Bebek Beslenmesi Bebeğim aaç mı kalıyor......Yetemiyormuyum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
827
123
Kızlar ben 6 haftalık hamileyim çok şükür.
Rabbim sağlıkla hayırlısıyla elime almayı da nasip etsin inşşşşş..Aminnn.

Fikirlerinize şu konuda ihtiyacım var.
Yemek yiyemiyorum yemek deyince bile inanın midem bulanıyor.

Kusmuyorum gün içinde bir tek sabah kalkalkmaz bi acı su atıyorum .

Onun dışında gün boyu sürükli böğürüyorum ama dediğim gbi kusmuyorum.

Normal şartlarda benim şimdi cevizler fındıklar sütler yumurtalar vb sağlı yiyicekler tüketmem lazım ama olmuyor .

Zorlasam yiyeyim diye kusuyorum .
Henüz bu konuyu dr mla konuşmadım .
Ondan önce size danışayım istedim.

Yiyebildiğim tek şey meyve bol bol meyve su içemediğim içşnde soda.

Bu şekilde nasıl olur .Yada olurmu ???

Birde yediğim hiç bir şey mideme inmiyormuş gibi hissediyorum.

Sanki yediğim herşey afedersiniz ama boğazumda birikiyornuş gibi hep bi doygunluk hep bi agzımda hissetme....

Bebeğim nasıl beslenicek....

Folik asit imi bile zar zor içebiliyorum her seferinde atmamak için özel çaba sarf ediyorum .

Böyle olanınız varmıydı aranızda....

Böyle olabiliyor bazi kadinlarda. bu bazi hormonlar yüksek oldugu icin mide bulantisi cok oluyor.
doktorunuzla konusun. 3 aya kadar bulantilariniz kesilir muhtemelen. kesilmezse zaten ilac ile durdurmaya calisiyorlar. doktor belki su an icin serum ile vitamin takviyesi verebilir.

Bebek daha 6 haftalik yani ultrasonda bile yeni yeni gorulebilir, henuz bebek bile degil yani. :) korkmayin sizden beslenir su an icin, ha biraz daha ilerleyen donemlerde ne olur bilemem ama su an icin anne pek bir sey yiyemese de bebegin genel olarak ihtiyaci cok az oldugu icin sikinti olmuyor diye biliyorum.

Merhaba,
Bebeginiz ilk 3 ay sizde bulunan depodan yer.
Kendisi icin ne gerekliyse sizden alir, meraklanmayin sömürür sizi :)
Yemeniz kendiniz icin gerekli yani.
Depo bosaldikca siz kendiniz icin tamamlayin, diye yemelisiniz.
Bebek icin sorun yok.

Ay gerçekten mi vallahi ferahladım .

bunları çoğu hamile yaşıyor,hemde bu zamanlarda. en azından birşeyler ağzına koyabiliyorsun. 3 aya kadar kusmaktan 10 kilo veren var. bebeğe birşey olmaz açta kalmaz.

sakin olun. daha çok yeni hamileliğiniz. çoğu kadın böyle oluyor hamileliğinde. ben de sizin gibiydim. ben sadece ve sadece bol ekşili yeşil salata yiyebiliyordum. mutfağın kapısından geçemiyordum. aynen sizin gibi tedirgin olup doktoruma sordum. doktorum bebeğin çok küçük olduğunu benim depomdan gayet güzel beslenebildiğini. ilk aylarda özellikle ilk 10-12 hafta bu durumun normal olduğunu, kendimi yemeğe zorlamamam gerektiğini belirtmişti.

çok normal yani durumunuz ama 20.haftalarda hala sıkıntınız olursa o zaman doktorunuz dışardan destek verecektir size. çünkü o haftalarda artık bebek büyüdüğünden size zarar verir onun beslenmesi.

hayırlı hamilelik ve doğum olsun inşallah.

Ayy tşk ederim inş öle dir.
Boşuna korkuyorumdur

Merak etmeyin annenin depolarindan beslenir bebek. Tabi yerseniz hem sizin hem bebek icin daha iyi ama ac kalmiyolar merak etmeyin.
Ben ilk 5 ay dolana kadar kustum surekli. Hastanede defalarca yatacak kadar kotuydum. Banyo yaparken su kokuyodu ona bile kusuyordum.
Cok fena oldugunuzda hastaneye gidip serum alabilirsiniz. Doktorlar yonlendiriyo zaten.Biraz kendine getiriyo insani.
Saglikla kucaginiza alirsiniz insallah bebisinizi

Aminnn İnşşşş çok tşk ederim .

Ayy Allah razı olsun inanın böle şeyler duyunca rahatlıyorum.
Sanki bi ben böleymiş gibi geliyordu bana.
Birde daha çok yeni oldupu için kimselere söylemediğim için akılda danışamıyorum .

Gerçekten tşk ederim...

Bende çok bulantı yaşıyorum 9+3 olduk bugün ama doktorum ilk 3 ay depolarda beslenir sen kendin için ye az az sık sık dedi yiyemiyosan zorlama dedi kendini üzme ne gerek yok vitamin depolarini tüketmekle meşgul sen keyfine bak

Amin inş tşk ederim.

Önerilerin deneyimlerin iyi dileklerin için de ayrıca çok tşk arkadaşım.

Ayy tşk ederim inş öle dir.
Boşuna korkuyorumdur

Gecen bir gazetede gordum, kizda kusma hataligi var (teknik terkmini hatirlayamiyorum), ne yerse yesin yutarsa yutsun aninda kusuyor. Birinde hapi da kustugu icin hamile kaliyor. Doktorlar cocugu alma ve kadinin dogum yapmamasi konuaunsa baya israrci okuyor, bebegin yeterli beslenemeyecegini, annenin hamileligi kaldiramayacagini vs soyluyorlar. Sonuc ise kadin 4 kiloluk bir bebek dunyaya getiriyor. :) Bebekte de herhangi bir saglik problemi yok ustelik. Allahin izniyle sizde de problem olmaz, caninizi sikmayin bosuna.

Tüm depolarımı yesin yesin bitirsin
ayýyy inanın iyi geliyor bunları duymak.

tşk ederimmmm

Kaygılanmak için çok erken ve şuanki yemek yiyemelerin çok normal.şimdi herşeyden tiksiniyorsun ama ilerleyen zamanlarda biri beni durdursun çok yemek yiyorum demelere başlayacaksın.

Ilk zamanlar bende öyleydim ama sonradan iştahım açıldı yediklerim bebişede yaramış. 4100 gr dogdu

ilk 3 ay senin depolarından besleniyor yani bebek besleniyor aslında ama sen kendin için beslenmelisin, çünkü yeterli kalsiyum almazsan, bebek senin kalsiyumunu kullanacak gelişmek için. sende kemik erimesi ve bilimum rahatsızlık olur. bende süt içemiyordum eşim o kdr baskı yapıyordu ki kemiklerin eriyecek, bebeği değil seni düşünüyorum diye. 3 ay sonra rahatlamıştım ama.

yok ya hu ne aç kalması?? hamilelik ilk 3 ayı aldığın kilolar kendi bedenine kalacaklar zaten.
hatta ilk aylar 10 kilo verenler var. o senin depondan beslenir merak etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…