Bebek Beslenmesi bebegim emdigini surekli cikariyor neden olabilir

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zanaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2016
1.930
1.018
63
Bebegim 37 gunluk 3350 gr dogdu birkac onceye kadar 3900 grmdi son bir iki hafta kilo almamis..surekli emmek istedigi icin sutum birikmiyor sutumde az sanirim..sorunumuz bebegim doymuyor gibi buna ragmen surekli emdigini cikariyor bazen peynirimsi gibi bazende sutu oldugu gibi cikariyor..neden boyle oluyor

Bebegim 37 gunluk 3350 gr dogdu birkac onceye kadar 3900 grmdi son bir iki hafta kilo almamis..surekli emmek istedigi icin sutum birikmiyor sutumde az sanirim..sorunumuz bebegim doymuyor gibi buna ragmen surekli emdigini cikariyor bazen peynirimsi gibi bazende sutu oldugu gibi cikariyor..neden boyle oluyor
Bazı bebekler kusar canım.. stres yaparsan sütun azalir. Benimki de kusuyor sürekli. Önemli birsey değildir. Daha önce de oğlum böyleydi ama gelişiminde sorun yok

Normal bence çok kusarlar 0-6 ay arası hayırlı olsun bebişiniz :)

Sürekli emek istiyorsa gazı olabilir. Bir de sürekli emmek istemesi memede süt olmadığı hissi yaratmasın. Her emişte yerine yenisi geliyor. Güle güle sağlıcakla büyütün bebişi

kızımda sürekli kusardı..bazı bebekler böyle oluyor malesef..ama böbrek reflüsü de kısmaya sebep olabiliyor..ihmale gelmez..doktora danışsanız iyi olur..

Bu kusmalarda kilo takibi yaptırıp bebeğin kilo alıp almadığına bakılıyor. Eğer kilo kaybederse reflüsü olabilir onun için özel mamalar var. Kilo kaybetmiyorsa emzirdikten sonra dik tutacaksın en az 20 dk. Ve emzirme araları en az 2 saat olmalı. Büyük oğlum çok kusardı 6 ay boyunca. Seni anlıyorum o nedenle. Çocuk doktorunla görüşüp takipte ol

Ooo benim yeğenim bir kusardı ki. Emer emmez hop çıkarırdı. Bence bebeğiniz kusması çok normal 6. Aya doğru azalıyor yada tamamen geçiyor zaten. Bizimkinde reflü vardı bu arada. Sizde de reflü olabilir belki. Reflü de geçiyor zaten büyüdükçe.

Karnını doyurduktan sonra gazını çıkar hazmedemediği için kusuyor olabilir ya da reflü vardır bazı bebeklerde olabiliyor en iyisi doktora götürmen tabi ayrıca uyutunca sırt üstü uyutma !! Yastıkla ve yan uyut kusarsa filan boğazında kalmasın

Allah bağışlasin..

İlk aylar böyle kusmalar çok olur. Cok cok hızlı hızlı emiyor bence, mide kapasitesinden çok süt alıyor. sonra da rahatsız oluyor :) Ama kontrole gittiğinde Dr a söyle, eğer kilo alımında bi azalma olursa o zaman değerlendiriyorlar. Bebek reflusu denen bi şey var mesela..

Benimde de 7 aya kadar hep kustu devamlı
10 kere emdiyse 10 kere kusardı
kilo alımı gayet iyidi o yüzden dert etmedim ben

benım kızım refluydu
her bebekte olur 6 aya kadar normal denır ama oyle deyıp rahat olunca bukez reflusu ılerlıyor
hem bu sebeple hemde sut kalıtenız ıcın 2 saatde bır 20 dk emzırmelısınız
hemen gazını cıkarmalısınız
bebekler sancılandıkca uykusu geldıkce sureklı aranır o arandıkca sız ac sanıp emzırırsınız
mıde sutu 2 saatden once sındıremez sız emzırdıkce gaz ustune gazdan dolayı kusar ve aranmaya devam eder
buda kısır dongu olusturur
sız en ıyısı 2 saatde bı 20 dk emzırın
kesık kesık az kusuyorsa sorun yok
ama emdıgını oldugu gıbı kusuyorsa reflu demektır

buymese benım yıgenım buyumezdı dogdugunda maymun yavrusu giiydi allah affetsin.
ama o buyudukten sonra merak etme senınkıde buyur inşallah ,

sırt ustu yatırma dikkat et yan yatır arkasına yastık koy

Bebeği sürekli emzirmeniz saglıklı bir durum olmaz.2 saatte bir 20 dk emzirmeniz en dogrusu.bebegi emzirdikten sonra dik tutun.buna ragmen devam ettiği takdirde eger kilo kaybı yasarsa reflü olarak düşünüp özel reflü mamaları ve yastıgını alırsınız

Benim oglum da cok kusardi valla daha ufak ya olur boyle

yeteri kadar kilo almiyor surekli surekli araliksiz emmek istiyor emerken uyuyalaliyor ve meme agzndan cikinca hemen uyaniyor bu kisir dongu saatlerce aynen devm ediyor..tabi her emmeden sonra cikariyor doktora soyledigim bebek bu normal dedi..saat onsekizden beri neredeyse araliksz emdi hr aksamda boyleyz

yeteri kadar kilo almiyor surekli surekli araliksiz emmek istiyor emerken uyuyalaliyor ve meme agzndan cikinca hemen uyaniyor bu kisir dongu saatlerce aynen devm ediyor..tabi her emmeden sonra cikariyor doktora soyledigim bebek bu normal dedi..saat onsekizden beri neredeyse araliksz emdi hr aksamda boyleyz
Benim bebeğimde 5 aylık hala kusuyor. Bazen sulu bazen çökelek gibi.. bebeklerin çok gazı oldu mu çok emmek ister.. emdikçe gazı artar. Uyuyamaz. . Ahh ahh hepimiz aynı yollardan geçtik, geçiyoruz. Eğer gazı varsa bio gaia al. Bidahaki ayda kilo almazsa mamaya başlamalısın.

Benim bebeğimde 5 aylık hala kusuyor. Bazen sulu bazen çökelek gibi.. bebeklerin çok gazı oldu mu çok emmek ister.. emdikçe gazı artar. Uyuyamaz. . Ahh ahh hepimiz aynı yollardan geçtik, geçiyoruz. Eğer gazı varsa bio gaia al. Bidahaki ayda kilo almazsa mamaya başlamalısın.
42 gunluk ancak 4 kilo oldu doktor normal diyor ama ufacik kaldi bebisim

42 gunluk ancak 4 kilo oldu doktor normal diyor ama ufacik kaldi bebisim
çok az almış gerçekten. . 42 günde 700 gr az.. bence biraz süt arttırıcı bişeyler ye. . Bu kadar emmeye bu kilo az. Emzirdikten sonra biraz uzat, hareket ettirme belki kusmaz. Doktorunu değiştir bence..

Back
X