Bebek Beslenmesi Bebegim ek gıdaya gectigi icin mi uyumuyor?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Feslegen Kokulu Nane

Durmak, yıkılmaktan önceki son adımdır.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
16.162
36.780
528
Selamunaleykum hanımlar. Ramazanınız mubarek olsun öncelikle. Kızım altı aylık oldu. Uyku düzeni fena değildi. Hatta istanbula akraba ziyaretine gittik. Orada nereye koysam uyudu, bana hiç sorun çıkarmadı. Orada da ek gıdaya başladım. Ramazan geliyor zorlanmayayım diye. Ama eve döndük kızım uyumuyor. Bir saat uyutmak için uğraşıyorum, yerine koyuyorum, arkamı dönüyorum uyanmış gülüyor. Malum ramazan uykusuzluk deli oluyorum bu hâline. Acaba ek gıdaya geçtiğimiz için sindiremiyor da uyuyamıyor? Beni bilgilendiriseniz sevinirim çünkü uykusuzluktan delirmek üzereyim.

Güncelleme: hanımlar kızıma ek gıdayı biraz abartmışım ama bu durumunun ek gıdayla alakalı olmadığını anladım. Üç gündür sebepsiz yükselen bir ateşi var ama kulak burun boğaz idrar hiç birinde iltihap yok. Salı günü 6. ay aşısını vurulmuştu ama ateşin onunla da ilgisi yok. Ve sürekli ağlıyor, ateşi düşmüyor, sebepsiz yere kasılıyor, sebepsiz yere uykudan sıçrıyor, zaten doğru dürüst de uyumuyor. Başına böyle bir şey gelen var mı? Nasıl atlatabiliriz.

Son düzenleme:
Merhaba. Ek gıdayı az ve tek çeşit verin. Baharat kullanmayın. Yetişkin yemeği yerine zeytinyağı ve kaya tuzu ile pişirilmiş sebzeler verin. Uykusu düzene girene kadar meyve, kuruyemiş, yumurta, ekmek ve süt ürünü vermeyin. Çünkü bu besin gruplarının alerji yapma ihtimali çok fazla. Eli yuzu kizarmaz ama midesi ya da bağırsakları alerjik tepki veriyor olabilir.

Kereviz, patates, domates, kırmızı biber dışındaki sebzeleri tek çeşit olmak kaydıyla uykusu düzene girene kadar verin. Daha sonra her üç günde bir yeni bir besin verin. Her yeni besini üç gün boyunca tek başına verin. Böylece neyin dokunduğunu anlamanız kolaylaşır.

Çok çok çok teşekkür ederim. Ben yoğurt, ari mama, karışık meyve püreleri bizim yediğiniz çorbalardan ( baharatsız densiz tabi) yediriyordum. Demek ki yanlış yapıyormuşum. Gündüz etkilemiyor ama akşam yatmadan önce verdiğim rahatsız ediyor her halde ki yatmıyor. Tavsiyelerinize uyacağım.

Rica ederim. Bir gelişme olursa buradan yazın lütfen, dışardan okuyan anneler de faydalanabilir :)

Rica ederim. Bir gelişme olursa buradan yazın lütfen, dışardan okuyan anneler de faydalanabilir :)
Bir şey daha sormak istiyorum. Süt ürünleri demissiniz ya ilk yoğurt vermiştim. Yoğurt da mı vermemeliyim? Bir de büyük kızıma hep pişmiş elma yedirirdim. Elma da sıkıntı yapar mı?

Bir şey daha sormak istiyorum. Süt ürünleri demissiniz ya ilk yoğurt vermiştim. Yoğurt da mı vermemeliyim? Bir de büyük kızıma hep pişmiş elma yedirirdim. Elma da sıkıntı yapar mı?
Bebeğinizin alerjisi varsa alerji derecesine göre yoğurt da elma da sakıncalı. Bebeklerde en sık rastlanan alerji süt alerjisi olduğu için yoğurdun bebeğinizi rahatsız ediyor olma ihtimali çok yüksek. Dediğim gibi sebzeyle uykularini kontrol altına alıp 3 gün boyunca yeni sebze vermeden sadece yoğurt verirseniz dokunup dokunmadigini hemen anlarsınız.

Benim bebeğim alerjik. 21 aylık oldu hala elma yiyemez. Ama sizinki o kadar güçlü bir alerji olmayabilir. Çünkü alerjenler sütten de geçtiği için annelerin diyet yapması gerekir çoğunlukla. Siz diyet yapmamanıza rağmen bebeğinizin sadece anne sütü aldığı dönem boyunca huzurlu olması elmaya tepki vermeyeceğini düşündürüyor bana ama siz yine de sadece sebze verip elmayı denemek için uykusunun düzelmesini bekleyin.

Aşılardan sonra daha dikkatli olun, alerjik bebeklerin her aşıdan sonra daha güçlü bir alerji geliştirme ihtimali var. Ben bebeğimi bu sebeple 6 aydan sonra hiç aşılatmadım.

Dis cikarma donemi oldugu icin diye tahmin ediyorum huzursuzluk yapiyor, benim oglumda 2 aydir oyle 1 saat salliyorum 5 dk uyuyor,su an 7,5 aylik ve hala disleri gelmedi.
Haklısınız o da olabilir. Salı günü 6 ay aşısını yaptırmıştım. Sanki yutkunmakta da zorlanıyor. Ateşi var şu an.

Haklısınız o da olabilir. Salı günü 6 ay aşısını yaptırmıştım. Sanki yutkunmakta da zorlanıyor. Ateşi var şu an.
Aşı en büyük etken. Benim bebeğim doğumdan sonraki her aşıda giderek güçlenen bir alerji geliştirdi. En son 6. ay aşısıyla daha sonra asla nelere alerjisi olduğunu anlayamayacağımız çok geniş bir alerji başladı. Yiyebildiklerini yazsam içiniz acır. Yediği azıcık gıdaya rağmen hala gecemiz gündüzümüz belli değil. Aşılardan şüpheleniyorsanız aşı ve ağır metal zehirlenmesi ilişkisini mutlaka araştırıp aşı yaptırıp yaptırmayacağınızı yeniden düşünün derim.

Çok çok çok geçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun. Inşallah kısa zamanda iyileşir yavrunuz.

Merhaba. Nasılsınız , bebeğinizin uykuları düzeldi mi acaba ? Bizimki hep kötüydü ama bi nebze düzelmişti. Şimdi berbat bi hal aldı. Önceden alerji olduğunda egzema çıkardı , şimdi egzema da yok. Beni mi arıyor yanında diye düşünüyorum. Ama en azından 2 saat aralıksız uyuduğu sık olurdu. Birkac gündür yarım saate bir kalkar oldu. Korkuyorum hep böyle gidecek diye.

Kaç aylık bebeğiniz?
Maalesef bizimki de daha beter oldu. Şu an 10 aylık oldu ama gündüz uykusu bitti desem yeridir. Gecede sürekli uyanıyor. İnanın hala ne olduğunu çözemedim ama aile ziyaretine gittiğimizde bir ara çok kalabalık oldu ev. Ve o ara çıldırdı çocuk. O zamana kadar çok usluydu. Daha da düzelmedi.

7.5 aylık. Bizimki de ben işe başladığımdan beri iyice saçmaladı. Valla şaştım kaldım artık. 10 ay da çok erken gündüz uykusunu bırakmak için. Ne yapacağız bilmem .. Gece zaten memede uyuyor. En azından ilk 2 3 saat uyandıkça uyutur koyardık, uyurdu. Şimdi yarım saatte bir yokluyor..

Diş çıkarma ihtimali var mı?
Benimki 10 aylık ama hala diş çıkarmadı. Damağı şişmiş ama kaç aydır yok yani.

Rabbim beterinden korusun ama şu an bitmiş durumdayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…