Çocuk Hastalıkları bebeğim dişmi çıkarıyor acaba :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ZeBeTE

Guru
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2008
1.238
12
318
İstanbul
arkadaşlar 4 gün önce işten ewe gidince kızımın ateşi oldugunu farkettim gece 39 a cıktı ateşi fitil verdim ertesi gün doktora götürdüm tahlil felan yapıldı bişey cıkmadı hafif bi enfeksiyonu var ama bu o kadar ates yapmaz dedi doktor ısrarla diş ateşi değil bu dedi antibiyotik verdi bugun 5. gun sabah ateşi yine 38 e cıktı fitil verdim daha fazla yükselmesin diye herhangi bi huzursuzlugu yok sadece ateşi var herkes diş çıkarıyor doktorlar anlamıyor diyor ne yapıcam şaşırdım devamlı fitil şurupda vermek istemiyorum bu şekilde diş çıkaran oldumu acaba yoksa başka doktoramı götürsemboshayallersmile

canım geçmiş olsun,benim bildiğim kadarıyla diş çıkarmada oluşan ateş,çocuğun sürekli kaşınan dişlerinini kaşımak için sürekli ağzına birşeyler götürüp mikrop kapmasına bağlı gelişiyor.yani diş hiçbir zaman tek başına ateşe neden olmuyor.diş çıkarıyorsa huysuzluk,iştahsızlık,gece uyanmaları oluyor(bizde böyle oldu).eğer antibiyotiği önerilen dozda kullandınsa ve buna rağmen 5.günde hala ateş varsa bir doktora daha danışmak lazım ya da kendi doktoruna bir ara sor istersen.

teşekkür ederim canım Gece ağlıyarak uyanmazdı önceden artık hep ağlıyarak uyanıyo ve devamlı emmek istiyor dun ateşi yükselmiş yine kbb götürdüm sağ kulağında iltihap vardı bundan sonraki safhası orta kulak iltihabı dedi doktor bi kaç uyarıda bulundu antibiyotiğe rağmen ateşi neden düşmedi oda bişe demedi dişinde etkisi olabilir dedi başka bi şurup verdi çok şükür gece yükselmedi ateşi hiç inşallah düzelir:Saruboceq:

rica ederim canım.ateşinin yükselmemesi çok iyi,umarım bir an önce düzelir.inci taneleri de çıkmaya başlar:)dişleri iyice sevimli yapıyor bunları.geçmiş olsun tekrar...

yazdıklarınız korkuttu beni:( benim kızımın da akşam ateşi çıktı şimdi de var, diştendir dediler doktora götürmedim. antibiyotik vermek istemiyorum, vermesem ateş düşürücü ile atlatamaz mıyız acaba?

Bizimde diş dediler ama ateşi çok yükselince dayanamadım götürdüm iyikide götürmüşüm şimdi ii çok şükür kkb verdiği ilaçlar ii geldi ama dişinde etkisi var tabi bi yandan da diş çıkarmaya çalısıyor ve bu daha zorluyor yavrucakları geçmiş olsun canım

merhaba bebeğim 10 aylık olucak fakat henüz hiç diş çıkarmadı herhangi bi diş çıkarma belirtiside yok napıcam ya ne zmana çıkartıcak oğlum dişlerini iki defa bronşit oldu acaba bunu etkisi olablirmi bide inmemiş testis ameliyattı oldu oğlum ne zaman diş çıkartıcak ya

benim oğlumunda öyle oldu bizimkinde de diş dediler fakat idrar yollarında enfeksiyon çıktı yani çocuklardaki yüksek ateş hiç bi zaman dişten değildir

bebeğimin devit 3üçünü düzensiz veriyorum 10 aylık oldu henüz hiç diş çıkarmadı acaba bundan olabilirmi kızlar

evet doktorlarda öyle diyor diş yüksek ateş yapmaz diye ihmal etmemek lazım
kemik gelişimi için devit3 önemli canım düzenli şekilde doktorun önerdiği kadar kullanmalısın devit3 eksikliği varsa iğne yapıyorlar bu diş çıkarmasınıda kolaylaştırıyor ama bazı bebekler geç çıkarıyor arkadasımın oğlu 11 aylık oldu daha yeni çıkardı ama masallah gelişimi çok iyi yinede şüphelendiğin bişey varsa bi doktora göster canım

bebeğimin devit 3üçünü düzensiz veriyorum 10 aylık oldu henüz hiç diş çıkarmadı acaba bundan olabilirmi kızlar

benim abim 1 yaşından sonra çıkartmış dişlerini hiç üzülmeyin zamanı vardır elbet çıkar bazen hiç belirtisiz çıkıyo pat diye burada okuduğum yazılar vardı 15 aylık çıkartan bebekler falan oluyomuş bi eksiklikle alakası olduğunu zannetmiyorum

canım 15 aylıkken bile diş çıkaranlar oluyo ve bu normal kabul ediliyor.3 ayken çıkaran da normal 15 aylıkken çıkaran da.sen içini ferah tut.kalsiyumla da devitle de ilgisi yok.genetik tamamen

7.5 aylık kızm yaklaşık bir haftadır derin uykuya dalamıyor,beşiğinde dört dönüyordu.2 gece önce gene aynı şekilde huzursuz haldeyken ateşini ölçtüm 37.3tü.Birkaç gün önce doktora gittiğimzde diş çıkarma huzursuzluğu olabilir artık demişti.Ancak ateş ertesi gün inişli çıışlı bir hal aldı tüm diş çıkarma belirtileri de vardı ayrıca. Bu gece 38 olunca sabah dr a götürdük ve ateşin boğazlarında hafif iltihaplanmaya bağlı olduğunu öğrendik.Ateşi çıkıyorsa bebişlerinizin sadece diş çıkarmaya bağlamayın ,2günden fazla sürüyorsa mutlaka bir hekime danışmakta fayda var.:KK43:

Back
X