Bebek Beslenmesi Bebegim cok zayif ve cok fazla uzamiyor.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ercysesr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2015
104
16
98
37
Merhaba arkadaslar 17.5 aylik bir oglum var 81cm ve 9.6 kilo babasi 1.88 ben 156 ama oglum yasitlarina gore kisa babasini goren bu cocuk hic babasina cekmemis diyorlar bizim gibi olan varmi esi uzun olup bebegi kisa olanlar.Allah saglikversin ama doktorumda kisa ve zayif diyince cok uzuldum.

Persentilde olması gereken

• Kız bebeklerde 74.3 cm ve 85 cm,

• Erkek bebeklerde 76.3 cm ve 86.2 cm arasında olmalı.
Kilo ;
  • Kız bebeklerde 8 kg ve 12.7 kg,

• Erkek bebeklerde 8.7 kg ve 13.2 kg arasında sizce normal değil mi ? Bana normal geldi

Bana sorarsaniz boyu cok kisa degil ama cevremizdeki yasitlarimiz cok ve hepsi bizden en az 4 cm uzun ki aileler normal boyda.doktor bu ayda 84 cm olmaliydi dedi gelisimi gecmis aylara kiyaslama yaparak.birde 4 ayda 200 gram almis sadece.

Bebekler buyudukce ilk zamanlardaki gibi hizli uzayip kilo almiyorlar bu biraz duruyor. Size tavsiyem kefir ve ev yoğurdu vermeniz ama hazir sütle olandan degil ya günlük sütle mayalayin yada bildiginiz bi yerden alip mayalayin. Kemik gelisimi icin kalsiyum ve d vitamini sart bol bol güneşe çıkarın.
Kefiri de bulabilirseniz mayasini kendiniz mayalayin youtube da kefir mayalama videolari var bir inceleyin derim.

Back
X