- 23 Şubat 2019
- 432
- 133
- 23
- 25
- Konu Sahibi monarosa352
-
Hiç izletmeyin. Tv den dolayi olmuş. Surekli konuşun sıkılmadan her seyin ismini söyleyin, dışarı çıkın temiz havada yürüyüş yapin yada anakucagina alip konuşa konuşa gezdirin. Evde sizin için sıradan olan seyler onun oyuncağı olabilir unutmayin plastik bardaklarla bile oyun oynatilabilir. Instagramda cok guzel oyunlar var her evde bulunan seylerle, guzel fikirler var bi bakin tavsiye ederim.Merhaba bayanlar 13aylık bebeğim var 14aylık olacak bebeğim fiziksel olarak cok hizli gelişti 5aylıkken emekleyip 9aylıkken desteksiz yüruyodu. 7aylıktan itibaren filan sürekli baba dede diye ses çikartiyodu. bu virüsten dolayı aylardır hiç evimizden çıkmiyoruz hiç insan yüzu görmuyoruz. eşim sabah erkenden işe gidip akşam 8de dönüyor geldiğindede yorgun olduğuna uyuyor fazla ilgilenemiyor bende tek başima ilgilenmeye çalışiyorum oynayacak oyun bulamıyorum mecburen ev işlerimi yaparken televizyondan şarkıli çizgi film izletmeye başladım. o yüzden mi bilmiyorum bebeğim uzun zamandır baba mama dede demiyor. anne demiyordu zaten ama dediklerimizden anlıyo hayır dur al ver su iç gibi şeyleri anlıyor. ama hiç sesi çikmiyor. çıglik filan atiyo arada ama konusmuyor. 1haftadır cizgi film izleymeyi azalttım oyunlar oynamaya çalışiyorum ama yaşı kucuk o yüzden birşeyler bulamiyorum oynayacak ne yapabilirim.
Konuşmak sosyalleşmek için lazım. Evdeyken ihtiyaç duymuyor demek ki. Bu konu benim branşım ve üzüldüm hep evde olmanıza. Gündüz bebek arabasıyla dışarı çıkarsanız. İnsanların seyrek olduğu, deniz kenarı gibi yerlerde gezseniz. Küçük bir şehirde yaşıyorsanız boş çocuk parkı bulunca oynatsanız iyi olur. Bir de arabayla gezerken etraftaki her şeyi anlatın. Gözünün gördüğü her şeyi renkleriyle, özellikleriyle anlatın. Saçma diye düşünmeyin, sürekli konuşun.Merhaba bayanlar 13aylık bebeğim var 14aylık olacak bebeğim fiziksel olarak cok hizli gelişti 5aylıkken emekleyip 9aylıkken desteksiz yüruyodu. 7aylıktan itibaren filan sürekli baba dede diye ses çikartiyodu. bu virüsten dolayı aylardır hiç evimizden çıkmiyoruz hiç insan yüzu görmuyoruz. eşim sabah erkenden işe gidip akşam 8de dönüyor geldiğindede yorgun olduğuna uyuyor fazla ilgilenemiyor bende tek başima ilgilenmeye çalışiyorum oynayacak oyun bulamıyorum mecburen ev işlerimi yaparken televizyondan şarkıli çizgi film izletmeye başladım. o yüzden mi bilmiyorum bebeğim uzun zamandır baba mama dede demiyor. anne demiyordu zaten ama dediklerimizden anlıyo hayır dur al ver su iç gibi şeyleri anlıyor. ama hiç sesi çikmiyor. çıglik filan atiyo arada ama konusmuyor. 1haftadır cizgi film izleymeyi azalttım oyunlar oynamaya çalışiyorum ama yaşı kucuk o yüzden birşeyler bulamiyorum oynayacak ne yapabilirim.
Oynayacak oyun mu bulamıyorsunuz? Onlar için her şey oyun her şey hayal gücü.Merhaba bayanlar 13aylık bebeğim var 14aylık olacak bebeğim fiziksel olarak cok hizli gelişti 5aylıkken emekleyip 9aylıkken desteksiz yüruyodu. 7aylıktan itibaren filan sürekli baba dede diye ses çikartiyodu. bu virüsten dolayı aylardır hiç evimizden çıkmiyoruz hiç insan yüzu görmuyoruz. eşim sabah erkenden işe gidip akşam 8de dönüyor geldiğindede yorgun olduğuna uyuyor fazla ilgilenemiyor bende tek başima ilgilenmeye çalışiyorum oynayacak oyun bulamıyorum mecburen ev işlerimi yaparken televizyondan şarkıli çizgi film izletmeye başladım. o yüzden mi bilmiyorum bebeğim uzun zamandır baba mama dede demiyor. anne demiyordu zaten ama dediklerimizden anlıyo hayır dur al ver su iç gibi şeyleri anlıyor. ama hiç sesi çikmiyor. çıglik filan atiyo arada ama konusmuyor. 1haftadır cizgi film izleymeyi azalttım oyunlar oynamaya çalışiyorum ama yaşı kucuk o yüzden birşeyler bulamiyorum oynayacak ne yapabilirim.
Çocuklar ekrana maruz kalınca o kadar üzülüyorum ki anlatamam. Bu yaşadığınız ekran maruziyetinden kanakli bi durum zaten anlamış ve vazgecmissiniz. Benim oğlum 14 aylık neler yaptığımızdan biraz bahsedeyim.Merhaba bayanlar 13aylık bebeğim var 14aylık olacak bebeğim fiziksel olarak cok hizli gelişti 5aylıkken emekleyip 9aylıkken desteksiz yüruyodu. 7aylıktan itibaren filan sürekli baba dede diye ses çikartiyodu. bu virüsten dolayı aylardır hiç evimizden çıkmiyoruz hiç insan yüzu görmuyoruz. eşim sabah erkenden işe gidip akşam 8de dönüyor geldiğindede yorgun olduğuna uyuyor fazla ilgilenemiyor bende tek başima ilgilenmeye çalışiyorum oynayacak oyun bulamıyorum mecburen ev işlerimi yaparken televizyondan şarkıli çizgi film izletmeye başladım. o yüzden mi bilmiyorum bebeğim uzun zamandır baba mama dede demiyor. anne demiyordu zaten ama dediklerimizden anlıyo hayır dur al ver su iç gibi şeyleri anlıyor. ama hiç sesi çikmiyor. çıglik filan atiyo arada ama konusmuyor. 1haftadır cizgi film izleymeyi azalttım oyunlar oynamaya çalışiyorum ama yaşı kucuk o yüzden birşeyler bulamiyorum oynayacak ne yapabilirim.
Ya mesela kızdırın oyun oynarken oyuncağını elinden alın ses çıkarana kadar onunla uğraşınMerhaba bayanlar 13aylık bebeğim var 14aylık olacak bebeğim fiziksel olarak cok hizli gelişti 5aylıkken emekleyip 9aylıkken desteksiz yüruyodu. 7aylıktan itibaren filan sürekli baba dede diye ses çikartiyodu. bu virüsten dolayı aylardır hiç evimizden çıkmiyoruz hiç insan yüzu görmuyoruz. eşim sabah erkenden işe gidip akşam 8de dönüyor geldiğindede yorgun olduğuna uyuyor fazla ilgilenemiyor bende tek başima ilgilenmeye çalışiyorum oynayacak oyun bulamıyorum mecburen ev işlerimi yaparken televizyondan şarkıli çizgi film izletmeye başladım. o yüzden mi bilmiyorum bebeğim uzun zamandır baba mama dede demiyor. anne demiyordu zaten ama dediklerimizden anlıyo hayır dur al ver su iç gibi şeyleri anlıyor. ama hiç sesi çikmiyor. çıglik filan atiyo arada ama konusmuyor. 1haftadır cizgi film izleymeyi azalttım oyunlar oynamaya çalışiyorum ama yaşı kucuk o yüzden birşeyler bulamiyorum oynayacak ne yapabilirim.
aynn eski kullandigi baba mama dede yide demiyoaynisi bizdede var 15 aylik ama artik eski kullandığı kelimeleri dahi kullanmiyor
dısari cikamiyiruz ama surekli mutfakta iş yaparken yanimda etrafi kurcalar bnde onunla konuşurum surekli ama önceden konusuyodu 2-3kelime soyluyodu yaklaşik 3aydir o kelimeleride söylemiyoKonuşmak sosyalleşmek için lazım. Evdeyken ihtiyaç duymuyor demek ki. Bu konu benim branşım ve üzüldüm hep evde olmanıza. Gündüz bebek arabasıyla dışarı çıkarsanız. İnsanların seyrek olduğu, deniz kenarı gibi yerlerde gezseniz. Küçük bir şehirde yaşıyorsanız boş çocuk parkı bulunca oynatsanız iyi olur. Bir de arabayla gezerken etraftaki her şeyi anlatın. Gözünün gördüğü her şeyi renkleriyle, özellikleriyle anlatın. Saçma diye düşünmeyin, sürekli konuşun.
Mesela siz yemek yaparken yanınıza mama sandalyesine oturtun, konuşun. Bak şimdi havuçları doğruyorum, sonra da patates vb. Tek tek anlatın yaptıklarınızı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?