Bebek Beslenmesi bebegim emmeyi reddediyor :( biraz uzun yazdim ama tecrubeli goruslere ihtiyacim var:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

lusnikaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2015
60
30
88
32
Herkese iyi aksamlar.. benim oglum bugun altinci ayina girdi. 5 ay boyunca sadece anne sutuyle besledim. Fakat 5. Ay boy kilo takibinde sadece 300 gram aldigini soyledi hemsire. Ve ek gidaya gecmem gerektigini soyledi. Ek gidaya gecince meme 2. Plana dustu malum. Bebegim cok kisa tutmayi basladi memeyi. Daha sonra sadece uykuluyken emmeye basladi ve ben emmesi azalinca regl oldum. Regl olunca hepten birakti mecbur ek gida formul sut ve kendi sutumu sagip devam ettim bugun tekrar asi icin saglik ocagina gittimizde hemsire bebegimin gelisiminin yuzde 50 geriden geldigini soyledi. Ayindaki bebeklerden daha assagida gelisimi. Tekrar emmesi icin cok ugrasiyorum gezerek emzirmeye ugrasiyorum fon makinasi bile actim belki sesinde rahatlar diye ama yok yok yok... cok uzgunum aglamaktan gozlerim sisti artik. Daha sadece 6 aylik en azindan 1 yasina kadar emzirmeyi cok istiyordum bu durumda olup bebegini tekrar memeye dondurebilen varmi gercekten psikolojim bozuldu tecrubeli gorusleri bekliyorum lutfen

Bebegınız boyu ve kilosu ne kadar acaba? Ayrıca ek gıdadan sonra memeye olan ilginin azalmadı çok normal benim kızım da 4 aylıkken emmeyi bıraktı ben ısrarla mama vermeye devam ettım bu ısrarım 1 ay sürdu o zaman içinde sagdım sutu ben. Sonra tekrar memeye dondu ama tabı eskisi gibi emmiyoru az az da olsa emıyo. Ağlayıp gozlerınızı şişecek kadar dertetmeyin kendinize. Çok şükür ki 6 ay emmış. Bu kadar uzulmeyın

Benim bebegm 3 aylkken memeyi red etti 2 ay kadar sagdm siringayla besledm cnku biberon tutmuodu ki hala tutmuo denemedgm mama kalmadi sevmedi hc brni dogustan reflusi vardi kilo alimi hep azdi doktorumz kilo vermedgi surece sknti yok derdi bana neyse 5. Aylikken memeye dondu. Suan 8 aylk hala emio ek gida hic sevmio nerdeyse hc yemio kilosu cok az ama boyu iyi kemik gelisimi motor gelisimi iyi cok sukur doktora aldm ek yemio die cokta saglklo dedi kilosu icnde az demedi ve bn sahsen kilosunu hic takmiyorm o saglk ocagndakilere de zerre guvenm yok bebegn motir gelisimi kemik gelisimi iyiyse kilosu vermedgi surece onmli deil uzulmeyn bebegnz kac kilo bu arada

Ve ben ole hantal bi bebegm olsn istemezdim acikcasi kizim manken gibi olcak insalah babasina cekmis iyi ki bu konufa ben daha kiloloyum hatta ta karnmdayken dr demsti zeynepten hic kilolu olmasni bekleme kemik yapisi ayni babasi bndr cok mutlu olmstm bunu duydgma sizde uzulmeyin bebeginiz dis döneminede girmisse zatn kilo alimi azalr hatta duraklar bnm kizim incecik ve ustune yarm kilo verdi dislerinden ama hareketli allahima bin sukr saglkli dis donemi disinda kilo vermiosa sorun edilmez. Uzulmeyin

Sağlık ocağındaki dedikleri sizi üzmesineee izin vermeyin nasıl düşünürseniz o şekilde gider ama beslenmesine önem gösterebilirsinz. Anne sütü alımında göğsünüze pekmez reçel gibi şeyler sürerseniz belki faydasını görebilirsiniz. Benim kızım da altı aylık bu dönemde önceki kadar meme de kalmıyor ve doymuyor.Size önerim sabah keyifli olıyorlar ve sabah uyandığında emzirebilirsiniz oyun yoluyla güldürerkte emzirmeye çalışabilirsiniz ya da üç saat filan aç bırakabilirseniz açkan emecektir diye düşünüyorum...Allh kolaylık versin

Benim bebeğimde tam 4. ayı bitti, emmeyi reddetti. Memeye geldiğinde almak istemiyor arkasına bakmaya çalışıyordu. Sağlık ocağında bana da kilo alımı çok düşük, böyle giderse bağışıklığı zayıflar. Kesinlikle mama vermelisin, artık seni emmez bundan sonra... gibi şeyler söylediler. Bende doktora götürdüm. Doktor algıları geliştikçe dikkati başka şeylere kaydığı için emmeyi reddediyor olabilir dedi ve elma, armut püresi ve ev yapımı yoğurt ile ek gidaya geçmemizi istedi.

Bende sizin gibi çok üzülmüştüm, ki üzülünce sütüm daha da azaldı. Sadece geceleri uykuda emiyor gündüz kesinlikle emmiyordu. Bu tam 3 ay sürdü. Ben 3 ay boyunca sürekli sağdım sütümü ve gündüzleri biberonla verdim. ve 7. ayı biter bitmez bebeğim memeyi kendiliğinden almaya başladı. İlk zamanlar uzun süre emmiyor yine etrafına bakıyordu bende öyle anlarda dişlerimin arasına çikolata kağıdı gibi bir şeyler sıkıştırıyordum. O dikkatini çekiyor oynarken emiyordu. Sonradan ona da gerek kalmadı çok şükür. Pes etmeyin, biraz zahmetli bir dönem olabilir ama sağarak verin sütünüzü..

Benim kızım 3 aylık. Bende emzirme konusunda çok sıkıntiliyim. Sirt üzeri yattiginda çok bağırıyor. Emzirme için aldığımda bağırıyor diğer türlü sıkıntı yok. hareket ede ede zorla emziriyorum . Ne yapacağımı.bilemez oldum. Arastirdim dilinde pamukcuk olabilir gazi olabilir meme kokuyor olabilir yada acikmamis onun istediği saati bekleyin gibi şeylerle karsilastim. Çok iyi olmasada daha iyi emzirebiliyorum Suan. Dilini sildim göğsümü her emzirme öncesi yikadim ve agzima naneli şeker atıp öyle denedim. Ne bileyim belki agzimdan rahatsız olmuştur diye düşündüm başka öneriler varsa denemeye hazırım.

Bebekler 3. Ay ve 6.Ay arasi emmeyi rededebilir algilari aciliyor die karanlk bi odada tek basiniza emzrmeyi deneyin once sallayin u yuyack gbi olnca dayayin agzna memeyi bnm kizimda red ediodu cok direndm herkes birak bosvr ddi ama bn inat ettm ve kazandm. Sagip verdm uyutup verdm memeden ne alsa bin tane mamaya bedel biberon da tutmadi avent lansinoh nuk vs vs hcbirini almadi en son siringayla besledim arada kasik mamasi verdm bebelac meyveli 4 + ole ole tuttu memeyi simdilerde ek gidayi red edio bnm kizimda ole huysuz napim bundada ama galip ben cikacam hayrlisi

Reflusu de vardi ki hala var ondan yemegi az 8 aylik ve kilosu 7300 farkli sebeplerle de 2 defa yogun bakmda 3 defa normal odada hastanede yatti ve bu zmnlar daha 40i dolmamisti cok cekti yavrum ama doktor simdi kilosu icin bize iyi dio cok sukur allahima sukur sagligi yernde duzeldi hareketli ayina gore motor gelisimi cok cok iyi masallah ole iste allahim kimseyi evladiyla sinamasin. Siz de vazgecmeyin emzirin anne sutu gibisi yok

ben de ilk dogdugu andan beri 40 i cikana kadar emme sorunu yasayan bir bebek annesiyim. Benimki hastanede yatti malesef ve o donem emziremedim sagdim ve biberonla beslediler kuvezde oldugu icin cok zor gunlerdi ve aglamaktan helak olmustum o yuzden bu konunun ne kadar hassa oldugunu cok iyi bilirim diger anneler de bilir tabii ki.

suan 7 aylik olduk ek gidaya 5inci ayin sonlarina dogru tattirma seklinde gectik. Dediginiz sikintilarin benzerini yasiyoruz ama sizinki kadar degil kisa kaliyor memede aktif olarak bir emmesi olmuyor uyanikken ve hep arkaya bakmaya calisiyor ama bunlar aslinda gelisim acisindan onemli imis algilari acik oldugunu gosterirmis. Emzirirken hizasina yastik koyup los bir alan yapiyorum kafasina o zaman emiyor tv falan kapatiyorum hic ses olmuyor.

O yuzden bana sorarsaniz kimsenin olmadigi hafif karanlik resim renkli seylerin vs olmadigi bir odada ve hep ayni koltukta emzirin. Ben ilk baslarda ayakta sarki soyleyerek emzirirdim ve aninda emmeye baslardi simdi sadece sarkiyi soyleyince devam ediyor. Cok komik gelebilir ama ari viz viz sarkisiyla emiyor.

Gece uyurken en kaliteli emme surecini yasiyoruz.

Bir de emzirme hemsiresiyle gorustum yakin zamanda bana dedi ki senin kullandigin parfum ter ten kokun hepsi emmesinin degismesine neden olur. Siz de regl olduktan sonra tamamem kesti dediniz ya aklima o geldi hani reglken bir kokumuz oluyor belki ondan da emmek istemiyordur. Once bir dus alip mi denesiniz. Lutfen aglamayin en azindan ilk 6 ay emmis bazi doktorlar 6 aydan sonrasi icin faydasinin kalmadigini savunuyor oyle birakan anneler cok. Duygusal acligini dindirmek icin emiyorlarmis 6 aydan sonra bunu savunan cok doktor var uzulmeyin lutfen.

Yakinlarda imkaniniz olursa bir emzirme hemsiresiyle gorusebilirsiniz cok yardimi oluyor. Ankaradaysaniz onerebilirim.

Kizlar emme demişken benim kiz memeyi parcaladi kanatti disliyor habire napcm sasirdm emzrmeye korkuyorm resmen hayir yapma diyorm kiziyorum ama suratima bakip guluyor hayiri anlamaz isine gelince cimcime ah ah

Oğlum 3 ay emdi SMA ile destek verdik, memeyi reddetti. Gayet sağlıklı maşallah herhangi bir sorun da yok 3 yaşında kendisi şu an

Benim oğlum'da 4 aydan sonra emmeyi reddetti. gündüzleri sağıyordum geceleri ise uykudayken emziriyordum sersem olduğu için alıyordu. dil altına baktırın eğer dil bağı varsa bebek emmeyi reddediyor çünkü yoruluyor. ben zorla 10,5 ay emzirebildim sonra sütüm kesildi. dil bağını 1,5 yaşında aldırdık narkoz geç alsın diye ama bir arkadaşım 3 aylıkken aldırmıştı ve çocuk emmelere doyamadı sonra. benim aklıma gelen olasılıklar; dil bağı, reflü, gaz.

Bu kadar büyütme benim kızım 10 gün bile ememedi göğüs ucum yara oldu 10 günde dikiş atılacak şekle getirdi ve mama içti şimdi 5 yaşında gayet iyi sen böyle kendini parcalarsan o bebekte ağlar senin sakin olup onu sakinlestirmen lazım bnm oğlum da 2 aylık şimdi hem mama iciyo hemde emiyo biraz sakinles ac kalsa bile mi emmiyo seni

Bn oglumda kucukken emmemeye baslamsti 3 ayda sadece 100 gram almsti saka gibiydi o zamanlar o kdr mahvolmstum ki anlatamam ilk zamanlar kilo alimi cok iyi olan oglum snradan kilo almamaya basladi diger bebeklere gore gelisimi yavasti bni sadece 2 dk emip birakiyodu ek gidayi tercih ediyodu tabi memeyi hic biraktrmadm devamli emzirmeye calstm 5 dk da olsa suan 20 aylik tam bir meme duskunu durumundayz bu seferde yemek az yiyo kilosu yine geride 9.700 kilo ama sagliklyz cok sukur zor bi surec sabırlı ol mumkun oldugnca emzirmeye calis asla birakma anne sutu en guzeli ek gidayla memeyi dengelemeye calstm bn hem ek gidasini aldrdm hem emzrdm ayrica etrafnda kimse olmasn yada dikkatini dagitacak bisey olmasn bizm oglan birini yada birsey gordugu zmn birakrdi memeyi Allah sabır ve kolaylık versin..

merhaba yardımınıza ihtiyacım var
bebegim 2 aylik oldu ve memeyi emmeyo red ediyor. sanırım biberona alisti. ilk zamanlar uzun uyudugu icin 2 saatte bir sütümü sagiyordum uyandiginda emzirip pesinden biberonu veriyordum. 3 gundur emmeyi red ediyor. ama biberonu aliyor. bazen gunde 1 defa felan emiyor. 1 ay sonra işe baslicam. annem bakicak bebegime ve mecburen çalıştığım saatler icinde sütümü sagmam gerekecek bebegimi yeniden memeye alıştırabilirmiyim ve sütümü devamli sagmak sütümü azaltırmı?

Selam bayanlar benim bebegim de 6 ay 7 günlük 3 ayından snra emmeye nazlandi geceleri rahat emiuordu fakat son aylarda azaldı hoplaya ziplaya zor alıyor en gidaya başladık mamada veriyorum arada bu aynı kontrolde enfeksiyon oldgumuzu ogrnedik idrar yollarında igne vuruluyor suan ve ben bu aralikta memeyi birakicak diye cok korkuyorum .. sutum var mi yok mu yetiyor mu herşey birbirine karisti kafam allak bullak önerilerinizi merak ediyorum

Bende yaşadım ayni şeyleri.. Doktorlar daha iyi bilir ama reflüsü olabilir benim bebegiminde reflüsü vardı.. Emmeyi ara ara reddettiği dönemler oldu.. Bu dönemler bayağı uzun sürüyordu.. Ama ısrarcı olun.. Hiç olmazsa uykunun arasında emmesi için uğraşın.. Bebekler belli bir süreden sonra pes ediyorlar.. Ben bebegimin bir ay boyunca emmedigi zamanları bilirim.. Acıktığı zaman önceliği emmeye verin.. Hemen acıktı diye ek gıda vermeyin.. Ayrıca kilo konusuna gelince doktorunuz vitamin baslamadı mı? Safa da yaşıtlarından geriydi belli bir süreden sonra hala yaşıtlarından zayıf olmasına rağmen yinede eski zayıflığı kalmadı.. Ağlama hem senin kötü enerjin bebeğine geçiyor.. Daha sakin olmaya çalış.. Emmezsede üzülme yapacak birşey yok hic emmeyen bebekler var. Allaha şükür ki altı ay olsada emmiş.. Canım benim ya anlıyorum ne yaşadığını.. Bizde geçtik ve geçiyoruz o yollardan.. Allah yardımcın olsun..

45 günlük kızım bi haftadir emmiyo reddediyo emmeyi 5 dk ancak emiyo. Ilk iki hafta zorla emdi sonra duzeldi. Şimdi eski haline döndü yardımcı olur musunuz? Emmeyi reddedecegi sebepler yok ortada

Bebeğinizi 50 persantilin altında olması bir şey ifade etmez. 3ünü altına düşerse müdahele edilir. Ben 3. Bebeğimi dünyaya getirdim ve hiç mama vermedim 3.ye. Sütüm çok muydu?Yok. 4 aylıkken kilo alımı az olunca ek gıda vermeye başladım. Şuan 15-25 persantili arası ama hiiççççç takmıyorum. Fil fare doğurmuşum diye takılıyor bazı kişiler, biraz kiloluyum da.. Ama hiiççççç önemli değil. Sağlıklı mı? Sağlıklı. İştahı iyi mi? İyi. Bak bu diyeceğim çok önemli!!!Bazı bebekler ek gıdaya başlayınca memeyi reddedebiliyor. Formül mama vermiyorsun ek gıda olarak sanırım .... Bir de kitaplardaki gibi besleyince doyar bebekler ve meme istemiyor. Ya bırakır seni ya gece ve öğlen uykusundan emer artık. Takma kafana. Ek gıdalara meyve ile başladıysan ondan da az emebilir. Hiç önemli değil. Ben de sağlık ocağında çalışıyorum. Hemşireyim. 4 ile 5. Ay Arası aldığı kilo normal ki 5. Ayda kilo alımı azaldığı için 4ten sonra 6. Ayda kontrol ediyoruz. İstersen özelden doğum tarihini ve aylık takiplerini yolla bi bakayım... Rahatlamak istersen kan sayımı ve tsh baktırabilirsin bebeğine. Beslenme içeriğini değiştirebilirsiniz vs. Öyle az almış diyip hemen mama yla olmaz.. Bu arada minicik göbüşü yemekle doyup meme istemiyor da olabilir. Ağlamanız size de bebeğinize de fayda sağlamaz. Sakin olun. Durumu değerlendirin. Emmiyor yemiyor vs diye birbirinizi üzmeyin. Bugünler geri gelmeyecek. Tadını çıkarın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…