bebeğim damağı ve dudağı yarıklı doğacak

o kadar endişeliyim ki bebeğimi cağıma aldım ama rahatlayamadım. ya zekasında sorun varsa diye düşünmekten kahroluyorum. hamilelikte öğrendikten sonra kendimi doğuma kadar kaybettim zaten. şimdi kucağımda ama mutlu değilim. ya zihinsel özürliüyse düşüncesi beni mafediyor. babasıda yanımızda değil. ben nasıl mücadele edecem. allahım yardım et bana. cok zormuş. ne sadakalar verdim allah abul eder insallah

doğurmuşsun artık hayatım zekasında problem olsa doktorlar anlarlardı söylerlerdi sana.karnının içindeyken biliyorlar da çıkınca mı anlaymayacaklar.bence sen lohusa streslerinden böyle diyorsun yanına anne kv eş dost birilerini çağır belli ki çok kuran bir insansın.hepimiz Allaha emanetiz bu kadar evhamlı olma,bu en güzel günlein tadını çıkar,anne oldun ne kadar şanslısın.rahatla ve güzel günlerin tadını çıkar.

bildiğim kadarıyla bu durum başka birşeyle bağlantılı değil,yani beraberinde başka rahatsızlıklar da getirecek diye birşey yok ki doktorlar da öyle söylemişler zaten.üstelik basit bir operasyonla düzeltilebiliyor ve estetik müdahale yapıldığı için nerdeyse hiç iz kalmıyor çok ciddi birşey olmadığı için şükredin daha kötü şeyler olabilirdi,artık tükettiğimiz her türlü besinin genetiğiyle oynandığı ve çevreden çok fazla radyasyon aldığımız için her türlü risk altında bebekler,ya bir uzvu eksik olsaydı,ya da yüzünde kocaman bir doğum lekesi falan?
şükredin,bebeğin özel olucak sadece ve bu kötü birşey değil:)
onu senden daha iyi koruyacak senin kadar sevecek kimse yok şu dünyada,ona eksikliğini hissettirmezsen inan hiç sorun etmeyecektir büyüdükçe..

arkadaslar ben 28 haftalık hamileyim bebeğim dudak damak yarıklı doğacak

başka biyerinde sorun olmasın arkadaşım bunlar kolay şeyler dedikleri gibi tek operasyon ve estetik dikişle hiçbirşey anlaşılmıyo.ameliyat sonrası süreç biraz sıkıntılı ama sonuç gayet iiii.bu konuda çapa tıp gerçekten iyi merak etme rabbim başka sıkıntı vermesin....

Öncelikle Allah'ım hem bebeğinize hem size uzun sağlıklı ömür nasip etsin.28 haftalık hamileyim benimde bebeğimde hem dudak hem damak yarığı var öğreneli ve stresini atalı çok oldu.antalya tıp fakültesine gidiyorum ilk öğrendiğimde su aldılar benden (amniyosentez) ve yaklaşık 2000 3000 hastalık taraması yapıldı başka bir problem var mı diye.çok şükür herhangi bir şey çıkmadı ama ben haftalarca o tahlil sonuçlarını beklerken hep iyi düşündüm sen de hep pozitif şeyler düşün ki olumsuzluk çıkmasın karşına.şuan bebeğimi seviyorum konuşuyorum eşyalarını bile erken olmasına rağmen alıyorum ki sanki sevildiğini hissediyo eşyalarını görüyo da daha da iyi olacak gibi geliyo hayata tutunacak gibi geliyo.benim doktorum bir bebek doğurttum 5 sene önce annesiyle seneler sonra karşılaştım bitap bir şekilde bebeği Allah'ım kimseye yaşatmasın ama lösemi olmuş sağlam çıkardık ama hayatta herşey yaşanabiliyo dedi bu örnek beni toparladı az da olsa.öp kokla onu operasyonlarında acısını paylaş o şuan hiçbirşeyin farkında değil.bebeğimiz bize o haliyle bile melek çünkü.Allah'ım dermansız dert vermesin.

öncelikle geçmiş olsun benim bebeğimde yarık dudak damaklı doğdu şu an 14 aylık 3,5 aylıkken dudak 1 yaşında da damak ameliyatı oldu.ameliyatları balcalı hastanesinde oldu şimdi iyi.size tavsiyem geleceği düşünmeyin hiç birşeyi değiştirmiyor ve bebeğinizi sosyal bir çevrede yetiştirin ondan asla utanmayın sürekli konuşun gözyaşlarınızı göstermeyin bebeğinize.Rabbim kolaylık versin hepimize

ben de 6ekimde dogum yaptım.karnımdayken anlamadı doktor ve Pierre Robin Sendromu oldugu anlaşıldı doğduktan sonra.Yani yarık damak-çenesi geride ve dili solunum yolunu tıkıyor.İyiki karnımdayken öğrenmemişim.Şimdi yogun bakımda.Önemli olan bebeğinize bu durumu hissettirmemek.Bakımı zor olacak belki taburcu edildikten sonra ama anneyiz sonucta ve elimizden geleni yapmalıyız.Bizim bebeklerimiz özel,sevgiye daha çok ihtiyaçları var

Arkadaşlar 3 aylık bebegim var yarik dudak dogdu haziran ilk haftası istanbul medlpol hastanesi ameliyat ettirmeyi düşünüyoruz bilgisi olan var mi ameliyat ile ilgili bilgisi olan bebegi yada yakını yardım lütfen çok tedirgiim allahım yardım etsin...

bu durumu yasıyan basına gelen arkadaslar lütfen yazın. benim durumumda olanlar varsa yazsın ne olur. moralim hiç iyi değil

Sanırım bebeğiniz şimdi bir yaşında nasıl oldu inşallah herşeyi kolay atlatmışsınızdır
Şimdi bende hamileyim ve benimde bebeğimde şimdilik sadece yarık dudak olduğunu söyledi doktorlar henüz damağını göremediler
Bana tecrübelerinizden bahsederek yardımcı olursanız çok sevinirim
Çok geçmiş olsun

Canım bende su aan 28 haftalık hamiileyim, senin bebğine kavusmana az bir zamanın kalmış yada belki kavusmussundur bile :)))
Canım okadar çok dua ediyoruz ki, rabbimin mucizesi o kadar çok ki elimizden dua etmekten baska bişey gelmiyo. insan hayatta bizden daha kötü durumda olanları gördükçe hayatına şükrediyo, inşallah Rabbim bize bir kolaylık gösterir...

Merhaba bende 24 haftalık hamileyim benimde bebeğimde yarık dudak olduğunu söyledi doktor fakat damağını göremedi orda da yarık olabilirmiş şuanda o kadar stresli ve korku içerisindeyimki anlatamam. Bebeğimin doğunca ameliyat olacağını bilmek ve sonucunun ne olacağını bilmemek beni mahvediyor hergüne dua ediyorum bebeğimin en az sorunla an az acıyla Bu durumu atlatması
Sizin bebeğiniz oldu mu durumu nasıl inşallah çok iyidir tecrübelerinizden faydalanmak isterim

Arkadaşlar 3 aylık bebegim var yarik dudak dogdu haziran ilk haftası istanbul medlpol hastanesi ameliyat ettirmeyi düşünüyoruz bilgisi olan var mi ameliyat ile ilgili bilgisi olan bebegi yada yakını yardım lütfen çok tedirgiim allahım yardım etsin...

merhabalar, geçmiş olsun. Bebeğinizin son durumu nedir acaba? Hayırlı haberlerinizi bekliyoruz

Merhaba bende 24 haftalık hamileyim benimde bebeğimde yarık dudak olduğunu söyledi doktor fakat damağını göremedi orda da yarık olabilirmiş şuanda o kadar stresli ve korku içerisindeyimki anlatamam. Bebeğimin doğunca ameliyat olacağını bilmek ve sonucunun ne olacağını bilmemek beni mahvediyor hergüne dua ediyorum bebeğimin en az sorunla an az acıyla Bu durumu atlatması
Sizin bebeğiniz oldu mu durumu nasıl inşallah çok iyidir tecrübelerinizden faydalanmak isterim

Öncelikle geçmiş olsun, sanırım aynı zamanlarda doğum yapacağız bende 24. haftadayım şuanda ve aynı tanı benim bebeğime de konuldu. Bizde de tek taraflı yarık dudak var, aynı şekilde damağı göremediği için damak hakkında yorum yapamadı, olabilir dedi. Çok şükür diğer uzuvlarında bir sorun yok. İlk başlarda bende çok korktum ağladım ama araştırdıktan sonra çok şükür erkenden tedavisinin olduğunu öğrendim. Internette araştırırken yarık damaklı oğlu olan bir annenin tecrübelerini okudum. Hatta görüşüp hangi hastanede hangi doktora ameliyat ettirdiklerine kadar buldum. Onlar Ankaradaymış, Prof. Figen Hanım diye bir plastik cerraha ameliyat ettirmişler, çok da memnun kalmışlar. Bana da İstanbul'dan Özhan Çelebiler diye bir doktoru tavsiye etti. İzmirde yine bir doktor var ona da yazdım, telefonla görüştüm, böyle bir ameliyat için İzmir'e kadar gelmenize gerek yok, tam donanımlı (yani yeni doğan yoğun bakım ünitesi olan) bir hastanede iyi bir cerrahla işi çözersiniz, korkmayın, hamileliğinizi en güzel şekilde devam ettirin dedi. Bakalım o da mail yazacak bana, İstanbul'da tavsiye edebileceği cerrahlarla ilgili. Cevap gelir gelmez sana da yazarım canım. Üzme kendini sakın, Rabbim daha beterinden saklasın.

Bu arada benim kızım olacak. Eşim de ben de heyecanla doğacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz inşallah.

Sağlıcakla kal.

Son düzenleme:
Canım öncelikle üzüntünü anlayabiliyorum.
Hamilelik bir bayanın en hassas dönemidir.
Ve bizler anneyiz. Ufacık birşeyde yavrularımız zarar görecek canı yanacak diye korkarız aslında..
Ve eminim ki sen bebeğinde böyle düzeltilebilir ufak bi kusur olduğu için değil de, yaşayacağì ameliyatta canı yanacak hırpalanacak diye korkuyorsun..
Korkma. Bol bol dua et. Allah a sığın. Bir imtihan bu. Bebeğinin hala sağlıklı olduğuna şükredebilmen için bir fırsat.
Bi düşün. Annelik duygusunu istese de hiç tadamamış insanlar var.. Veya bebeği karnında daha minicikken düşen.. Doğumda vefat eden.. Veya asla düzeltilmicek bi sorunla dünyaya gelen.. İşte bunlar da birer imtihan.. Ne var ki senin bebeğinin durumu rahatlıkla düzelecek bi durum. Kalbi atıyor. İrganları muazzam işliyor. Annesinin kanıyla canıyla besleniyor. Annesinin sesine sevgisine ilgisine muhtaç bi melek o.
Ona bunu yapma. Evladını asla ama asla üzme. Senin etinden senin kanından o. Ne olursa olsun her daim güçlü ol. Ve bebeğinin senin gibi bir anneyi seçtiği için gurur duymasını sağla. Şimdi karnına dokun ve "ne olursa olsun seni herzaman seveceğim ve sonsuza dek yanında olacağım meleğim" de. İnan bebeğin bunu duyacak ve anlayacaktır..

Canım öncelikle üzüntünü anlayabiliyorum.
Hamilelik bir bayanın en hassas dönemidir.
Ve bizler anneyiz. Ufacık birşeyde yavrularımız zarar görecek canı yanacak diye korkarız aslında..
Ve eminim ki sen bebeğinde böyle düzeltilebilir ufak bi kusur olduğu için değil de, yaşayacağì ameliyatta canı yanacak hırpalanacak diye korkuyorsun..
Korkma. Bol bol dua et. Allah a sığın. Bir imtihan bu. Bebeğinin hala sağlıklı olduğuna şükredebilmen için bir fırsat.
Bi düşün. Annelik duygusunu istese de hiç tadamamış insanlar var.. Veya bebeği karnında daha minicikken düşen.. Doğumda vefat eden.. Veya asla düzeltilmicek bi sorunla dünyaya gelen.. İşte bunlar da birer imtihan.. Ne var ki senin bebeğinin durumu rahatlıkla düzelecek bi durum. Kalbi atıyor. İrganları muazzam işliyor. Annesinin kanıyla canıyla besleniyor. Annesinin sesine sevgisine ilgisine muhtaç bi melek o.
Ona bunu yapma. Evladını asla ama asla üzme. Senin etinden senin kanından o. Ne olursa olsun her daim güçlü ol. Ve bebeğinin senin gibi bir anneyi seçtiği için gurur duymasını sağla. Şimdi karnına dokun ve "ne olursa olsun seni herzaman seveceğim ve sonsuza dek yanında olacağım meleğim" de. İnan bebeğin bunu duyacak ve anlayacaktır..

Merhaba
Evet ilk öğrendiğim günlerde çok çok üzüldüm hiç bişey yapamıcaz kızım ömrü boyunca sorunlu olup hayatı kararacak diye düşündüm
Ama şimdi internetten araştırdıklarım okuduklarım beni biraz olsun rahatlattı
Şimdi eşimde bende bol bol dualar ediyoruz etrafımdaki eş dost arkadaşlardan kızım için dua istiyorum saolsunlar dualarını onlarda esirgemiyorlar
Artık benim şuanıki endişem ameliyat safhası nasıl olur kolay olur mu kızım çok hırpalanır mı diye
Ve inşallah kızımın sorunu sadece dudak yarığı ile kalır da damağında bi sorun çıkmaz
Bi. Haftaya kadar bakılacak kızımın yüzüne ayrıntılı bi şekilde
Sizlerden de dualar bekliyoruz lütfen

Çok geçmiş olsun canım.. üzülme lütfen.. üzüntün bebeğine yansımasın...

Allah yardımcınız olsun....böyle iletileri okuyunca çok üzülüyorum çok da dua ediyorum....

Merhaba
Evet ilk öğrendiğim günlerde çok çok üzüldüm hiç bişey yapamıcaz kızım ömrü boyunca sorunlu olup hayatı kararacak diye düşündüm
Ama şimdi internetten araştırdıklarım okuduklarım beni biraz olsun rahatlattı
Şimdi eşimde bende bol bol dualar ediyoruz etrafımdaki eş dost arkadaşlardan kızım için dua istiyorum saolsunlar dualarını onlarda esirgemiyorlar
Artık benim şuanıki endişem ameliyat safhası nasıl olur kolay olur mu kızım çok hırpalanır mı diye
Ve inşallah kızımın sorunu sadece dudak yarığı ile kalır da damağında bi sorun çıkmaz
Bi. Haftaya kadar bakılacak kızımın yüzüne ayrıntılı bi şekilde
Sizlerden de dualar bekliyoruz lütfen

Merhabalar canım..
Kesinlikle umutsuzluğa düşme. Tıp okadar gelişti ki herşeyin bir tedavisi mevcut. Endişelerini anlıyorum. Ama ben şöyle bir şey duydum. Allah her bebeğin başına onu koruması için bir melek koyarmış. O melek kazalardan fenalıklardan korurmuş bebeği.. Tv'de haberlerde görüyoruz çocuk trenin altında kalıyor bebek arabası ile ve burnu bile kanamadan kurtuluyor. Allah'ın takdiri çok büyük. Dünya dua üzerine dönüyor. Rabbim dualarınızı kabul etain elbette ki dualarımda olacaksınız ve eminim buradaki birçok anne de dualarını esirgemeyecek. Bak gör kızın sorunsuz atlatacak bu savaşı.. Sen rahat ol. Mutlu ol. Kızını sev okşa. Alİşverişler yap ona, kafan dağılsın. İnşallah damağında birşey çıkmayacak.

Seni cok iyi anliya biliyorum , umarim hal olur ve hic birseyi kalmaz.
Sende kendini biraz motive et, hazriliklarini yap....

Bu ara nerde yasadigini yaz istersen ki, bilgisi olan arkadaslar dr isimleri de versin sana fikir olsun.
Her dr bu ameliyatda basarili olmaya biliyor , hersey de oldugu gibi....

Merhabalar canım..
Kesinlikle umutsuzluğa düşme. Tıp okadar gelişti ki herşeyin bir tedavisi mevcut. Endişelerini anlıyorum. Ama ben şöyle bir şey duydum. Allah her bebeğin başına onu koruması için bir melek koyarmış. O melek kazalardan fenalıklardan korurmuş bebeği.. Tv'de haberlerde görüyoruz çocuk trenin altında kalıyor bebek arabası ile ve burnu bile kanamadan kurtuluyor. Allah'ın takdiri çok büyük. Dünya dua üzerine dönüyor. Rabbim dualarınızı kabul etain elbette ki dualarımda olacaksınız ve eminim buradaki birçok anne de dualarını esirgemeyecek. Bak gör kızın sorunsuz atlatacak bu savaşı.. Sen rahat ol. Mutlu ol. Kızını sev okşa. Alİşverişler yap ona, kafan dağılsın. İnşallah damağında birşey çıkmayacak.

Merhaba
Endişe etmemek elde değil ancak başına gelince anlayabiliyorsun bu durumu ama yine de serin kanlı olmaya çalışıyor ve kızımın hiçbir sorunu yokmuş gibi düşünüp onu kucağıma alıcağım günü düşünüyorum tüm annelere dualarında olduğumuz herkezden Allah razı olsun

Seni cok iyi anliya biliyorum , umarim hal olur ve hic birseyi kalmaz.
Sende kendini biraz motive et, hazriliklarini yap....

Bu ara nerde yasadigini yaz istersen ki, bilgisi olan arkadaslar dr isimleri de versin sana fikir olsun.
Her dr bu ameliyatda basarili olmaya biliyor , hersey de oldugu gibi....

Merhabalar
Bende kötü düşünmemek için dualarla ve kızımın hazırlıklarıyla uğrayıp herşey iyi olacak diye umut ediyorum
Ankara'da yaşıyoruz biz bizde başarılı olmuş bizi ve kızımızı hayal kırıklığına uğratmayacak i cerrah araştırması içerisindeyiz
Henüz herşey kesinleşmediği içinde herhangi bi doktorla görüşmedik
İnşallah birdahaki ultrasona sorunun içeriği kesinleşirse ona göre görüşmek istedik
Allahım bize bir mucize verirse eğer bütün bunlara gerek kalmaz kızım sorunsuz doğar ben hep böyle düşünüyorum
Sorunu da olsa Allah'ın takdiri deyip biz elimizden gelen herşeyi yapıcam kızımız için

merhabalar, geçmiş olsun. Bebeğinizin son durumu nedir acaba? Hayırlı haberlerinizi bekliyoruz

Öncelikle geçmiş olsun, sanırım aynı zamanlarda doğum yapacağız bende 24. haftadayım şuanda ve aynı tanı benim bebeğime de konuldu. Bizde de tek taraflı yarık dudak var, aynı şekilde damağı göremediği için damak hakkında yorum yapamadı, olabilir dedi. Çok şükür diğer uzuvlarında bir sorun yok. İlk başlarda bende çok korktum ağladım ama araştırdıktan sonra çok şükür erkenden tedavisinin olduğunu öğrendim. Internette araştırırken yarık damaklı oğlu olan bir annenin tecrübelerini okudum. Hatta görüşüp hangi hastanede hangi doktora ameliyat ettirdiklerine kadar buldum. Onlar Ankaradaymış, Prof. Figen Hanım diye bir plastik cerraha ameliyat ettirmişler, çok da memnun kalmışlar. Bana da İstanbul'dan Özhan Çelebiler diye bir doktoru tavsiye etti. İzmirde yine bir doktor var ona da yazdım, telefonla görüştüm, böyle bir ameliyat için İzmir'e kadar gelmenize gerek yok, tam donanımlı (yani yeni doğan yoğun bakım ünitesi olan) bir hastanede iyi bir cerrahla işi çözersiniz, korkmayın, hamileliğinizi en güzel şekilde devam ettirin dedi. Bakalım o da mail yazacak bana, İstanbul'da tavsiye edebileceği cerrahlarla ilgili. Cevap gelir gelmez sana da yazarım canım. Üzme kendini sakın, Rabbim daha beterinden saklasın.

Bu arada benim kızım olacak. Eşim de ben de heyecanla doğacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz inşallah.

Sağlıcakla kal.

Merhaba
Sizede geçmiş olsun inşallah bebeklerimiz Allah'ın izniyle bu durumu kolay atlatırlar
Bizde bir iki hastaneyle görüşücez oradaki bu ameliyatları biraz araştırdık başarı oranları yüksekmiş inşallah bizim kızımızda o başarı oranı içerisine girer inşallah tüm bebekler şifa bulur
Allahım dert verip derman arattırmasın çok şükür ki bizim problemimizin bir çözüm yolu var
Hamileliğimi güzel geçirmeye çalışıyorum kızımın hiç bir sağlık sorunu olmadan doğacak diye düşünüp onu anne karnında germek istemiyorum
İnşallah bir hafta on güne kadarda damak yarığı olup olmadığını da öğreneceğiz gerçi dudak yarığına da doktorlar evet kesin var demediler o yüzden benim hala umudum var kızımın sağlıklı olduğuna
İnşallah sizin kızınızında başka sorunu yoktur dualarımdasınız
Allahı hepimizin yardımcısı olsun

dualarım sizinle.allah yardımcınız olsun.şükret cnm.çaresi var ve inş çok ii olck bebişin

Back
X