Davranış Bozuklukları Bebeğim beni pes ettiriyo

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

gizeminanc

İnanç
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2014
8
0
1
37
12 aylık bi oglum var bundan 2 ay öncesine kadar sakin bir bebekken şimdi beni cildirtiyo 10 aylıkken ameliyat oldu kuzum ve tum huyu tamamen değişti çok inatçı ve huysuz oldu asla ama asla bizi dinlemiyo cevap veriyorum resmen bizimle kavga ediyo ne yapabilirim yorumlarınızla yardım ederseniz çok sevinirim...şimdiden tşkler. ..

ama annesi o daha çok küçük :) 5-6 yaşında çocuktan bahseder gibi bahsetmişsin.. üstelik ameliyatta olmuş, strese girmiştir yavrum.. bol bol oyun oynamanız gerekiyor.. işi gücü bırakın bolca oyun oynayın hep güldürün, sık sık sarılıp öpün, zaten 12 aylık bebekler sık sık huy değiştirirler.. önemli olan mutlu bir bebek olmaları, siz onu mutlu ettikçe daha sakin bir çocuk olma yolunda ilerleyecektir..

sevgiler..

ama annesi o daha çok küçük :) 5-6 yaşında çocuktan bahseder gibi bahsetmişsin.. üstelik ameliyatta olmuş, strese girmiştir yavrum.. bol bol oyun oynamanız gerekiyor.. işi gücü bırakın bolca oyun oynayın hep güldürün, sık sık sarılıp öpün, zaten 12 aylık bebekler sık sık huy değiştirirler.. önemli olan mutlu bir bebek olmaları, siz onu mutlu ettikçe daha sakin bir çocuk olma yolunda ilerleyecektir..

sevgiler..
aslında çok güler yüzlü mutlu bi bebek ve bide asla bizimle oynamayı kabul etmiyo onunla oynamak için yanına geldiğimizde oyunu bırakıp gidiyo elimizde oyuncagini görünce alıp atiyo ve gidiyo herseyi tek başına yapmak istiyor hep..

aslında çok güler yüzlü mutlu bi bebek ve bide asla bizimle oynamayı kabul etmiyo onunla oynamak için yanına geldiğimizde oyunu bırakıp gidiyo elimizde oyuncagini görünce alıp atiyo ve gidiyo herseyi tek başına yapmak istiyor hep..

o halde bırakın yalnız oynasın.. ya da yeni oyunlar üretin, mutfak malzemeleriyle.. basket oyunları ilgisini çekebilir ( kağıttan toplar yapıp bir kovaya atmaca şeklinde).. kağıt kalem verin eline, karalasın.. tüm oyunları "al sen yap", "aferin oğluma" "alkışş" şeklinde oynayın.. hiç biri olmuyorsa siz eşinizle oynayın, dayanamayıp gelecektir..

"gel camdan bakalım", "aaa bak kuş, bak araba, bak ağaç, nerde kuş, vb." dialoglar kurun.. çizgi film açıp yine "aa bak top, bak kuş geldi, bak düştü, aaa bu ne!?-kedi" gibi diyaloglarla beraber izleyin..

inatlaştığı zaman, ısrarcı olmayıp yanından ayrılın.. ağladığı zaman da yanından ayrılın, o ağlayarak yanınıza geldiğinde sadece sarılın, öpün..

2 çocuk annesi olarak ; biliyorum buradan konuşmak kolay, anne olmak zor :)

ameliyattan dolayı da huyu değişmiş olabilir sebep oysa zamanla düşelir. daha çok küçük ameliyattan korkmuş olabilir. büyük oğlum da bebekliğinde iki kez ameliyat oldu 3-8 aylıkken ikisinde de huyu bir süreliğine değişti. hatta yeşil kıyafetli insanların yanına gitmiyordu. zamanla düzelecek sabırlı olup her fırsatta sevginizi gösterin. şefkat ve sevgi bir ortamda yaşadıkça o da bu hırçınlıklardan kurtulacaktır.

ameliyattan dolayı da huyu değişmiş olabilir sebep oysa zamanla düşelir. daha çok küçük ameliyattan korkmuş olabilir. büyük oğlum da bebekliğinde iki kez ameliyat oldu 3-8 aylıkken ikisinde de huyu bir süreliğine değişti. hatta yeşil kıyafetli insanların yanına gitmiyordu. zamanla düzelecek sabırlı olup her fırsatta sevginizi gösterin. şefkat ve sevgi bir ortamda yaşadıkça o da bu hırçınlıklardan kurtulacaktır.
ins eski haline birazda olsa dönmesini çok istiyorum..

Back
X