Bebeğim doyuyor mu?

Eleven

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
125
Puanlar
303
28 günlük bebeğim var özellikle son 3-4 gündür hiç durmadan ağlıyor sürekli emmek istiyor memede olmadığı her an ağlayarak elini emiyor her şeyi emmeye çalışıyor. Bazen nefesi tıkanıyor ağlamaktan. Gazını çıkarıyoruz gazdan mı böyle yapıyor diye düşünüyordum ama acaba sütüm mü yetmiyor? Ağlamasını durdurmak için sık sık meme veriyorum. Şu son günlerde çok sık emiyor o yüzden kusuyor çişli bez sayımız da 5-6 adet çıkıyor günde en az 3 defa kaka yapıyor. Ama aşırı derecede memede olmak istemesi ve her şeyi emmeye çalışması ve meme dışı her yerde ağlaması beni düşündürüyor. Henüz tartılmadık 2 güne tartılıcaz doktorda ama en son 14. Gün tartıldığımızda kilo almamıştı. Doktor dedi ilk 10 gün bebekler kilo almaz diye. Yeterli kilo almadıysa kesin yetmiyor mudur anne sütü?

Emzik denediniz mi, bizim kızımız da 2 3 haftalıkken hep emmek istiyodu emziriyorum bu sefer fazla geliyo kusuyodu emzik verdik o da rahatladı biz de

Emzik denediniz mi, bizim kızımız da 2 3 haftalıkken hep emmek istiyodu emziriyorum bu sefer fazla geliyo kusuyodu emzik verdik o da rahatladı biz de
Bir kere denedim sonrasında memeyi tutuşu bozuldu. Emzikteki gibi memenin sadece ucunu tutmaya çalıştı. 2 gün zorlandık. Emzikten olduğunu düşünüyorum bir daha emzik kullanmadık.

15 . Günde doğum kilosunu yakalimmissa normaldir. 1. Ay Kontrolünüzde 600-1000 Gr arası kilo almışsa normaldir. Doyup doymadigi kilo artışından ve günlük çıkan cisli bezden anlaşılır. 4-5 bez ideal bezi güzel islattigini soyluyorsunuz. Büyük ihtimal gaz sorunu vardır. Yemeklerinize kimyon kullanın . Miğde gazini mutlaka çıkarın . Arada yüz üstü koyup tepinmesini saglayin.(tummytime) Alt açma sırasında ayaklarıyla Spor yaptırın çapraz ellere degdirin bisiklet hareketi yaptırın nazik bir sekilde . Karnina gaz masajları yapın. Gaz damlası edinin sürekli emme isteği normal 3. Ay bu istekde azalma başlar.

Ben bazı bebeklerin emme ile bag kurduğunu dusunuyorum, benim bebegim de su an 3.5 aylık, ilk 1.5 ay mama ile birlikte emzirdim sutum az zannediyordum daha once sarilik da olmustu cunku surekli emmek istiyordu halbuki öyle degilmis sutum varmış ve bebegim beni cok sık emmek istiyormuş zaten doymadığında memede huzursuz oluyorlar, inanın bir gun 24 saatse 18 saatini emzirerek geçiriyordum su an yine cok emiyor ama eskisi gibi değil, 3 aya kadar cok fenaydı zaten aktif emince anlıyorsunuz, bu kadar uzun süre kalıyorsa çoğunda pasif emiyordur diye düşünüyorum benim bebegim de öyleydi sut çekmiyordu sadece çenesini oynatiyordu emzik gibi düşünün kendini regüle edemediği icin memede sakinleşmek icin emiyordu, 20 dk pasif emiyor 5 dk aktif tekrar uyku 30 dk sonra tekrar pasif emiyordu bu döngü böyle devam ediyordu, biliyorum cok yıpratıcı ama eğer ki çişli bez sayınız 4 5 in altı degil ise ve kilo artışı var ise bebek doyuyordur, ben o dönem doydugundan o kadar şüphe ediyordum ki çişli bezlerini tartıyordum bir dolu çişli bez 45 gr geliyor bez dahil, surekli hassas terazi ile bez tartıyordum, onun kilosunu tartıya bir bebeğimle bi bebeğimsiz çıkarak olcuyordum. Dediğim gibi eğer kilo artışı var ve çişli bez varsa doyuyordur, bunlarda bir sikinti yoksa sakinleşmek icin gazi oldugu icin size yakin olmak icin vs oyle uzun emiyordur, bir dönem o kadar psikolojim bozulmuştu ki gittiğim bir emzirme danışmanı soyle demisti sen bebegini kabullen lutfen senin bebegin böyle emerek sakinleşiyor ve cok emmek istiyor bunu kabullenince rahatladım.

Evet benim bebeğim de öyleymiş şuan 11 haftalığız. Bir ara kafayı yememe az kalmıştı bebeğim aç mı acaba diye ama kilo alımımız ideal. Hep memede takılıyor alıştım artık. Benim de hoşuma gidiyor bu durum. Beni endişelendiren durum bebeğimin Doyup doymaması ona yetememe korkusuydu. Bunu aşınca annelikten çok daha fazla zevk almaya başladım.

Ne guzel cok sevindim sizin icin, ben de memnunum genel olarak ama bazen cok yoruyor gercekten özellikle pasif emdiği sırada gıdıklıyor gibi bir sey yapıyor ağzıyla ondan pek hoşlanmıyorum. Ama her şeyin geçici olduğunu bilmek hem rahatlatıyor hem üzüyor. Cabuk büyüyecekler..

Evet bugünler çok çabuk geçicek inşallah kolaylıkla tadını çıkararak büyütelim bebeklerimizi.

`