Bebeğim e hediye

merce46

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2012
397
89
318
Hatay
Merhaba hanımlar kisa bir süre önce ikinci evladimiza Kavuştuk cok şükür allahım herkese nasip etsin. ....
2. Dogumum oldugu icin midir nedir kv ve kp bebeğe hiçbir şey getir me diler.
Cok şükür onların getirecegi hrdiyeye muhtac degiliz ..
ama insan 2. Toruna eli bos gelir mi?

Tabiki eli bos gelinmez birde torunları yani. Ama yapmayan insana da bişey yapamazsın.

enteresan olmuş, insan düşünür tabi de... bilemedim, hayırla büyütün inşallah

Eşime birşey demedim o da gelmeleri bizim büyüğü n yaninda kalmalari yeter biz hastanedeyken kizi kime birakacaktik dedi bende sağolun lar dedim. Bir de yaylaları var orda bahceden cikan elma armut biraz da konserve domates fasulye getirmişler.
Nasilsa bir sürü erzak götürüyor uz bir de ayrica hediye mi alalim mi diye düşün duler
Ekonomik durumları olmayan bir aile de değiller .yazliklari kisliklari kira da 2 dükkanlari var bir de yeni deniz evi de almışlar.
Yani ekonomik durumu da bu sekil olan bir kv kp her ikisinin de emeklisi de var ama toruna 1 corap bile yok .......

Eşime birşey demedim o da gelmeleri bizim büyüğü n yaninda kalmalari yeter biz hastanedeyken kizi kime birakacaktik dedi bende sağolun lar dedim. Bir de yaylaları var orda bahceden cikan elma armut biraz da konserve domates fasulye getirmişler.
Nasilsa bir sürü erzak götürüyor uz bir de ayrica hediye mi alalim mi diye düşün duler
Ekonomik durumları olmayan bir aile de değiller .yazliklari kisliklari kira da 2 dükkanlari var bir de yeni deniz evi de almışlar.
Yani ekonomik durumu da bu sekil olan bir kv kp her ikisinin de emeklisi de var ama toruna 1 corap bile yok .......
İnsanlarım mal varlığını uzun uzadıya anlatmışsıniz ne gereği var ki. Almadılarsa kendi ayıpları ama şurda evi burda yazlığı var deyip konuyuda buna bağlamanız çok saçma.
Kimseden birşey beklemeyin bence.
Sağlıkla büyütün bebeginizi bu arada.

Getirmesi gerekmez ama normalde getiriliyor yani mecbur degiller he yanlis anlamayin size tepki olarak soylemiyorum normalde bir altin kucuk bile olsa yada bir ust bir giysi alabilirlerdi bunu el bile yapiyor cunku ama beklentilerinizi azaltin aile nasil bilmiyorumda azaltirsaniz daha az uzulursunuz :)

hediye gelsin diye cocuk dogurmayin,mutlu olun..
Ya tabi ki hediye gelsin diyr dogurmadik
Cok şükür esimin de maasi iyi ben de calisan biriyim
Hrdiyeye ihtiyacmiz da yok
Ama bu durum un tuhafligini kurtarmiyor
Kimsr hefiye icin dogurmaz
Hediye bir gonil almadı r

Malları mülkleri olması hediye alacakları anlamına gelmez.
Alsalar iyi olurmuş ama istememiş almamışlar.
Bunun sorun edilecek bir tarafı yok.

Belki almaya vakit olmamıştır.Sonradan alırlar belki.Ancak bu durumu çok kafaya takmayın, şu an lohusalığınız devam ediyor , fazla hassassınız da.Boşverin bunları bebike odaklanın annesi.Hayırlı olsun bebişiniz.

Kimse kırılmasın alınmasın ama hediye için çocuk doğurmayın ya da birşey beklemeniz doğru değil diyenleri anlayamıyorum. Hiç bir anne kv-kp bir üst giysi getirsin diye çocuk doğurmaz. 2. olsun 3. olsun 5. olsun sonuçta yeni bir bebek. Komşunun bebeği bile olunca karınca kararınca ufak bir hediye alıp gideriz. Akraba da yeni doğum yapan varsa gidip altınımızı takarız. Bu bir görgüdür. Eğer kv-kp de erzak getirdik bebeğe hediyeye gerek yok diye düşünüyorsa bu onların görgüsünü/görgü azlığını gösterir

Konu sahibi arkadaşım gayette haklısın. Kim olsa dedesinden babannesinden torununa bir hediye umar. Madem birşey yapmadı sizde bundan sonra ona göre davranırsınız. Mesela anneler gününde hediye alıyorsanız almazsınız olur biter. Herşey karşılıklı.

Büyük anne büyük baba olarak küçük birşey de olsa almaları gerekliydi kırılmakta haklısınız sonuçta,

canları kanları torunları sizde bundan sonra onların özel gün ve durumların da almayı verin.

Merhaba hanımlar kisa bir süre önce ikinci evladimiza Kavuştuk cok şükür allahım herkese nasip etsin. ....
2. Dogumum oldugu icin midir nedir kv ve kp bebeğe hiçbir şey getir me diler.
Cok şükür onların getirecegi hrdiyeye muhtac degiliz ..
ama insan 2. Toruna eli bos gelir mi?
Canım bizimkiler birinci toruna hediye almadilar bide Yalanla bebeğe bilezik küpe bakıyordu kv sonra geldiler elleri boş sıkma canını ben umursamadım sende umursama

Kimse kırılmasın alınmasın ama hediye için çocuk doğurmayın ya da birşey beklemeniz doğru değil diyenleri anlayamıyorum. Hiç bir anne kv-kp bir üst giysi getirsin diye çocuk doğurmaz. 2. olsun 3. olsun 5. olsun sonuçta yeni bir bebek. Komşunun bebeği bile olunca karınca kararınca ufak bir hediye alıp gideriz. Akraba da yeni doğum yapan varsa gidip altınımızı takarız. Bu bir görgüdür. Eğer kv-kp de erzak getirdik bebeğe hediyeye gerek yok diye düşünüyorsa bu onların görgüsünü/görgü azlığını gösterir

Konu sahibi arkadaşım gayette haklısın. Kim olsa dedesinden babannesinden torununa bir hediye umar. Madem birşey yapmadı sizde bundan sonra ona göre davranırsınız. Mesela anneler gününde hediye alıyorsanız almazsınız olur biter. Herşey karşılıklı.

çok haklısın kadın haklı kırılmakta önemli olan o hediyenin maddi değeri değil manevi değeri zaten.

Şurda getirmek zorunda değil yazanları anlayamıyorum yaa.iyi o zaman gelip görmek zorunda da değil.bence hiç görüşülmesin de.aslında akrabalık da saçma bi ilişki.... bu böyle devam eder gider sizlere kalsa.bu bir adettir,gelenektir.öyle olmasa da görgüdür.komşunun çocuğuna bile hediyesiz gidilmezken adamın torunu oluyor.bir patik bile getirmesin mi?:KK57:
Konu sahibi beklemiş,kırılmış.akrabalık ilişkilerine önem veren kim olsa kırılır kusura bakmayın:KK12:
Sanırım ben henüz bu akrabalık ilişkilerini asgari sınırda tutmaya çalışanlar kadar modern olamadım :KK14:

Back
X