Bebeğim daum sendromu olabilirmiş

007leylam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2015
400
160
53
40
Merhaba arkadaşlar. Hayatım kabus gibi ağlamakla geçiyor. İkili tarama için sonucum. 1.76. Çıkınca üçlü tarama istedi doktor. ondaki değerde 1.50 çıkınca ne olduğumu şaşırdım.Doktorum izine ayrılınca Özel bir hastaneye gittik bu defa,düşük tehlikesi yeni geçtiği için amniyosentez önermedi, Nifty kan testi önerdi, zaten ne derlerse onu yapıyoruz. Kanı verdik sonuç 21 trizomi çıktı, doktor ultrasonla baktı böbrekte genişleme ve kalbinde sıkıntı var dedi, baktı baktı daha fazla konuşmadan amniyosentez yapalım dedi. Onada tamam dedik. Amniyosentez yapıldı. Şuan sonuç bekliyoruz. Benim 1.5 ayım cehennem oldu, hergün dua ediyorum Rabbim sen onu koru birşey çıkmasın diye, doktor bir sürü risklerinden bahsetti. İnanın Rabbim kimseyi sınamasın. Ne yaşadığımı Rabbim bi ben bilirim. İnsanların bana, eee aldırıcanmı demelerinden bıktım. Ben aldırma taraftarı değilim, ama eşim istiyor. Bizim kimsemiz yok vefat ettiler, Oğlum var 10 , yaşında, hiperaktifti çok dışlandık,hastaneye yatmam gerek oğlumu bırakacak yer bulamadım, kimse sorumluluk almak istemedi, Rehberlik, heyet, doktor git gelle geçti, üç ana okulu değiştirdik istenmediği için aldık,. Türkiye şartlarında hiperaktif dikkat eksikliği olan çocuğa nasıl davranıldığını gördüm, onla oynasınlar diye çocuklara abur cubur alıp durdum, yalvardım ne olur onuda aranıza alın diye. Arkamı döndüğümde koskoca insanların yakalarını silkmelerine şahit oldum. Ve bunları eşim hatırlattığında tekrar yıkıldım, Bak biz oğlumuzu kimseye emanet edemedik kimse kabul etmedi vs konuşup duruyor, biz zaten üçlü tarama testi sonucum çıktığından beri konuşuyoruz, Rabbim diyorum bir ihtimal yanılma payı varmış kanda oda bana düşür bebeğimi alırım diyorum. Eşim ben o sorumluluğu alamam diyor, biz ölünce ne yapacak, bile bile durumu nasıl doğsun derim diyor, sonradan hasta olsa o ayrı ama bunu bilerek yapamam diyor, perişanım,

Oncelikle geçmiş olsun nifty test dediginiz şeyde zaten 2li 3lu tarama gibi tarama testidir güvenilir değildir en kesin aminosentezdir nice insan var burada nifty test yaptırıp aminosentezi temiz çıkan içinizi rahat tutun inşallah sonucunuz güzel gelir ama gelmezse de kimse sizi yargılamaz eşinizle doğru düşünüp iyi karar verirsiniz şimdiden üzülme bebeği de üzme. İlk sonuç çıktı mı aminosentez de?

Allah yardımcınız olsun çok zor bir karar inşallah tertemiz çıkar da sonuç hiç bir şeye gerek kalmaz

007leylam Rabbim yar ve yardımcınız olsun sıkmayın canınızı derdi veren Allah dermanını da verir inşallah
İnşallah sonuçlarıniz temiz çıkar dua edecem size de bebeğinize de...

Allah yardımcın olsun canım.İnşallah sonuclar temiz çıkar.Herkes kendi yaşadığını kendi bilir biz sağlam cocuklarla bunalıyoruz bazen ki sizin ilk cocugunuz zaten sorunluymuş kimsenin sizi yargılamaya hakkı yok.bu yuzden en iyi kararı sen ve eşin verirsiniz Allah hayırlısını nasip etsin senin ve ailen için

İnşallah herşey güzel olur canım. Rabbim taşıyamayacağımız yükler vermesin hiçbirimize. Yaşadığın zor günlerin şükrü olarak sağlıkla sıhhatke kavuş inşallah yavruna.
Sonuçların çıkmasına daha çok mu var canım? Belirsizlik çok zor biliyorum. Ben hiçbi test yaptırmadım bu yüzden gebelikte. Rabbimin verdiği dedim , neyi takdir ettiyse o dedim tevekkül ettim.
Spiralli bebek benimki , bu şekilde olduysa vardır bir hayır deyip bekliyoruz.

Dün verdik haftaya çıkacak. Rabbim beni bebeğimle imtihan etmesin

Allah razı olsun. Bana şuan akıl verenler oğlumla beni kabul etmeyen insanlar. Ve yargılamak çok kolay. Yattığım kaldığım yer yangın yeri oldu. Ağlamaktan boğazlarım şişti ateşim çıktı yatıyorum şuan

Nifty kan testi sonucu Daum sendromu çıktı 100/99. Dendi. 100./1 ihtimal var Olur ya Rabbim yüzüme güler diyorum.

Bir hafta var sonuca. Ben doktor ne dese yaptım aklıma gelmeden içim rahat şekilde, böyle olacağını bilseydim yapmazdım. Bebeğimin kıyafetlerini bile hazırladım.

Bir hafta var sonuca. Ben doktor ne dese yaptım aklıma gelmeden içim rahat şekilde, böyle olacağını bilseydim yapmazdım. Bebeğimin kıyafetlerini bile hazırladım.
Yaşınız kaç , bazı gebeliklerde yaş 30 üzerindeyse testlerde oynama oranı daha yüksek diye biliyorum.
İnşallah sağlıkla giydirmek nasip olur canım. Dualarım tüm şifa bekleyen arkadaşlara...

Allah razı olsun. Rabbim bebeğini kucağına almayı nasip etsin
Amin çok teşekkür ederim
Sonuçlarınizin temiz çıkacağına gönülden inanıyorum..
Bu testlerin yanılma payı çok çok yüksek zaten...
Biraz araştırıp baksanız down sendromlu denip sağlıklı bebek doğuran bir sürü insan var
Sonuçlarıniz ne zaman çıkacak?

Yaşınız kaç , bazı gebeliklerde yaş 30 üzerindeyse testlerde oynama oranı daha yüksek diye biliyorum.
İnşallah sağlıkla giydirmek nasip olur canım. Dualarım tüm şifa bekleyen arkadaşlara...
Allah razı olsun canım 34 yaşındayım

Haftaya çıkacak Rabbim inşallah güzel hayırlı haber almayı nasip etsin. Doktor kızdı zaten. İkili tarama testi sıkıntılı çıkınca neden üçlü istemiş, niye direk kan testi yada amniyosentez istemedi diye. Bebeğimin burun kemiğini göremediler. Nsl görünmez yaa. Resimde burnu görünüyor. Ense kalınlığı iyi. Ama ikili üçlü ve Nifty testi pozitif birde böbrek ve kalp te sıkıntı bunların hepsi birleştiğinde daum sendromu belirtisi diyorlar.

Kardeşimin bebeği içinde senin bebeğine aminosentez yapalım demişlerdi ne ağlamıştı kardeşim, birde doktor öyle pat diye suratına söylemiş günlerce ağladı canım benim, neyseki birşey çkmadı ve şu an 2 yaşında..Rabbiim gönlünüze göre versin, bende evliyim ve bebek için gidip geliyorum kimse çok görmesin başa gelmeyince bilemez insan, şu kafasına göre konuşan insanlara acayip sinir oluyorum, gönlünüze ferahlık versin Rabbim inşallah iyi şeyler olur

Allah güzel sonuçlar almayı nasip etsin
Güzel haberlerinizi bekliyorum mutlaka.
Hiç sıkmayın canınızı bu süreçte bebis de hissedip üzülmesin

Öncelikle Allah korktuğunuza uğratmasın. İnşallah testler temiz çıkar.

Çevremizde bir sürü down sendromlu insan var. Çoğu gayet iyi durumdalar. Sanırım tek sıkıntı öğrenme güçlüğü yaşamaları.
Biz de yaşlandıkça belki öğrenme ve anlama kabiliyetlerimizi yitireceğiz.

Down Sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır.
Yani onlar hasta değil farklı.

Detaylı bilgilere buradan bakın isterseniz;

https://www.downturkiye.org/down-sendromu

Rabbim korktuğunuza uğratmasın,sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bebeğinizi inşallah.
Başka ne diyebilirim inanın bilemiyorum.
Çok üzüldüm.
İnşallah güzel haberlerinizi alırız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…