne sütü mü alıyor mama mı? Eğer mamaysa Ben mamayı değiştirdim kabızlığı büyük ölçüde düzelmişti. Bacaklarını hareket ettir. Yüz üstü yatır ayına uygun olarak. Ilık suya sokabilirsin.
Anne sütü veriyorum ama yetmediği yerde mama veriyorum mama hipp organik siz ne kullandınız

Eğer anne sütü alıyorsa 10 güne kadar yapmaması normal demişti doktorum. Benim bebeğim de genelde 4-5 günde bir yapıyor. Süre çok uzayınca huzursuzlanıyor. Doktorum istersen bir çay kaşığı zeytinyağ verebilirsin demişti ama vermedim hiç. Kendi haline bırakıyorum masaj yapıyorum bacaklarına bisiklet hareketi, karnına masaj falan. Biraz iyi geliyor.
Mama da veriyorum karma. Çok huzursuz hiç uyumadı bugün. Banyodan sonra biraz kestirdi

Zeytinyağı verebilirsin, banyo rahatlatır, masaj, poposunu da zeytinyagiyla hafif hafif bastırarak uyarabilirsin, bizim süremiz 2 hafta da birdi, sindirim sisteminin rutin islemiymis, doktora git gel helak oldukta son doktor bizi silkeledi rahat bırakın çocuğu diye 😂 fitil lavman yaparak sindirim sisteminin alışma sürecinde müdahale ediyormusuz, bizim yuzumuzden daha çok tuvalet sıkıntısı cekecekmis . . . .
Neyse gaz çıkışı varsa, karnı taş gibi değilse sıkıntı yok, ikinip sıkılması garibim bilmediği için ugrasiyor kendince, tuvaletini yapsa da ıkınmayla pırt mirt yapmayı öğrenecek işte, normal yani, 14-17 gün arasında değişiyordu bizim, sonra süre kısaldı kısaldı rutine oturdu, günde max. 2 günde bir şimdi

Mama kesinlikle golden goat öneriyorum, keçi sütünün sindirimi çok daha kolay, son oğlumda keşfettim, bir kere bile kabız olmadı.

Mama da veriyorum karma. Çok huzursuz hiç uyumadı bugün. Banyodan sonra biraz kestirdi
İkinip kızarması kabız olduğunu gösterir zaten doğal yapacağın şeyler popusuna zeytinyağı sürmek karnına zeytinyaği ile masaj yapmak bunun için masaj yöntemi var YouTube de bak istersen.
Bide bana o zaman doktorum verebilirsin demişti tabi sen yine bir sor açken bebeğe 1 çay kaşığı zeytinyağı içilebilirsin demişti ama sen danış sonra ver.

Back
X