bebeğim doyuyor mu

chenuzumlukekim

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2024
131
67
18
26
merhaba kızlar
36+4 de doğum yaptım bebeğim 2.350 gram doğdu göğüs ucu olmadığı için emziremedim mama verdik 5. gün kontrol de 2.100 gramdı şimdi 1 aylık
hem mama hem meme şeklinde gidiyoruz fakat meme de silikon uç hala kullandığım için bebeğim çabuk yorulup uykuya dalıyor yerine yatırınca ağlıyor çünkü karnı aç oluyo😔
mama veriyorum 60 cc kadar
çişli bezi günde 4-5 oluyor
dün akşam da kabız olmuştu çok üzgünüm bebeğime iyi bakamıyor muyum vicdan azabı duyuyorum ağlamaktan gözlerim şişti ne yapmalıyım ilk bebeğim😔😔😔

kabız olduğunu nasıl anladınız? benim bebeğim ek gıdaya başlayana kadar haftada 1 veya 2 kere kaka yapıyordu ve hiçbir doktor kabız demedi onun yapısı bu dendi. Aynı sıralarda doğum yapan görümcemin oğlu ise günde 3 kez kaka yapıyordu. Minikken çabuk uykuya dalması çok normal sizin onu dürtüp yedirmeye emzirmeye devam etmeniz gerekiyor ama yapamıyorsaniz bile vicdan azabı yapmayın emin olun bebekler (sarılık olmadıkça) kendilerini aç bırakmaz ve mama kaynaklarından yerler.

kabız olduğunu nasıl anladınız? benim bebeğim ek gıdaya başlayana kadar haftada 1 veya 2 kere kaka yapıyordu ve hiçbir doktor kabız demedi onun yapısı bu dendi. Aynı sıralarda doğum yapan görümcemin oğlu ise günde 3 kez kaka yapıyordu. Minikken çabuk uykuya dalması çok normal sizin onu dürtüp yedirmeye emzirmeye devam etmeniz gerekiyor ama yapamıyorsaniz bile vicdan azabı yapmayın emin olun bebekler (sarılık olmadıkça) kendilerini aç bırakmaz ve mama kaynaklarından yerler.
kaka yapma sıklığı bir gün yapıp ertesi gün yapmadığını farkettim sonrasında
kakası küçük yuvarlak şeklindeydi bu şekilde 3-4 taneydi geri kalanı da macun kıvamında idi

Ben 8,5 aydır silikon uç kullanıyorum. Başka marka mı deneseniz? Yada olmuyorsa iyi bir sağım makinesi alıp sağarak verseniz? Hem emmeyerek hem de stres yapıp ağlayarak süt azalabilir. Kesinlikle stres yapmayın artık her şeyin bir çözümü var. Ben 4 günlüğünden beri mycey marka silikon kullanıyorum. Fikir olsun size de.

merhaba kızlar
36+4 de doğum yaptım bebeğim 2.350 gram doğdu göğüs ucu olmadığı için emziremedim mama verdik 5. gün kontrol de 2.100 gramdı şimdi 1 aylık
hem mama hem meme şeklinde gidiyoruz fakat meme de silikon uç hala kullandığım için bebeğim çabuk yorulup uykuya dalıyor yerine yatırınca ağlıyor çünkü karnı aç oluyo😔
mama veriyorum 60 cc kadar
çişli bezi günde 4-5 oluyor
dün akşam da kabız olmuştu çok üzgünüm bebeğime iyi bakamıyor muyum vicdan azabı duyuyorum ağlamaktan gözlerim şişti ne yapmalıyım ilk bebeğim😔😔😔
Mamadan kabız olmuştur kabızlığa devam ederse mamayı değiştirin. Bende göğüs ucu kullanıyorum 36. Haftada doğum yaptım aynı şekilde göğüs ucunuzun göğsünüze uyduğundan emin olun belki büyük ölçülerde kullanıyorsunuzdur ben ilk başta büyük almıştım bebek tutamadı bile sonrasında ölçüsünü buldum mamajoo göğüs ucu kullanıyorum başından beri. Eğer göğsünüzde uykuya dalarsa uyurken yanınıza mama alın onu yedirip öyle yatırın yoksa uyanır.

Back
X