Herkese iyi aksamlar.. benim oglum bugun altinci ayina girdi. 5 ay boyunca sadece anne sutuyle besledim. Fakat 5. Ay boy kilo takibinde sadece 300 gram aldigini soyledi hemsire. Ve ek gidaya gecmem gerektigini soyledi. Ek gidaya gecince meme 2. Plana dustu malum. Bebegim cok kisa tutmayi basladi memeyi. Daha sonra sadece uykuluyken emmeye basladi ve ben emmesi azalinca regl oldum. Regl olunca hepten biraktimecbur ek gida formul sut ve kendi sutumu sagip devam ettim bugun tekrar asi icin saglik ocagina gittimizde hemsire bebegimin gelisiminin yuzde 50 geriden geldigini soyledi. Ayindaki bebeklerden daha assagida gelisimi. Tekrar emmesi icin cok ugrasiyorum gezerek emzirmeye ugrasiyorum fon makinasi bile actim belki sesinde rahatlar diye ama yok yok yok... cok uzgunum aglamaktan gozlerim sisti artik. Daha sadece 6 aylik en azindan 1 yasina kadar emzirmeyi cok istiyordum bu durumda olup bebegini tekrar memeye dondurebilen varmi gercekten psikolojim bozuldu tecrubeli gorusleri bekliyorum lutfen
Herkese iyi aksamlar.. benim oglum bugun altinci ayina girdi. 5 ay boyunca sadece anne sutuyle besledim. Fakat 5. Ay boy kilo takibinde sadece 300 gram aldigini soyledi hemsire. Ve ek gidaya gecmem gerektigini soyledi. Ek gidaya gecince meme 2. Plana dustu malum. Bebegim cok kisa tutmayi basladi memeyi. Daha sonra sadece uykuluyken emmeye basladi ve ben emmesi azalinca regl oldum. Regl olunca hepten biraktimecbur ek gida formul sut ve kendi sutumu sagip devam ettim bugun tekrar asi icin saglik ocagina gittimizde hemsire bebegimin gelisiminin yuzde 50 geriden geldigini soyledi. Ayindaki bebeklerden daha assagida gelisimi. Tekrar emmesi icin cok ugrasiyorum gezerek emzirmeye ugrasiyorum fon makinasi bile actim belki sesinde rahatlar diye ama yok yok yok... cok uzgunum aglamaktan gozlerim sisti artik. Daha sadece 6 aylik en azindan 1 yasina kadar emzirmeyi cok istiyordum bu durumda olup bebegini tekrar memeye dondurebilen varmi gercekten psikolojim bozuldu tecrubeli gorusleri bekliyorum lutfen
Bebeğinizi 50 persantilin altında olması bir şey ifade etmez. 3ünü altına düşerse müdahele edilir. Ben 3. Bebeğimi dünyaya getirdim ve hiç mama vermedim 3.ye. Sütüm çok muydu?Yok. 4 aylıkken kilo alımı az olunca ek gıda vermeye başladım. Şuan 15-25 persantili arası ama hiiççççç takmıyorum. Fil fare doğurmuşum diye takılıyor bazı kişiler, biraz kiloluyum da.. Ama hiiççççç önemli değil. Sağlıklı mı? Sağlıklı. İştahı iyi mi? İyi. Bak bu diyeceğim çok önemli!!!Bazı bebekler ek gıdaya başlayınca memeyi reddedebiliyor. Formül mama vermiyorsun ek gıda olarak sanırım .... Bir de kitaplardaki gibi besleyince doyar bebekler ve meme istemiyor. Ya bırakır seni ya gece ve öğlen uykusundan emer artık. Takma kafana. Ek gıdalara meyve ile başladıysan ondan da az emebilir. Hiç önemli değil. Ben de sağlık ocağında çalışıyorum. Hemşireyim. 4 ile 5. Ay Arası aldığı kilo normal ki 5. Ayda kilo alımı azaldığı için 4ten sonra 6. Ayda kontrol ediyoruz. İstersen özelden doğum tarihini ve aylık takiplerini yolla bi bakayım... Rahatlamak istersen kan sayımı ve tsh baktırabilirsin bebeğine. Beslenme içeriğini değiştirebilirsiniz vs. Öyle az almış diyip hemen mama yla olmaz.. Bu arada minicik göbüşü yemekle doyup meme istemiyor da olabilir. Ağlamanız size de bebeğinize de fayda sağlamaz. Sakin olun. Durumu değerlendirin. Emmiyor yemiyor vs diye birbirinizi üzmeyin. Bugünler geri gelmeyecek. Tadını çıkarın..Herkese iyi aksamlar.. benim oglum bugun altinci ayina girdi. 5 ay boyunca sadece anne sutuyle besledim. Fakat 5. Ay boy kilo takibinde sadece 300 gram aldigini soyledi hemsire. Ve ek gidaya gecmem gerektigini soyledi. Ek gidaya gecince meme 2. Plana dustu malum. Bebegim cok kisa tutmayi basladi memeyi. Daha sonra sadece uykuluyken emmeye basladi ve ben emmesi azalinca regl oldum. Regl olunca hepten biraktimecbur ek gida formul sut ve kendi sutumu sagip devam ettim bugun tekrar asi icin saglik ocagina gittimizde hemsire bebegimin gelisiminin yuzde 50 geriden geldigini soyledi. Ayindaki bebeklerden daha assagida gelisimi. Tekrar emmesi icin cok ugrasiyorum gezerek emzirmeye ugrasiyorum fon makinasi bile actim belki sesinde rahatlar diye ama yok yok yok... cok uzgunum aglamaktan gozlerim sisti artik. Daha sadece 6 aylik en azindan 1 yasina kadar emzirmeyi cok istiyordum bu durumda olup bebegini tekrar memeye dondurebilen varmi gercekten psikolojim bozuldu tecrubeli gorusleri bekliyorum lutfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?