Bebek Beslenmesi bebeğim çok zayıf :( yardım edin...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

biyolojie

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2009
108
1
116
Erzurum
anneler yardım edin bana bebeğim 7 aylık ve 6.5 kilo çok zayıf... beni emmeyi de bıraktı ne yedirirsem kilo aldırır ne yapmalıyım... kafayı yiyecem yardım edin....:14:

pirinc unu ile muhallebi yap cnm kilo aldirir.ama sirf kilo alsin diyede cok kafana takma.zayifsa zayif.biliyorum insanlari yok bu niye böyle zayif fln diye kafani sisiriyodur ama bosver duyma

resmen psikolojim bozuldu ben bakamıyorum diye:( mama ve pirinç ununu severek yemiyor:( genelde kusuyor...

muhallebiye az seker kat cnm belki öye hosuna gider.benim oglumda tombikti bi yasina girdikten sonra zayiflamaya basladi disi cikti yürüdü vs. ama hic takmiyorum saglikli olsunda

degişik muhallebiler deneyebilrsin elmalı olanı muzlu olanı farklı markalar yemıyo diye bi kere deneyip bırakma
benım halamın oglu 7 aylık 6 kilo ama onun kalp damarında bi sorun vardı o yüzden almıyordu ona doktor
kilo alması için karbonhidrat desdegi vermışdi mamalarına katıyodu yanılmıyosam..
sabah kalvaltısına cay kasıgının ucuyla tereyagı koy.. corbalarına ekmek ici koyup blendırdan gecir
corbalarına kemik suyu haslayıp koyabilrisin yaglı oluyor ben 4..5 parca kemıge üsütüne kececek kadar
su koyuyorum haşlıyorum suyunu kücük kücük agzı kapaklı cam kaplara koyuyorum buzluga atıyorum corba yapıcagım
zaman 1 er tane cıkarıp cözuyorum öle corba yapıyorum

degişik muhallebiler deneyebilrsin elmalı olanı muzlu olanı farklı markalar yemıyo diye bi kere deneyip bırakma
benım halamın oglu 7 aylık 6 kilo ama onun kalp damarında bi sorun vardı o yüzden almıyordu ona doktor
kilo alması için karbonhidrat desdegi vermışdi mamalarına katıyodu yanılmıyosam..
sabah kalvaltısına cay kasıgının ucuyla tereyagı koy.. corbalarına ekmek ici koyup blendırdan gecir
corbalarına kemik suyu haslayıp koyabilrisin yaglı oluyor ben 4..5 parca kemıge üsütüne kececek kadar
su koyuyorum haşlıyorum suyunu kücük kücük agzı kapaklı cam kaplara koyuyorum buzluga atıyorum corba yapıcagım
zaman 1 er tane cıkarıp cözuyorum öle corba yapıyorum

sağol canım çok şükür bi sağlık problemi yok ama zayıf işte:( deneyecem dediklerini... çok sağol...

selamun aleyküm...
çok kilolu çocuk veya normal insan sağlıklıdır diye birşey yok önemli olan kas ve kemik yapısı kuvvetli olsun zayıf insanlar daha kuvvetlidir aslında. bir yiğenim var 5 aylık zayıf ama öyle hareketliki bütün gün hop hop hoplar kucakta tutunca yatana kadar bir arkadaşımında ondan 20 gün büyük çocuğu var oda çok topludur yumru yumru etleri çocuk kendini hareket ettiremiyor kilodan.
senin bebeğinin diş çıkarma zamanları 7 aylıkmış diş çıkarırken kilo kaybı olur yeme güçlüğü çekerler açır diş eti azcıkta yese hiç yememeten iyidir zaten yiyebilse yer kim aç dururki. sevdiği şeyleri vermeye çalış azda olsa.hep aynı tatları vermemeye deişik şeyler vermeye çalış.su ver bol bol su vicut için çokk yararlıdır kalsiyum desteği ver dişleri sağlam ve çabuk çıksın diye yoğurt vs süt ürünleri ver kolay gelsin

selamun aleyküm...
çok kilolu çocuk veya normal insan sağlıklıdır diye birşey yok önemli olan kas ve kemik yapısı kuvvetli olsun zayıf insanlar daha kuvvetlidir aslında. bir yiğenim var 5 aylık zayıf ama öyle hareketliki bütün gün hop hop hoplar kucakta tutunca yatana kadar bir arkadaşımında ondan 20 gün büyük çocuğu var oda çok topludur yumru yumru etleri çocuk kendini hareket ettiremiyor kilodan.
senin bebeğinin diş çıkarma zamanları 7 aylıkmış diş çıkarırken kilo kaybı olur yeme güçlüğü çekerler açır diş eti azcıkta yese hiç yememeten iyidir zaten yiyebilse yer kim aç dururki. sevdiği şeyleri vermeye çalış azda olsa.hep aynı tatları vermemeye deişik şeyler vermeye çalış.su ver bol bol su vicut için çokk yararlıdır kalsiyum desteği ver dişleri sağlam ve çabuk çıksın diye yoğurt vs süt ürünleri ver kolay gelsin

sağol canım... henüz bi diş belirtisi yok ama bilmiyorum... haklısın çok hareketli ve dirençli ama birileri zayıf dedikçe ben çıldırıyorum... bizde büyürüz inşallah...

merhabalar,ben bir çocuk gelişimciyim staj yaptığım yıllarda aynı şekilde bir öğrencim vardı.Hiç üzerine gitmedim ogün velisini çağırdım öğrencimin ve hemen doktora gitmelerini istedim çünkü reflüden şüphelendim.İlgili bir anneydi götürdü hemen,dediğim gibi relü çıkmış öğrencimde.sizde geç kalmadan götürün şimdi anneler haileyken doğru beslensede herşey hormonlu olduğu için bebek daha anne karnındayken yakalanıyor bu rahatsızlığa neredeyse.Ve dünyaya geldiğindede genelde sürekli kusma,yememe ve çok ağlama gibi belirtiler veriyor çünki reflü küçük çocuğu yorar mide yanarken o duyguyu algılayamadığı için ağlayarak tepki veriri.Ama lütfen panik olmayın sizin paniğiniz ve tüm duygularınızı çabuk algılıyor unutmayın 7 ay önce 24 saat 9 ay hep birlikte yaşadınız o sizi çok iyi tanıyor.Yaptığınız panik bebeğinizde saplantı olarak kalabilir.

gittim doktora geçen ay... doktor bir çok tahlil ve değerlendirme yaptı çok şükür ki birşey çıkmadı.. zaten kusması da yok ama iştahsız ve zayıf :( bilmiyorum başka birine daha götürsem mi...

Panik yapmayın az öncede cevap yazdım ama görünmüyor cevabım.Ben bir çocuk gelişimciyim seneler önce staj yaptığım anaokulunda bir öğrencim böleydi reflüden şüphelendim ve annesi ile gitti reflü çıkmış.Anneler hamileyken güzel beslensede hormonlu gıdaların hepsi ondan çoğu bebekte çıkabiliyor artık bu rahatsızlık.

bir gösterin çünki sağlıklı bir bebek başka sebeple yememezlik etmez.Ama bide şuda var çok çok panik bir anne iseniz ve hamileyken de zor zamanlar geçirdiyseniz onnunda etkisi şimdi çıkyor olabilir.Şimdi yalnışta yönlendirmekten çok korkuyorum sadece ihtimal olarak anlatıyorum evham yapmayın sakın.Çocuk anne karnındayken anneyi çok iyi hisseder bu bile etkilemiş olabilir.

Canim muhallebiyi aptamil mama ile yap suyla sekersiz pisir ilidiktan sonra icine devam mamasi koy yaptigin ölcüye göre bak gör nasil kilo alicak birde pirinc ununun icine bugday nisastasi ekle bende kk dan ögrendim kemiklerinin gelisimine bugday nisastasi cok iyimis.Ben bebegimi her hafta bebek beslenme uznanina götürüyorum ki benim 3. bebis bu ama ögrenmenin asla bebek sayisiyla alakasi yok hep yeni seyler cikiyor.Uzmanimizin dedigi bir bebek gunde bir sile tatli kasigi tereyagi ve zeytin yagi yemeli guun asiri zeytin yagini degistir susam yagiyla susam yagi kemik ve beyin gelisimi icin cok önemli birgun susam birgun zeytin yagi.Aktarlardan al yada tahin al üstündeki yagi kullan ben mutlaka tahin katiyorum kasik mamalarina kilo alimida cok iyi ne fazla ne az kolay gelsin

sağolun kızlar daha önce ki doktorlar birşey bulamadı... bir daha götüreyim bakalım... dediklerinizi yapayım bakalım inşallah kilo alır canlar... yazarım yine arada....

Back
X