Bebeğim beni sevmiyor mu?

Belkide....
Ama cocuklukda gorulmeyen ilgi daha sonrada verilemiyor malesef bu kanitlanmis bir sey yani annen ilgisiz buyumus olabilir o yuzdende sana bu ilgiyi verememis olabilir sende ayni seyi yasiyorsun bunun kalitsal oldugunu sanmam bu sadece pisikolojik bu durumu yasayan bircok kisi taniyorum malesef .
Hepsi ayni seyden muzdarip keske boyle seyler hic olmasa ..

Anne ile bebek arasındaki iletişim daha anne karnında baslar. Dogdugunda annesinin sesini tanır bebişler. Emziriyor musun? Emziriyorsan en azından emme istegi gecene kadar umrunda olursun :). Benim bebişim 6 aylıkken filan emdikten sonra unutuyordu varlıgımı. Ama bunun sebebi sevmemesi degil kesfedecek bir suru sey olması bence.

Bence hic dert etme, anne demeye baslayınca surekli "anne" diyecek. Anneden kıymetlisi yok bebekler için.

Bence kayınvalidene dikkat etmelisin. Öyle şeyler söylemesi hic hoş bir davranıs degil.

bende bebeğim 6 aylıkken senin gibi düşünüyordum babası ve halasını görünce cığlık cığlığa bana yapmadığı sebeklikleri onlara yapardı..sinir olurdum...
şimdi 10 aylık olacak hala baba ve halasına öyle hatta annene ve dayısınada..ama artık sinir olmuyorum...cünki bi gözü hep bendedir ...

ben ev hanımıyım oğluma hep ben bakıyorum. ama dedesini ve babannesini görünce onlara sazan gibi atlıyo budurumda beni sinir ediyo. zaten kaynanamı sevmiyorum. bana gülüyo oyun oynuyoruz ama onları görünce beni unutuyo... zamanla geçermi bilmem ama herkestse bu durum olduğunu gördüm. bende çalışcam 2ay sonra babannesiyle kalsında aklı başına gelsin

şiddetle karşıyım babanenin büyütmesine eğerki çok fazla maddi sıkıntınız yoksa
malesef bebekken anne şefkatini alamayınca en fazla ilgi gördükleri yere meyl ediyolar.
canım hiç üzülme daha bebek o hiç bişiden anlamaz kime neye güldüğünü bile idrak edemez.
zamanla geçer inş.eğer eliniz çok fazla sıkılık değilse çocuğun 3-4 yaşına kadar sen bak derim
eğer maddi sıkıntınız büyük isede bebeğin büyüdükçe ona normalinden daha fazla şefkat göster zaten fıtratı gereğide sana daha düşkün olur.

sb bs ciğin seni dinlerken ablam geldi gözümmün önüne oda bu sıkıntıları yaşamıştı yiğenim bizi bile tınlamazdı babanesi ve dedesini görünce.büyüdükçe ablam onlarla evde oynadı evini sevdirdi az az da konuştu çocuklarla hergün babanelerine gitmek istemediler.çocuk ufakken öyle şeyler oluyo

bende seneye Rabbim izin ederse bebek düşünüyorum ama şimdiden şartımı koydum eşime ayağımızı yorgana göre uzatalım ben çalışmayacağım çocuğuma bakıcam ben yetiştiricem.4-5 yaşına geldimmi büyükler bakar ozaman çalışırım dedim.gerekirse soğan ekmek yiyeyim ama evladımı ben yetiştireyim

sukut teşekkür ederim cevabın için. çalışmayı beni istemiyo diye daha çok düşünüyorum. evde olunca daha çok batıyo. bende onlara gidiyo ben daha çok sinir oluyorum bu sefer. sanki annesi oymuş gibi.
neler neler yapıyorum parka gidiyoruz geziyoruz oynuyoruz... vs oyuncaklar alıyorum onunla yatıyorum kendini yanlız hissetmesin die ama beni görmüyo ve çok sinirleniyorum. kötü düşünceleri çağırmak istemiyorum. babannesidir sever diorum ama insan kaynanasını sevmeyince batıyo işte...
geçer umarımmmm :50:

canım çok iyi anlıyorum yerinde olsam bende senin gibi düşünürdüm sıkıntılanırdım.Ama çözüm yolun var maddi olarak çok sıkıntı içinde değilsen işten çıkınca bebeğinle daha çok vakit geçireceksin geçirdikçe sana alışacak inan bak ablamda aynı şeyleri yaşadığından söylüyorum.düşünsene ben şimdi bile ablama kalmaya gideyim yiğenimle 3 -4 gün üst üste vakit geçreyim hemen alışıyo arkamdan ağlıyo eve giderken.sen şöyle gece gündüz bi-iki hafta geçirsen inan bak alışır.bence bi pedigoglada görüş o sana taktiklerde verir çocuğun sana daha kolay alışması için .Canım böyle sorunlar son yıllarda çok fazla var tek sebebi annenin çalışması bence.biraz büyüsün anne şefkatini alsın seni annesi olarak kodlasın sonra gene çalışırsın be arkadaşım.

sukut teşekkür ederim cevabın için. çalışmayı beni istemiyo diye daha çok düşünüyorum. evde olunca daha çok batıyo. bende onlara gidiyo ben daha çok sinir oluyorum bu sefer. sanki annesi oymuş gibi.
neler neler yapıyorum parka gidiyoruz geziyoruz oynuyoruz... vs oyuncaklar alıyorum onunla yatıyorum kendini yanlız hissetmesin die ama beni görmüyo ve çok sinirleniyorum. kötü düşünceleri çağırmak istemiyorum. babannesidir sever diorum ama insan kaynanasını sevmeyince batıyo işte...
geçer umarımmmm :50:

Büyük kızıma 1 ay kayınvalidem bakmıştı senin yaşadıklarını o zaman bende yaşamıştım kaynanayı sevmeyince çocuğun ona olan ilgisi daha da batıyor haklısın, kızım şuan 3,5 yaşında ve tam bir anne hastası büyüdükçe değişiyor canım duyguları hiç üzülme annenin yerini hiç kimse alamaz

Kızlar nasılsınız uzun zamandır yazamadım ama hep gözattım başlıklarınıza:)
Benim derdim var arkadaşlar benim bebeğim 6,5 aylık ve ben 2 ay önce işe başladım saatlerim 8,30 12 eve gidiyorum 1,30 geliyorum ve 5 çıkıyorum saatlerim bu yanlız oğlum beni sanırım hiç özlemiyo sevmiyo ben gelmişmiyim nabıyorum umurunda değil k.validem bugün bide üstüne yok oğülum babasını daha çok seviyo dedi annem dedi böyle iyice üzüldüm inanın morelim çok bozuk ben bişi yapıyorum oynatıyorum bi öyle gülüyo çeviriyo kendisini ama babası yaptığında kahkahaları basıyo nabıcam kızlar ben ...senağlamasenağlama

yadıklarınızın üzerinden nereydese 3 yıl geçmiş benzeri sorunları yasıyorum bende merk ettim bebeğiniz büyümüştür şimdi durumlar nasıl acaba inşallah herşey yolundadır

Merhaba bende ayni sorunlari yasiyorum bebegim 11 aylik herkese nasil davraniyosa banada oyle davraniyor aramizda bir bag yok gibi beni gorunce sevinmiyor gelmek istemiyor calismiyorum evdeyim ne yapiyim bilmiyorum ama cok uzuluyorum biraz opsem sevsem itiyor eliyle burda yazan arkadaslar sizin bebekleriniz degisti mi ne yapmam gerekir

koparılamayacak tek bağ anne ve evladın arasında ki bağdır! sizi sevmez olur mu bu mümkün mü silin atın bunu babaya daha düşkün olabilir ama her evladın ennnnn sevdiği her zaman anadır. Ana gibi yar olur mu hiç

Valla canim bunlarin hepsi boyleeeee bizimkilerde oyleler kizimla 7 yirmidor ben ilgilenirim grce babasi kalkar beni kalldirir maamasini yaparim esime veririm o yedirir uyutur yatar sabah nobeti ben devir kizim uc ayina girecek ve daha yeni yeni gulucukler atmaya basladi ama sadece babasiyla bana atar o gulucukleri digrlerine sadece agular okadar buna ragmen kp cocuk sizi sevmiyo sizi istemiyo demeye basladi adam 5 dkk bakanaz baksa solenir ama lafa gelince konusur baktim bir degil iki degil milletin yaninda da bole konusuyo bende yapistirdim cevabi sen 5 dkk bakamiyosun bu cocuga nasil kanaat getirdin diye bundan sonra sevmeye dahi vermiyorum ona kvye 5 dkk veririm sever alirim cocugumu uyuturm yada oynarim bunlarin hepsi bole takma hele ni dillensinde asil ozaman sana ne kurlar yapicak sende bosuna canini siktiginla kalicqksin simdi daha cok kucuk kim ilgilenirse ona bakar ama ayirt ettiginde daha farkli olur evlatla annenin sevgisinin baginin arasina kimse giremez inan bana

Mrb konu açılalı çok uzun bir zaman olmuş ama yine de yazacağım.... Bende bu sorunu yaşamış bir anne olarak şunu diyebilirim ; bebek anneye küser ve tavır alabilir. 6 aylık bebek ne anlar demeyeceksiniz, onlar içgüdüsel olarak algılar herşeyi ve 4 aydan sonra sosyal bir varlık olurlar. Bunlar bilimsel gerçeklerdir, gittiğim onlarca pedagog ve davranış bilimleri psikolog ve psikiyatr 'ların ortak görüşüdür. Az emmek, anne ile az uyuymak, anne ile az oynamak vs gibi durumlar bebeği başkasına yönlendirir. En yakınında kim varsa ona..... Biz 6 aylıkken bu sorunu yaşamaya başladık, şu anda 25 aylığız ve aynı şekilde devam ediyor ilişkimiz ne yazık ki.... ben olmasam da olur,beni asla aramaz. Ortamda baba varsa ona gider, ondan ister, onu öper. Ben yaklaşımca beni iter ve kaçar. Az emzirdim sütüm bitti maalesef, bu limden geldiğince de yakın olmaya calıştım ama olmadı.... Böyle alıştı ve böyle gidiyor. Size tavsiyem işten çıkın mecbur değilseniz

Back
X