Bebeğim doyuyor mu acaba?

RojininAnnesi

Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2023
61
2
16
23
Bebeğim 9 günlük

Anne sütü veriyorum sadece hem sağıyorum biberonla veriyorum hem de emziriyorum .çok şükür sütüm çok güzel geliyor bebeğim de güzel emiyor ama memede hemen uyuyakaliyor yeterli emmeden uyuyakaliyor azar azar emiyor ve hep uyanıyor o yüzden emzirip üstüne de mama verip uyutuyorum doktorum böyle devam et dedi en son kontrole gittiğimde 2 günde 80 gram almıştı çok iyi dedi ama tam emmiyor sütüm kesilir mi diye korkuyorum bir de biberonda iki ölçeğe yakın yiyor bazen acaba midesi mi genişliyor bu kadar yemesi normal mi

hayır dert etmeyin. benim oğlum da öyleydi doktor uyuyorsa doymustur demişti midesi daha kücücük sık sık beslenmek istemesi normal, ayrıca su an hala kendini anne karnında sanıyor o yüzden sakinleşmek için de memeye gelir. hatta ilk üç ay genelde sakinleşmek için memeye gelir. ben oğlumu 10 dakikada bir emzirdiğimi bilirim 20 günden sonra zaten daha dolu dolu emmeye başlamıştı benim oğlum. hiç stres yapmayın

Emzirmek bir makina gibi süt üretiyor. Ne kadar emerse okadar süt üretir. Şuanda yeni doğum yaptığınız için kontrolsüz süt üretimi olur . Öyle bir sistemki bebekler yenidoğan donemi daha çok memede kalmak ister buda sütun artmasi için çok iyi bir dönem.nekadar bebek talep ederse okadar artar ilerleyen zamanlarda kontrolsüz süt üretimi durur ve memeler bebeğin ihtiyacı kadar süt üretir . İşte Bu dönemde daha önce bol emzirmeli zamanların ekmeği yenir. Demem iki siz emzirdikden sonra mama verdiğinizde bebek olması gerektiği zamanda tekrar meme talep edemiyor çünkü zaten uykulu olduğu dönem birde az emince memelerde az süt üretmeye başlıyor talep okadar çünkü . Normalde 1 saatte bir emerken mama ile bu zaman dahada uzuyor . Yani siz mama verdikden sonra sağım yapıp süt üretimine devam ettirmeyi sağlamalısınız. Hem sagimla az az çıkan sütleri biriktirip mama yerinede verebilirsiniz. Geçici bir dönem bir süre sonra uyku hali bitince güçlü emmeye baslayacaktir . Ayrıca 30 cc verinki doyacak kadar değil kısa sürede tekrar meme talep etsin. Uyusada mitlaka uyandırıp emzirin memede uyursa uyandırın. 3. Aya kadar sık sık emmeli sonra zaten kendi ritmine oturuyor . Kaşık biberon yada Eds(emzirme destek sondası) yöntemi biberon yerine daha iyi olur . Biberon Sonra meme reddi yapabilir .

Kaç kilo tam? Kilosuna göre bir hesap yapabiliriz.

Ben mama kullanmıyorum sutumi sahip veriyorum

Ay icim rahatladı

2300 doğdu şuan 2bucuk sanırım ama doktor dedi 2 günde 80 gram çok iyi
2,5x140 cc dersek 12 kez 30 cc beslenmesi yeterli olur
Her istediğinde emzir
2-3 saatten fazla aç kalmasın
Memede 15-20 dakikadan fazla tutma
Günde 30-50 gram arası alması lazım
Günde 4-5 kez açık sarı renkli çiş yapması lazım
Memeni sıkınca süt fışkırıyor mu o da önemli

Acaba buzluğa hiç anne sütü attınız 2.gun olmuştu yarın kullanmasam 200 ml anne sütü çöp olacaktı kızımın hakkı kıyamadım buzluğa attım saklama poşetine acaba bir şey olur mu

Acaba buzluğa hiç anne sütü attınız 2.gun olmuştu yarın kullanmasam 200 ml anne sütü çöp olacaktı kızımın hakkı kıyamadım buzluğa attım saklama poşetine acaba bir şey olur mu
ne olacak ki? ben de çok attım buzluğa süt ama içiremedim çünkü hiç gerek kalmadı. ben de banyo suyuna karıştırdım sütleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…