Bence sorarsa aynen bize anlattığınız gibi cat cat söyleyin. Bencilce davrandın diye.
Ben olsam asla söyleyemezdim bu arada. Ama söylemek lazım. Bu tarz şeyleri bilmeleri lazım düşüncesiz insanların.
37 yaşındayım çocuğum yok ama bebekli çocuklu çok arkadaşım var. Çocuklarını buyuturlerken onlara nasıl yardımcı olabilirim diye düşünüyoruz yani mesela onlara yakin yerde bulusmaya calisirim evlerine giderimyiyecek bir sey götürürüm cocuga hediye alirim cocukla da oynarim filan. Çünkü günlük yaşamda benim baktığım hasta yok yaşlı yok o tarz bir yüküm yok. Tabi ki cocuksuzlar olarak bizim de sorumluluklarimiz var hayat bize de cok zor baska acilardan ama anne olmak bu devirde ekstra zor. 1 dakika boş vakti olmayan dostumdan olim kalım meselesi olmadıkça gerçekten ihtiyacım yoksa ekstra bir şey beklemem. Hele de böyle dandik bir meseleyse gerçekten aşırı şuursuz bir durum.
Ha, arkadaşınıza kendini açıklama özür dileme fırsatı susmalı misiniz? Canınız isterse ve sabriniz müsade ediyorsa. Belki de daha çok sinir bozar kart olayını düşününce.
Ne guzel dusuncelisiniz. Benim de oldukca fazla cocuksuz hatta evli bile olmayan arkadasim var. Soyle diyeyim ben erken degil 27 yasinda evlendim ama en yakin cocukluk arkadasi grubumdan ilk evlenen bendim.

Cocugu hemen yapmadigim icin sonra bana yetisenler oldu tabii.
Acikcasi bugun yasadigimiz diyalogdan sonra bir daha bu konuyu acmam hatta mumkun oldukca iletisim de kurmayacagim cunku gercekten bu hafta taniyamiyorum kendisini. Soyle diyeyim kendisi hep para biriktirme ve az harcama konusuna odakli biri, ama beraberken cimrilik yapmadigi surece beni ilgilendirmiyordu.
Gecen haftalarda biz Turkiye'ye gidecegiz ve uzun kaliyoruz diye bana hediye vermek istemis, 100$lik bir magaza hediye karti almis ve yemek yapmis getirdi. Ben hediye kartina gerek olmadigini soyledim, yemek icin tesekkur ettim, israr kiyamet al dedi. O zaman kizima hediye alip giydirip sana gosterecegim demistim.
Bugun oglen bir anda bana mesaj atti 'Rosalind, tasinirken paraya ihtiyacin olursa soyle' diye. Sok oldum cunku bunu kesinlikle ovunmek icin soylemiyorum ben de eskiden akademisyendim, o yuzden ortalama maaslari biliyorum, su an esim de ben de global ilac sirketlerinde yonetici konumunda calisiyoruz, ve kendimize ait bir sirketimiz var ek olarak evimize ortalama onun maasindan 10 kat kadar fazla maas giriyor toplamda. Su ana kadar para konusunda asla bir eksikligimi gormemistir aksine benim normal harcamalarima bile cok harciyorsun derdi hep.
Simdi kotu dusunmek istemesem de acaba diyorum o 100$lik hediye kartini verdigi icin borclu oldugumu falan mi dusundu de bunlar yasandi bu hafta. Para hassas noktasi cunku. Ya da ben bir kere rahatsiz oldugum icin bana her seyi batiyor. Ama aramizda bir kere bile para mevzusu gecmemistir cunku bizim cok sukur ki maddi zorlugumuz yok, gayet rahat yasadigimizi goruyor.
Gidip haftasonu 100$lik hediye karti alip ben de ona verecegim karsilik olarak bugunku mesajindan sonra.