• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim, bakıcısı ve ise dönüş

Benzer düşünceler bende de var. Seneye şubatta işe başlamam gerekiyor. O zaman bebeğim 28aylık olacak. Kreş mi bakıcı mı bilemedim. Ara dönemde kreşe sıcak bakmıyorum ama burada çevremiz de yok güvenemiyorum bakıcı olayına. Sadece 4aya ihtiyacım var, hazirana kadar. Şimdiden sürekli düşünüyorum.

biraz daha izin alabilirsiniz. iş bırakmak maalesef öyle kolay olmuyor, uzatabildiğiniz kadar izin süresini uzatın derim

Içinize böyle bir his geldiyse bence hiç risk almayın. Eşya değil evlat teslim ediyoruz. Çok Haklısınız. Durup dururken de huylanmazsınız.

Yeğenim iki yaşında anaokuluna başladı mutlu mesut gidiyor. Annes işe dönmek zorundaydı erken mi oldu diye üzülüyordu ama tam oyun çağında çok da güzel oldu. Annesine el sallayarak Koşarak içeri gidiyor:) evde sıkılınca oyuna oyuna diye okula gitmek istiyor.

Bakıcı işi çok zor. Ben de bakıcı bulamadığım için işe başlayamamıştım. Allah sizin yardımcınız olsun. Bebeğinize kendiniz bakabildiniz kadar bakıp bence sonra kreşe verin. Sosyal ortam oyunlar yaşıtları.. Onun için daha iyi olacaktir.

Benzer düşünceler bende de var. Seneye şubatta işe başlamam gerekiyor. O zaman bebeğim 28aylık olacak. Kreş mi bakıcı mı bilemedim. Ara dönemde kreşe sıcak bakmıyorum ama burada çevremiz de yok güvenemiyorum bakıcı olayına. Sadece 4aya ihtiyacım var, hazirana kadar. Şimdiden sürekli düşünüyorum.
Bebeğinizi siz evdeyken bir ay öncesinden alıştıracak kreşe başlatmanızı tavsiye ederim. Hem birçok Alışkanlık kazanacak hem yaşıtları ile olacak oyunlar oynayacak.
Öbür türlü evde bakıcı TV'ye mi mahkum ediyor ne yapıyor asla bilemeyeceksiniz..

A

Annem babam isini bırakma diye baskı yapıyor, eşimin ailesinde bazıları saka ile karışık -hazır yiyici- gibi laflar söylüyorlar, isim de kamuda kariyer grubunda, çalışırsam bu laflar baskıyı görmeyeceğim için cazip geliyor ama siz de haklisiniz, çocuklarımı bırakarak onların yaşayacağı eksikliği kariyer vs telafi etmez..

Anne baban senin emeklerine üzülmekte HAKLI. Erkek tarafı ise o Lafı demek istiyorsa her türlü Diyor. Eşimin maddi durumu iyi, onunla evlenince bana Paragöz demişlerdi:) ben hem çalışıyordum hem de onlar gibi varlıklı bir ailenin kızıydım. Yani para Lafı evlilik boyunca aramızda hiç geçmedi ama erkek tarafı istediğini diyor. Onlara takılmayın asla.

Ücretsiz izinle idare edip sonra bebeği kreşe göndererek işe dönmenizi gönülden tavsiye ederim.

eve kamera koyun ve bas bas kamerada taktırdık ne kadar da iyi oldu amaaaaann her odada da var diye laf çarpın :KK51:..Ama bakış falan mı sezdiniz taci<z olayını pek anlamadım ,yarım akıllı da olabilir günahını almayalım şimdi :110:
Ben evime kamera taktırınca hiçbir bakıcı işi kabul etmedi, daha önce kabul edip de eve gelenler geri kaçtı:(

ben 20 aylık verdim kreşe memnunuz çok şükür. tabi ufak tefek kazalar oluyor.. mesela kayıraktan düşüp kolunu çatlattı..

bir de siz çok ince düşünüyorsunuz.. onlar sizin samimiyetinize güvenip eve eşiniz yokken gelmiştirler.
ya da emzirdiğinizi tahmin edemeden girmiştir içeri..

bunlar bana gereksiz evham gibi geldi..

Ben herzaman çocukların evde bakılmasından yanayımdır.Başka eve götürmeler çocuğun düzenini bozar ,sağlıklı olmaz diye düşünüyorum.Birisini bulun evinizde baktırın diye düşünüyorum. güvenlik içinde kamera taktırırsınızz

5buçuk aylık bebeğim var ve evimde bakıcıyla beraberler 2aydır. Kendi evimde baktırıyorum çocuğuma. Sende kendi evinde bakılmasını talep et. Ben kızımın yabancı bir evde bakılmasını istemezdim. Kamudayım bende. Maddi durumum uygun olsaydı, ücretsiz izne ayrılır, 2yaşına kadar kendim bakar. Ardından kreşe verirdim kızımı. 2yaşını doldurduktan sonra kreşe vereceğim yine de. Bakıcımdan memnun değilim çünkü. Söylediklerimin tersini yapıyor resmen. Neyse, aklına taciz vs en ufak bir şey bile takılıyorsa, bakıcının kendi evinde bakmasına izin vermemelisin.

Benim bir arkadasım bebegi 1 yasındayken krese verdi. Kreşi işine yakın bir bölgeden secti arada gidip emziriyor ve cok memnundu. İşten istifa et demek kolay ama yapmak eminim cok zordur. İnsanın arada kalması cok zor. Bence iç sesine güven, ücretsiz izin al bir süre. ve o arada belki içine sinecek bir bakıcı bulursun ya da krese verirsin.belki de o süre içinde fikirlerin tamamen değişir ve işi bırakırsın. bu bir süreç pat diye karar vermek oldukca zor

Evde çocuklarla dura dura insan düşünürken her acıyı yakalayamiyor onu anladım, yorumlariniz beni rahatlattı, hepinize tesekkur ederim, evimi tasiyacagim vereceğim karara gore, iki yas sonrası alabildiğim kadar izin sonra kreş inş.
Baktık onu da beceremedik o zaman istifa belki gündeme gelir, nasip..
En kotu karar bile kararsızlıktan iyi diye boşuna dememisler, kararsızlık mutsuzluk sebebi resmen.

Zaman kötü. Hic suphelenmedigimiz kisiler bile sapik olabilir valla...

bizim gelinde çocuğunu bakıcıya veriyıor annem varken...millet bakacak arar bizimkide bakıcıya verir ki annem 2,5 yaşındaki çocuğumu öyle güzel yetiştiriyor ki hangi kreşe gidiyor diye soruyorlar

iki yaş kreş için erken bi yaş değil
benim kızım 22 aylıkken başladı kreşe
ve kreş kızımda çok güzel değişiklikler yaptı
konuşması,yemesi,uykusu, diğer çocuklarla iletişim kurması hep olumlu yönde etkilendi
eğer düzgün bi kreş bulabilirseniz hiç düşünmeden verin

iki yaş kreş için erken bi yaş değil
benim kızım 22 aylıkken başladı kreşe
ve kreş kızımda çok güzel değişiklikler yaptı
konuşması,yemesi,uykusu, diğer çocuklarla iletişim kurması hep olumlu yönde etkilendi
eğer düzgün bi kreş bulabilirseniz hiç düşünmeden verin
Düzgün kreşten kastınız nedir peki?
Yani kreşe verirken nelere dikkat ettiniz?

Al ücretsiz izin o zaman değerlendir

Oğlum 25 aylık kreşe başladı

Ben memnundum

Sınıfta 3 çocuk 1 öğretmen 1 stajyer 1 de teyze vardı tabii bir de sürekli gelip giden bir müdür kadın her birini ayrı ayrı kucağına alır salıncakta saklanır sohbet ederdi

Yalnız olayı yaşayan sizsiniz ama ben adamda bir sapıklık görmedim

Akraba ve sık görüşüyorsunuz eşiniz olmadan eve gelmesi bana hiç garip gelmedi

Emzirmede de kimin evi idi onların ise belki o odada olacağınızı düşünememiştir
Ama sizin ev ise ne işi varmış başka odada

Al ücretsiz izin o zaman değerlendir

Oğlum 25 aylık kreşe başladı

Ben memnundum

Sınıfta 3 çocuk 1 öğretmen 1 stajyer 1 de teyze vardı tabii bir de sürekli gelip giden bir müdür kadın her birini ayrı ayrı kucağına alır salıncakta saklanır sohbet ederdi

Yalnız olayı yaşayan sizsiniz ama ben adamda bir sapıklık görmedim

Akraba ve sık görüşüyorsunuz eşiniz olmadan eve gelmesi bana hiç garip gelmedi

Emzirmede de kimin evi idi onların ise belki o odada olacağınızı düşünememiştir
Ama sizin ev ise ne işi varmış başka odada
Ya bende kötüye görmüyorum ama rahatsız oldum işte. Birde kadın kendi evinde bakarsa kendi delikanlı oğlu var, ayni binada sürekli gelip giden başka akrabaların ergenlik yaşlarında oğlanları var, kimseyi zan altına sokmak istemiyorum ama kız çocuğu olunca siz konusu vesvese oluyor ister istemez.

Düzgün kreşten kastınız nedir peki?
Yani kreşe verirken nelere dikkat ettiniz?
mutlaka kreşin içini gezin,nasıl bir ortamları var, çocuklara karşı davranışları çok önemli
kendimden örnek verecek olursam ben mesela yapay çim olan, binanın içi dökülen, çocuğa sağlıklı bir ortam sunabileceğine inanmadığım, apartman içinde bir daireyi kreşe çevirmiş yerleri tercih etmedim
kızımın gittiği kreşte bina tamamen kreşe ait, bahçeli
ayrıca kurumsallık da çok önemli
kızımın bu yıl ikinci senesi ve öğretmenlerini çok seviyor(geçen yıl ve bu yıl ki öğretmeni farklı)
çocuklara verilen kahvaltı, yemek benzeri öğünlerde kullanılan ürünler,
her aradığınızda ulaşabilmeniz
kreşte pedagog olması
sorduğunuz her soruya samimiyetle cevap verilmesi
bu tür şeyler çok önemli

Back
X