BEBEGİM BÜYÜYENE KADAR.. YARDIM TECRUBELI ANNELER

Kızım 4.5 aylıkken ek gıdaya geçtik,anne sütüyle birlikte tabi. Temel besin anne sütüydü,ek gıda tadımlıktı o dönem. Sizde en az 1 yaşına kadar anne sütü yoksa devam sütü ve yanında ek gıda olarak devam etmelisiniz. Zaten 2 kaşık yer 3 kaşık yer sonrasında süt içer bu aylarda,zamanla miktar artar.
Ne verebilirsiniz konusuna gelince.
İlk etapta günlük sütten minik porsiyonlarda yoğurt mayalayın. Mesela sabah minik bir kavanoza yada çay bardağına mayalayın uyanınca,3-4 saat sonra tutar yoğurdunuz yedirebilirsiniz.
Bunun dışında muhallebi yapabilirsiniz süt yerine devam sütü ekleyerek. İrmik yada pirinç ununu su ile pişirip ılınınca devam sütünü ekleyip yedirebilirsiniz.
Meyveleri cam rendeden geçirip,suyunu verebilirsiniz yine kaşıkla yada biberonla ama bu dönemde teker teker verin,karıştırmayın meyveyi,elmaysa elma,armutsa armut. Asitli (portakal,kivi vb meyveleri bir kaç ay sonra verebilirsiniz henüz erken)
Ek gıda aldığı için suda icmeli bebeğiniz.
Bizim ilk yaptığımız corba,kabak,havuç,patates'i biraz pirinçle haşlayıp ,çok az zeytinyağı ekleyip tuzsuz olarak yedirdiğimiz çorbaydi. Tavuk ve et suyu ile de corba yapabilirsiniz tanesiz olacak şekilde.
Tuz,şeker,salca 1 yaşına kadar eklemedim ben kızımın yemeklerine.
Meyve fileleri var onlardan alıp içine elma,armut dilimleri koyup eline verebilirsiniz hem dişlerini kaşımış olur.
Mercimek, tarhana çorbalarına 8 aydan sonra geçtik.
Biraz daha katı yiyebilir 8 aydan sonra. Bu sebeple taneli yiyecekler vermeye başlamıştım. Sonradan zorlanmadım çiğneme konusunda.
Peynirli,yumurtalı,zeytinli kahvaltı şekline 8 ayda geçtik. (Yumurtanın sadece sarısı veriliyor 1 yaşına kadar)
9 ayda makarna haşlayıp,tabakla önüne koydum,kendi eline alarak yedi mama sandalyesinde. Önde 8 tane dişi vardı. (Diş durumuna göre hareket edebilirsiniz)
Yine bu aylarda muhallebilerine kuru meyve ve kuruyemiş rondodan cekip ekledim ben,besleyici olması açısından.
İlk aklima gelenler bunlar. Bebeğiniz miktarı zamanla arttırır. Siz 1 kaşıkta olsa yedirin,doymak değil alışmak amaç. Zaten mideleri küçücük. Zamanla daha cok yer. Yeterki alışsın. Sağlıkla büyütün bebeginizi.
Ben tum bunlari deneten birjyim.Zaten arastirip durdum ilk dogdugundan beri.Sorun yemiyor olmasi ve napmam gerektigi

Googly mi me öyle bi markanın muzlu muhallebisi var bebekler onu seviyor benim kızımda sevmişti bi sen gece uyumadan ondan verebilirsin

Az da olsa yemeli,çünkü pütürlü gıdalara alışmalı,sonraki aylar çiğnemeyi öğrenmeli.eğer bu aşamalar gecikirse sonrası çok zor.iki yaşında pıtırlı gıda bile yiyemeyen kusan çocuklar var

Benim bebeğim de çok az yiyor kandırarak vetiyorum mama sandalyesi al onu oturt çizgi film aç müzik aç bi şekilde kandır çok zor bi durum ben o kadar yoruluyorum ki

Benim oğlum 12. AYına girdi ve ek gıdaya 1 hafta önce geçebildik aska ağzını açmıyordu kilitliyordu.pedagoga bile gittik 20 gün önce.kafaları yedim sadece emen bir cocuk gece saat başı uyanır Emer.sonuc okumadığım kitap , internet siteleri kalmadı sorunu bulamamıştık.en son takip ettiğim sayfadaki arkadaşların tavsiyesi ve Dr unda tavsiyesiyle emme aralığını 3 saate çıkardık ki oğlum saat başı emiyordu cocuk tok olduğu için yemiyormuş ac kalınca yedi.bu arada annem 15 gündür bende annem alıştırdı.aylarca uğraşıp doktor gezdik.tek care açken dene

Milupanın çorbaları var ikili cam kavanozda satılıyor. Benim kız seviyor bir de onu dene istersen.

Benim oğlum 12. AYına girdi ve ek gıdaya 1 hafta önce geçebildik aska ağzını açmıyordu kilitliyordu.pedagoga bile gittik 20 gün önce.kafaları yedim sadece emen bir cocuk gece saat başı uyanır Emer.sonuc okumadığım kitap , internet siteleri kalmadı sorunu bulamamıştık.en son takip ettiğim sayfadaki arkadaşların tavsiyesi ve Dr unda tavsiyesiyle emme aralığını 3 saate çıkardık ki oğlum saat başı emiyordu cocuk tok olduğu için yemiyormuş ac kalınca yedi.bu arada annem 15 gündür bende annem alıştırdı.aylarca uğraşıp doktor gezdik.tek care açken dene
Acke

Doktorlar önermiyor ama işe yarıyor. Reklamları aç yedir. Eline yeni bilmediği birşeyler ver. Oyalansın. Biberon maması denedin mi?

Back
X