Bebegim dibimden ayrilmiyor

Acaba anneannesiyle fln vakit gecirse diyorum bu kadar abartirmi gene babasiyla oynuyor ediyor ama gene bende
annneler sana yardımcı olur illa ki 2. doğunca.
3 yaşına kadar anneci oluyor bebekler.
sonra çevresi dikkatini çekince biraz rahat bırakıyorlar ama biraz :)

4,5 - 3 ve 1 yaşında çocuklarım.
hala wc kapısında beklerler topluca :)

Bebeğinizin dibinizden ayrılmaması çok normal.
Tam size en ihtiyaç duyduğu dönemde.
Ancak hamileliğiniz tabii ki bebeğinize gösterdiğiniz ilgiyi etkiliyordur.
2 Çocuk annesi olarak (yaş aralığı daha fazla olmasına rağmen) ne yaşadığınızı az çok tahmin edebiliyorum.

Öncelikle çocuğu evden göndermek yerine, evinize bir destek alın lütfen.
Çocuğunuz her ne kadar küçük olsa da, algısı gayet yerindedir.
Yeni bir bebeğin gelecek olması onu da etkileyecek.
Ufak ufak bir destek almaya başlarsanız çocuğunuzun buna adapte olmasını kolaylaştıracaktır.
Annane-babaanne desteği burada önemli.

Allah kolaylık versin, araları çok az.
Zahmetli bir süreç bekliyor sizi ancak büyüdüklerinde rahat edeceksiniz o muhakkak.

Canim yalniz birseyi duzeltmek isterim.cocugun anneye yapismasi annenin cok ilgili oldugunu gostermez tam tersine annenin cocuga guvenli baglanmayi saglayamadigini gosterir.

Ben direk buna da bağlamıyorum. Bazı şeylerin tek bir nedeni yoktur. Bebekler evet henüz içgüdüsel tepkiler verseler de hepsinin bir karakteri var.

Mesela ben çalışan anneyim. Hadi benim çocuğum 4 buçuk aylık babanneye bıraktım diye güvensiz bağlanma oluştu ki buna inanmıyorum (gerçi her öğlen süt iznim için emzirmeye geldim ama neyse), benimle birlikte doğum yapan bir sürü arkadaşım vardı halen çalışmayanlar. İçlerinden 1 veya 2 si bebeklerinin kendi başlarına durduğunu söyleyebilirdi.
Genelimiz tuvalete bile rahat girememekten, oynarken hep yanında olmamızı istediğinden bahsetmişizdir.
Oğlum 18 aylık hala dakikalarca kendi başına oynamaz. Biraz uzaklaşsa sonra yine yanıma gelip beni kaldırmak ister. Bu o an yanında kim varsa onun için böyledir..

annneler sana yardımcı olur illa ki 2. doğunca.
3 yaşına kadar anneci oluyor bebekler.
sonra çevresi dikkatini çekince biraz rahat bırakıyorlar ama biraz :)

4,5 - 3 ve 1 yaşında çocuklarım.
hala wc kapısında beklerler topluca :)
Annem cok yardimci oluyor sagolsun benimki simdi evde sıkıliyor ama kardesi olunca sıkılmicak onla vakit gecirecekler ins

11 aylık bebek tabi ki size bağlı olacak kime olacaktı ?
Bebeğiniz 4 aylıkken hamile kalmışsınız.
2.bebek için çok erken bir zaman bana göre

Benim kizimda 11 aylik ve hicte konu sahibinki gibi degil. Gayet tek basina yerde oynayabiliyor. Su siralarda kucak bile degil, sürekli onu tutup yürütmemizi istiyor. Bu da biraz bence alistirma. Bebekliginden bu yana kadar yemek yaparken yada tuvalete giderken parkina koyardim oyuncaklari ile oynasin diye. Her biraz mizmizlandiginda cikrmiyordum. Gercekten sikildiginda cikartip baska seyler yapiyorduk.

Sözüm konu sahibine degil ancak kk'de okudugum ve bazen cevremde gördügümde kadari ile cocuklar su son zamanlar cok bagli hatti bagimli yetistiriliyor.

Bebeğinizin dibinizden ayrılmaması çok normal.
Tam size en ihtiyaç duyduğu dönemde.
Ancak hamileliğiniz tabii ki bebeğinize gösterdiğiniz ilgiyi etkiliyordur.
2 Çocuk annesi olarak (yaş aralığı daha fazla olmasına rağmen) ne yaşadığınızı az çok tahmin edebiliyorum.

Öncelikle çocuğu evden göndermek yerine, evinize bir destek alın lütfen.
Çocuğunuz her ne kadar küçük olsa da, algısı gayet yerindedir.
Yeni bir bebeğin gelecek olması onu da etkileyecek.
Ufak ufak bir destek almaya başlarsanız çocuğunuzun buna adapte olmasını kolaylaştıracaktır.
Annane-babaanne desteği burada önemli.

Allah kolaylık versin, araları çok az.
Zahmetli bir süreç bekliyor sizi ancak büyüdüklerinde rahat edeceksiniz o muhakkak.
Dogumdan sonra annemde kalicam zatenevde cok sikiliyor yaz gelseydi gene park fln vakit gecirirdi diye dusnuyorum

Benim kizimda 11 aylik ve hicte konu sahibinki gibi degil. Gayet tek basina yerde oynayabiliyor. Su siralarda kucak bile degil, sürekli onu tutup yürütmemizi istiyor. Bu da biraz bence alistirma. Bebekliginden bu yana kadar yemek yaparken yada tuvalete giderken parkina koyardim oyuncaklari ile oynasin diye. Her biraz mizmizlandiginda cikrmiyordum. Gercekten sikildiginda cikartip baska seyler yapiyorduk.

Sözüm konu sahibine degil ancak kk'de okudugum ve bazen cevremde gördügümde kadari ile cocuklar su son zamanlar cok bagli hatti bagimli yetistiriliyor.
Her çocuğun bir karakteri var.
Konu sahibi bütün gün aynı odada duruyoruz demiş ama aynı odada durmak paylaşım yapmadıktan sonra hiçbir işe yaramaz.;)

Ev sobali oldugundan ona gider korkusu fln nereye gitsem yanimda getirdim bi esim varken duruyordu odada birazda ben alistirdim sanirim simdi bensiz hicbisey yapmiyor

Ev sobali oldugundan ona gider korkusu fln nereye gitsem yanimda getirdim bi esim varken duruyordu odada birazda ben alistirdim sanirim simdi bensiz hicbisey yapmiyor

Soba korumaları var mutlaka ondan alın eve. İkinci ile ilgilenirken birincinin hareketli zamanları. Her yere tırmanıyor olacak..

Konu sahibi bütün gün aynı odada duruyoruz demiş ama aynı odada durmak paylaşım yapmadıktan sonra hiçbir işe yaramaz.:KK66:
Diger mesajlarimi okumadiniz heralde tum gun ayni odadayiz da oturmuyoruz sadece zaten bebek oturturmaz surekli oyun oynayip vakit geciriyoruz egitici oyuncaklarla ona biseyler ogretmeye calisiyorum yuruyus yaptiriyorum

Konu sahibi bütün gün aynı odada duruyoruz demiş ama aynı odada durmak paylaşım yapmadıktan sonra hiçbir işe yaramaz.:KK66:

Ben o yorumu görmedim henüz. Nasil ayni oda'da kaliyorlar? Hicmi gezmiyorlar? Hicmi konu sahibi tek mutfaga gitmiyor? Yada ne bilim hazir anneanne varken cocugu birakip es ile atiyorum sinemaya gitmek?

Elbette her cocuk kendi karakteri ile doguyor ancak egitimde cok önemli. Cocuk güvenli baglanmaz korkusu ile cocuktan ayri durmuyorlar anneler. Ki bu güvenli baglanma olayi yalnis anlasildi da neyse. Binlerce takipcisi olan pedagog "babalar bebek konusunda ilk 2 yil yardim etmesin, en fazla haftada bir bez degistirsin" diyebiliyor.

Hali ile bircok kadin bu konuda (tabi bide annelerin üzerine asiri derecede cevre baskisi eklenirse) cok kafa karisikligi yasadi ve kanimca yalnis yöntemlere bas vurdu.

Aynen bizde de durum böyle. Tek başına oynar vakit geçirir sıkılmaz. Sadece korktuğu zaman koştur koştur yanıma gelir sonra tekrar oyununa döner yetiştirme tarzı ile alakalı diye düşünüyorum ben de.

Eğer kızınız alınmayınca çığlık kıyamet koparan, kendini kusturana kadar ağlayan bir bebek olsaydı bunları yazıyor olamazdınız :)

Soba korumaları var mutlaka ondan alın eve. İkinci ile ilgilenirken birincinin hareketli zamanları. Her yere tırmanıyor olacak..
Evet dogumum yaza geldigi icin eve gectigimde muhtemel soba kalkacak bu yazda dogal gazli bi eve gecicez insallah neyseki o derdim kalmicak

Evet dogumum yaza geldigi icin eve gectigimde muhtemel soba kalkacak bu yazda dogal gazli bi eve gecicez insallah neyseki o derdim kalmicak

Bu seferde tırmanan peteklerde yürümek isteyen büyük çocuk telaşı başlayacak :)

Mama sandalyesi, park felan yokmu? Onun icinde cocuk nasil sobaya gelsin? Onu gectim, sobanin önüne birsey koy, ulasamasin. Baska bir üyeye katiliyorum. Kademeli olarak cocugun tek basina kalmasini ögretmelisin.

Back
X