mrb arkadaşlar.şu anda 32 haftalık hamileyim ve hala bebğim dönmemiş. kilosuda 2100 yani biraz normalin üstünde . bu haftadan sonra dönermi acaba bilgisi olan bilgilrndirsin lütfn
mrb arkadaşlar.şu anda 32 haftalık hamileyim ve hala bebğim dönmemiş. kilosuda 2100 yani biraz normalin üstünde . bu haftadan sonra dönermi acaba bilgisi olan bilgilrndirsin lütfn
döner canım döner merak etme benimki 32ye kadar tersti 34 te düzeldi 35te yine tersti 37de tekrar döndüü:))
3kilonun üstündeydi yani döndüğünde 38.haftada 3560 grla doğum yaptımm
bende 33 haftadayım benim bebişimde dönmedi daha ama doktor 37 haftaya kadar döner dedi kilomuzda 2.400 gr olmuş haftasına göre büyük biraz doktor şekerden olabilir dedi diyet yapıyorum.genelde bebek iri olduğu zaman şeker yüksekliğinden kaynaklanıyomuş.
valla bilmiyorum kızlar dönermi dönmesse diye düşünürek netten sezeyan dogum nasıl oluyormuş diye izledim. resmen deşiyolar. sonra dur birde normal dogum izleyim dedim o daha korkunç ne bilim allah biliyorya sezeryan hiç olmassa baygın oluyorsun haberin bile olmuyor keşke izlemeseydim o videoyu izleyene kadar normal istiyordum dönerse yine normal olsun diyorum ama korkuyorumda hayırlısı olsun bakalım. benim doktorda dogum öncesine kadar döner dedi ama ne kadar aslı var bilmiyorum...
Cuma günü doğum yaptım, 36. haftada doğum pozisyonu aldı, herşey süper yine normal doğum yapacağım diye beklerken 39+5'te ters döndü (nasıl becerdiyse), ne olursa olsun sonuna kadar bekleyeceğim dedim, 40+1'de su sıfırlanınca acil epidural sezeryan oldu bu seferki. Yani her şey kısmet, her an her şekle girebiliyorlar, hiç kafanı takma.
hiç sıkmayın canınızı bebek isterse dönüyo istemezse ilkgünden olduğu yerde kalıyo döndü diyede hemen normal doğuma almıyolar yani tek şart bebeğin doğum pozisyonunda olması değil hakkınızda hayırlısı olsun ben bebeğim dönmesine rağmen sezeryanla doğum yaptım hemde spinal o gün gelince herşey hesapladığınız gibi olmuyo bence doğum videosu izleyip korkutmayın kendinizi ,herkesin doğumu kendine özel çok kolay normal doğuran birsürü arkadaşım var zor olanda var bi şekilde doğucaklar zaten kasmayın kendinizi buarada doğum yapan biri olarak hiç doğum
videosu izlemedim:)))
Ben daha 22. haftamdayım, doktorum başladı bebek dönmemiş diye.
Dönerse normal, dönmezse sezeryan olur filan diye.
22. hafta da bebeğin dönmesi mi gerekiyor, benim doktor mu aceleci ben de anlamadım.
Rabbim hayırlısıyla sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inş.
Ben daha 22. haftamdayım, doktorum başladı bebek dönmemiş diye.
Dönerse normal, dönmezse sezeryan olur filan diye.
22. hafta da bebeğin dönmesi mi gerekiyor, benim doktor mu aceleci ben de anlamadım.
Rabbim hayırlısıyla sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inş.
bu bebeğin dönmesinden kasıt başının aşağı gelmesi ve normal dğuma uygun olması ise
korkmak için bu yazılan haftalar çok erken,daha çok döner aşağı yukarı
zamanı gelince de bi gecede dönüverir
ben 38+5teyim hala kafası aşağı gelmedi yukarılarda dolanıyor
22. hafta mı? O haftada sürekli dönüyor yahu. Siz doktordan çıkmadan değiştirmiştir pozisyonunu. O doktor bence de sezeryana yol yapıyor.
Bebeklerin sadece yüzde 4ü dönmezmiş. O yüzden içinizi ferah tutun döner inşallah. Ama dönmesi de yetmiyor. Doğum kanalına girmesi lazım. Biz şöyle doğum yapalım böyle yapalım diyoruz ama doğumda tek başımıza değiliz. Bebekler de söz sahibi. Bakalım onlar nasıl gelmek istiyorlar. Sonuna kadar dönemzse de onda da var bir hayır. Benim doktorum bazı kordonlar kısa olabilir veya rahimde görünmeyen bir perde engeller, bebek dönmeyebilir dedi. Yani son güne kadar dönmezse onda da bir hayır vardır. Kısmet. İnşallah döner.