• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim çok emiyor ama 2 ayda 400 gr vermiş

aysekaraman

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2019
82
37
3
3 aylık hamileyim ve bebeğim 7 aylık oldu. Gece gündüz emiyor. Gece durmadan emiyor, 1 saat emiyor, 1 saat uyuyor, tekrar aynı şekilde sabaha kadar. Gün içinde de sık sık emiyor. Sütüm de geliyor. Kilosu 1 kg önde gidiyordu, 2 ay öncesine kadar. Halen bile 2 aydır kilo almamasına rağmen iyi ama hiç kilo almaz iken bir de 400 gr vermiş son iki hafta. Neden acaba? Hamile olduğum için midir? Sütün yetersiz olması ne demek? Sütün az gelmesi mi, çok gelse de besleyici olmaması mı? Benim ki çok geliyor. Besleyici mi değil acaba? Hamile olmayıp da bu durumla karşılaşan var mı acaba? Doktor artık mamaya başla dedi, devam sütü vermek istemiyorum ama mecburen başlayacağım. Ne dersiniz hanımlar.

Geç bile kalmışsın ek gıdaya/ mamaya başlamakla. Birşey kaybetmezsin. 6 ay da yeter anne sütü. Bu bağışıklık sistemi ile alakalı bir durum, zekayla seğil yani. Yetersiz miktarı değil, kalitesi. Yağlı değil ki sütün, besleyici olmuyor maalesef. Illa vermek istiyorum diyorsan, yediklerine içtiklerine dikkat edeceksin.

3 aylık hamileyim ve bebeğim 7 aylık oldu. Gece gündüz emiyor. Gece durmadan emiyor, 1 saat emiyor, 1 saat uyuyor, tekrar aynı şekilde sabaha kadar. Gün içinde de sık sık emiyor. Sütüm de geliyor. Kilosu 1 kg önde gidiyordu, 2 ay öncesine kadar. Halen bile 2 aydır kilo almamasına rağmen iyi ama hiç kilo almaz iken bir de 400 gr vermiş son iki hafta. Neden acaba? Hamile olduğum için midir? Sütün yetersiz olması ne demek? Sütün az gelmesi mi, çok gelse de besleyici olmaması mı? Benim ki çok geliyor. Besleyici mi değil acaba? Hamile olmayıp da bu durumla karşılaşan var mı acaba? Doktor artık mamaya başla dedi, devam sütü vermek istemiyorum ama mecburen başlayacağım. Ne dersiniz hanımlar.
Boy uzaması nasıl peki?

Bebeğinde inek sütü alerjisi olabilir,her emmeden sonra kaka yapıyor mu? İshal kusma durumu var mı? Vücudunun belli bölgelerinde kızarıklık oluyor mu? Kakasında kan var mı? Bunlar önemli.

Birde ek olarak artık sadece anne sütü yetmeyebilir.yavas yavaş ek gıdaya geçebilirsin.geç kalmış değilsin.zaten 6-7 aylık dönemde başlanır.ben tam anlamıyla 8 aylıkken başladım.meyve püreleri ile başlayabilirsin.sonrasında çorbalar muhallebiler yavaş yavaş artırırsın.önceliğin anne sütü olmalı tabiki.emzirmeye devam etmek istiyorsan.

Boyu 1 cm uzadı mı uzamadı mi bilmiyorum. Tam anlamadım. Çünkü tam net ölçme olmuyor. Kimi 65 diyor kimi .devam sütüne başlamak istiyorum mecburen. Hamilelik ile alakası olabilir mi acaba. Ya da hiç böle sorun yaşayan oldu mu

Neden ısrarla 7 aylık bir bebeği sadece anne sütüyle beslemek istiyorsunuz ki anlamış değilim :/ bebeğiniz 2 aylık olsa anlayacağım ısrarınızı . Doktorlar sürekli ‘6 aydan sonra anne sütüne ek olarak ek gıdalara geçilmesi gerek’diyor. Adamlar okumuşlar o kadar bizden daha iyi biliyorlar ki konuşuyorlar .
Sonuçta bebeğiniz büyüyor anne sütü artık ‘tek başına’ gelişimine yetmiyor. Bence siz doktorunuzun söylediklerine kulak verin :KK66:

benim yegenim 4 aylıkken başladi ek gidaya..
hem emiyor hemde ek gida veriyor.:) kilosu tosuncuk maşallah..
ben senin gibi davrandim..
geç başlattim ek gidaya... 7-8 aylıkken
bence 4 aylıkken başlıyolar şimdilerde. aza aza başliyor. 6 aydan sonra tamamen geçiyo
korkma annesi emmiycek diye düşünme.
ben kızımı 16 ay emzirdim. kendibirakti ek gidaya alışmıştı:) kilosu iyi maşallah sorun yok:)
mama degil ek gida vermelisin ne yemek yapacagim diyorsaniz
burda bebek yemeklerde var bakabilirsin :)

Boyu 1 cm uzadı mı uzamadı mi bilmiyorum. Tam anlamadım. Çünkü tam net ölçme olmuyor. Kimi 65 diyor kimi .devam sütüne başlamak istiyorum mecburen. Hamilelik ile alakası olabilir mi acaba. Ya da hiç böle sorun yaşayan oldu mu
devam sütü yerine ek gidaya başlatmalisin..
çorba yapabilirsin
kabak havuç çorbasi brokoli çorbasi felan
bide elma havuç pürede yapabilrsin..

Doktorlar bunlara süt çocuğu diyor. Yani ek gıdaya başlayın ama süt asıldır. Anne sütü yetersiz ise devam sütü verin diyorlar. Ek gıda yine alacak tabi. 1 yaşından sonra ek gıda ağırlıklı olabilir dedi. İdrar yolları enfeksiyonu olabilir dediler, tahlil yapacaklar bakalım.

Bebeğim emmesinde sıkıntı yok, aksine aşırı emiyor. Sütüm de geliyor zannediyorum sıkınca geliyor çünkü süt. Ona rağmen kilo vermiş

bebeğiniz artık 7 aylık olmuş bence ek gida destekleyebilirsiniz

Back
X