Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kavanoz dipli dünya...!
Kayıtlı Üye
Kavanoz dipli dünya...!
Kayıtlı Üye
Canım bebeğin hayırlı olsun.öncelikle 24 günlük bebek beni emmiyor demek için çok erken. Muhtemelen çene kasları zayıf sonra güçlenecektir. Sen inat edeceksin. Memeni ver bırakına bir daha ver iyice vakumladığına emin ol. Burnunun tıkalı olmadığından emin ol. Doktorlar konuşarak beslenme saatlerini uzatabilirsen eğer daha çok acıkmış olur. Benim kızım sol göğsümü 2 ay emmedi hep sütü sağarak verdim ama inat ettim sonunda ben galip geldim. Birde biberon verme almıştır seni emmez diyenlere asla. Inanma . Eskiden çalışan anneler 41. Günde işe başlıyormuş onlar nasıl emzirmiş. Bende 3. Ayımda işe başladım bebeğim 9.5 aylık hala süt sağıyorum. O yüzden emin ol emecek sadece moralini bozma inat et ayrıca süt sağarak süt azalmaz bunu unutma. Sadece bebek pompanın çektiğinden daha çok süt çeker.
canım veriyorum sadece ağzına alıyor öylece bekliyor.emmiyr ve sütüm de giderek azalıyor maalesef...galiba olmayacak bu iş.
Kavanoz dipli dünya...!
Kayıtlı Üye
canım merhaba benim bebeğim de 39. haftada 2.240 gr doğdu küveze falan girmedi sezeryan doğum olduğu için iki gün sütüm gelmedi o nedenle sütümü sağıp kaşıkla verdik onu da tam olarak içemediği için sarılığı yükseldi bizde mecburen biberonla verdik bu süreçte kızım kesinlikle beni emmedi şu an kırk günlük oldu ara son on gündür filan ara ara veriyorum mememi emiyor ama çabuk yorulup ya memede uykuya dalıyor yada bırakıp ağlıyor biberonu istiyor :) verince de cuk cuk yutuyor rahatlıyor ben bebeğim büyüdükçe emmeyi daha verimli hale getireceğini inanıyorum ve ratık süt sağma makinasının başında geçirdiğim vakitlerimi bebeğimle başbaşa geçirmek istiyorum her anne gibi göğsümden taze taze doğal ısısında içsin istiyorum sağ boşalt ısıt gerçekten çok üzücü yüce rabbim sen ve bizim gibileri yardımcısı olsun inşallah bizim kuzularda copu copur emer birgün bizi
biizimki de sarılık oldu cnm.. işin kötüsü sütüm azalmaya başladı yetmiyor ve mama veriorum hepten şansımız azalıyor galiba

biizimki de sarılık oldu cnm.. işin kötüsü sütüm azalmaya başladı yetmiyor ve mama veriorum hepten şansımız azalıyor galiba
geçmiş olsun canım ya
sagdıgın zaman biberonda da mı içmiyor sütü
Kavanoz dipli dünya...!
Kayıtlı Üye
geçmiş olsun canım ya
sagdıgın zaman biberonda da mı içmiyor sütü
canım biberonla içiyor ama sütüm baya azaldı. 30 cc zor çıkıyor her sağmamda

mecbur mama takviyesi. kendimi yarım anne gibi hissediyorum
öncelikle hayırlı olsun diyeyim
inşallah sağlıkla huzurla büyütürsünüz bebeğinizi
benim size tavsiyem öncelikle canınızı sıkmayın
etrafınızdakileri umursamayın
bunu demek istemezdim ama bazen umursamamak gerçekten işe yarıyor
yeni doğum yapmış bir kadına durmadan ders verirler ya sinir olurum
sanki kendisi bilmiyormuş gibi
herkesten önce bebeğinizi siz düşünürsünüz zaten
emme konusunada gelince silikon meme ucu falan kesinlikle kullanmayın
mümknü olduğu kadar emzirmeye çalışın
bebeğinizin sizi hissetmesi kokunuzu alması için emzirmek en güzel yöntem
aranızdaki bağ bu şekilde çok güçlenir
umutsuzluğa kapılmayın
memeyi bıraktığı zaman kafasını tekrar size döndirmeye çalışın okşayarak yada pişpişleyerek ilgisini size çekin
sonrada dudağının kenarına elinizi gezdirerek ağzını açmasını sağlayın
yemek geliyor diye zaten ağzını hemen açacaktır
memenizi ağzına dokundurun çekin
böylece yakalayama çalışır
buluncada bırakmaz
bırakırsada yine uğraşın
memeyi ağzına alıp emmiyorsa yine dudağının kenarını okşayın parmaklarınızla dokunun birşey var burda diyip ağzını oynatmaya başlayacaktır zaten
emmiyor diyede düşünmeyin
bebeklerin doğduğunda bildikleri tek refleks emmedir
illaki emer
sakın pes etmeyin zor olur tahmin edebiliyorum ama sakin olun
anne sütü bebek için ne kadar önemli eminim biliyorsunuzdur
1 gün 2 gün daha fazla emzirmek bile çok çok önemli
sütünüz tamamen kesiline kadar ümidinizi kaybetmeyin
canım biberonla içiyor ama sütüm baya azaldı. 30 cc zor çıkıyor her sağmamda

mecbur mama takviyesi. kendimi yarım anne gibi hissediyorum
sen kendini bu şekilde üzersen tabiki sütün azalır canım
önce biraz sakin ol
bi süre mama verme biberonla sütde verme
emzirmeye çalış
milupanın çayı bana fayda etmişti emziren anneler için olan çayı güzel süt yapıyor
bolbol çaydan iç tekrar emzir
belki emerken çok az geliyor ondan emmiyor
benim kızım da öyle 1 hafta ya emdi ya emmedi
sonuç mamayla büyüyoruz
bende çok üzüldüm ama üzülünce ne oldu olan sütümde kalmadı

canını sıkma dene
bebegini emzirmeden önce sakinleş
tüm kötü duygu ve düşünceleri aklından çıkar
pozitif bi zamanında emzirmeyi dene
benim oğlum on gün biberonla beslendi mama verdik sütum gelmiyordu çünkü. Ama sonra pompayla sağarak sütümün gelmesini sağladım. Biraz pompayla sağdığımı veriyordum sonra zaten aç devamını bekliyor dayıyordum memeyi. İlk zamanlar uyuyakalıyor emmiyordu baktım bi iki emmeye başladı tamamen mememi vermeye başladım. Bir ay kadar da hep kavga dövüş emzirdim. Bebeğim neredeyse üç aylık yeni ye ritmimizi bulduk diyebilirim. Sende sakın pes etme mutlaka emecektir. Allah kolaylık versin...
benim oğlum on gün biberonla beslendi mama verdik sütum gelmiyordu çünkü. Ama sonra pompayla sağarak sütümün gelmesini sağladım. Biraz pompayla sağdığımı veriyordum sonra zaten aç devamını bekliyor dayıyordum memeyi. İlk zamanlar uyuyakalıyor emmiyordu baktım bi iki emmeye başladı tamamen mememi vermeye başladım. Bir ay kadar da hep kavga dövüş emzirdim. Bebeğim neredeyse üç aylık yeni ye ritmimizi bulduk diyebilirim. Sende sakın pes etme mutlaka emecektir. Allah kolaylık versin...
Bugün uğraştıktan sonra biraz emzirmeyi başardım.Tavsiyelerinize uyacağım.Tesekkur ederim
Buraya yazan arkadaşlara sesleniyorum bu kadar uğraştan sonra emzirebildiniz mi gerçekten 25 gündür uğraşıyorum hala sonuç yok ne yapacağımı şaşırdım
Buraya yazan arkadaşlara sesleniyorum bu kadar uğraştan sonra emzirebildiniz mi gerçekten 25 gündür uğraşıyorum hala sonuç yok ne yapacağımı şaşırdım
Merhaba Kiyamu,
Kızım 8 aylık. Doğum yaptıgım zaman sütüm gelsin diye araştırmadığım girmediğim forum kalmamıştı. Sezeryanla doğum yaptım. Sütüm gelmedi. Gelmedikçe kızımı her memeye alışımda o da sinirlendi. Hastanede mamaya başladık zaten biz. Eve geldiğimde mamayı vermemeye calıstım emsin, emdikce süt artsın diye. dereotları, hoşaflar, humana çayları, malt içecekleri, rezene, ısırgan çayları, bol yeşillikli salatalar, bulgur pilavları, helvalar, tahinler. Formlarda okuyup süt için denediğim yollar oldu. Ama gel gör ki sütte gram artış olmadı. Mamadan önce mutlaka meme verdim. Olanı alsın diye. Sonra mama. Sonra onu bırakıp pompa. Hiç dinlenmeden tekrar meme mama pompa. Yorucu bir kaç aydan sonra 4. ayda ek gıdaya geçtik. O zamanlar çok hassastım, bebeğimi emziremiyorum diye. Hem sağlık açısından eksik olacak hem benimle bağ kuramayacak diye. Ama çok şükür şu ana kadar kızım hiç hastalanmadı, bağımız da çok iyi. Onun için emziremiyorsan özellikle de emzirememenin nedeni sütünün az olması ise çok takma.
Allah bebeklerimize sağlık sıhhat nasip rtsin ne yapalım dediğiniz gibi takmamak lazım ama insan duramıyor işte

cevapladığınız için teşekkür ederim
Kavanoz dipli dünya...!
Kayıtlı Üye
bu konuyu acali 2 yıl olms :) yazdıklarımi okuyunca tatli bi tebessum olstu yüzümde.. kizim emmedi maalesef.. cabalarm sonuç vermedi. cok sukur suanda bagsklgi cok ii bi cocuk kolay kolay hastalanmaz. anne çocuk bağı da sadece emzirmekten geçmiyorms.. cok da düşkün bana. ama 2. çocuğum olursa yapacagm sey hemsire doktor vs kim olursa olsn onları dinlemeden bebegm doğar dogmaz memeyi vermek olacak.. her anın tadını cikarn. zaman cabuk geçiyor. cabalamaktan vazgecmemek lazm ama sonuc alınmiyosa da bebegnzle geçirecek saglkli zamanlarnzi ziyan etmeyn üzülerek. . Allah herkese saglkli bebisler nasip etsin. sevgilerle