Bebeğim gece 10 kez uyanıyor

Emzırerek uyutun bence bu sallama ısının sonu yok, onermıyor da doktorlar.
Bazı donemler boyle olur bazı donemler gece bir ıkı kez kalkarlar.
Oglum 16 aylık bazı geceler kalkıp bir kac saat oyun oynamak istiyor mesela :emir_bebek:
Haklısın zor ama buyuyune kadar her gece boyle olmayacak merak etmeyin.

Oglum 16 aylık bazı geceler kalkıp bir kac saat oyun oynamak istiyor mesela :emir_bebek:
Haklısınız zor ama buyuyune kadar her gece boyle olmayacak merak etmeyin.
Bı de birazdan gelecek mama ver uyusun , uyku egıtımı ver uyusun onerılerıne istinaden ; oyle olmuyor. Mucizevi bı yontem yok bu bebekleri gece boyu uyutan.
Bu kadar cok uyanmayan bebekler de var ama onların anneleri kadir gecesi dogmus olabilir. Ben sıradan bir Kasım sabahına denk geldıgım ıcın uykusuzum:KK42:

Benim kızım 8 aylık. 4-5 aylıkken geceleri nerdeyse hiç uyanmazdı. Sabaha karşı emer geri uyurdu. Şimdi gecede 4 5 kere ağlıyor. Bazen emmek istiyor bazen emzik verince uykuya dalıyor. Zaman içinde huyları çabuk değişiyor malesef. Bazı geceler eşinizden destek alın. Yada tatil oldugu günler emzirip verin kucagına. En azından 2 3 saat kesintisiz uyursunuz. Yapacak bir şey yok. Sabır..
Birde ayakta uyutma meselesine daha fazla alıştırmayın. Bende sallayarak uyutuyorum ama bırakınca devam ediyor uykusuna. 1 2 kez deneyin. Bırakın uyansın, alışır zamanla. Daha çok küçük. İlerde yorar sizi.

15 aylık oğlum var. Şuara kendimi camdan atasım geliyor. Varlığına bin şükür ama hiç uykuya dalamadan zibilyon kez kalkıp işe gelmek çok zor.

Daha cok degisecek uykusu. Disi, hastaligi, donemi vs... size destek olacak biri lazim. Yani esiniz kizinizla ilgilenirken (uyutur, gaz cikarir, kucaginda gezdirir,) siz uyuyacaksiniz. Ya da alacaksiniz kuzuyu koynunuza beraber mısıl mısıl uyuyacaksiniz:) ben kinciyi yapardim hep.

Haklısın zor ama buyuyune kadar her gece boyle olmayacak merak etmeyin.
Hala emziriyor musunuz? Emzirerek uyutmaya alistirmak da sıkınti.

Kızlar 3,5 aylık kızımın giderek uyku düzeni bozuldu. Ilk dogdugunda 3'saatte bir geceleri uyanırken sıklaşa sıklaşa 10 11 kez kalkar oldu. Bazen uyandığında kucağıma almamla geri dalıyor.Bazen ayak sesimle susuyor.. Ben artık dayanamıyorum. Sabahları çok başım ağrıyor ve depresifleşiyorum.. gündüz uykularını da sadece ayakta sallanarak uyuyor. Uyuduktan sonra ayağımdan indirirsem 10 dkya kalmıyor uyanıyor. Bu arada sadece anne sütü içiyor. Mama, biberon almıyor. Tecrübeli annelerden yol göstermelerini istiyorum..
Açlıktan uyumuyor bu kadar basit

Kızlar 3,5 aylık kızımın giderek uyku düzeni bozuldu. Ilk dogdugunda 3'saatte bir geceleri uyanırken sıklaşa sıklaşa 10 11 kez kalkar oldu. Bazen uyandığında kucağıma almamla geri dalıyor.Bazen ayak sesimle susuyor.. Ben artık dayanamıyorum. Sabahları çok başım ağrıyor ve depresifleşiyorum.. gündüz uykularını da sadece ayakta sallanarak uyuyor. Uyuduktan sonra ayağımdan indirirsem 10 dkya kalmıyor uyanıyor. Bu arada sadece anne sütü içiyor. Mama, biberon almıyor. Tecrübeli annelerden yol göstermelerini istiyorum..
Anne sütü çok cabuk hazmolur. Çabuk acıkır ve uyanması normal. Sadece gece mama verin

Açlıktan uyumuyor bu kadar basit

Sütün yetmiyorcu teyze nerede diyordum ben de.
Belki alerjik bir bebek, alerji huysuzluk uykusuzluk falan yapar.
Hani sütü yetmemiş olsa, her ay tartılan doktor kontrolü yapılan çocukta mutlaka fark edilmez mi sizce? Emziren kadının psikolojisiyle tek cümlenizle böyle oynamaya hakkınız yok ya.

Konu sahibi, üzgünüm uyku eğitimi için küçük, idare et bir süre. Geçecek.

Ben tecrübeli bir anne değilim ama annemden öğrendiğimi anlatacağım, bazı annelerin sütü daha yağlı olur, o çocuklar gece boyu daha tok hissettikleri için çok az aralıklarla uyanıp emmek isterler. Bazı annelerin ise sütünün yağ oranı az olduğu için bebek anlık olarak doysa da çok çabuk acıkır, su içerek kendinizi tok tutabilir misiniz, öyle düşünün.

Gece yatmadan mama ile karnını güzelce doyurmayı deneyebilirsiniz, inşallah bir çözüm olur.

Sütün yetmiyorcu teyze nerede diyordum ben de.
Belki alerjik bir bebek, alerji huysuzluk uykusuzluk falan yapar.
Hani sütü yetmemiş olsa, her ay tartılan doktor kontrolü yapılan çocukta mutlaka fark edilmez mi sizce? Emziren kadının psikolojisiyle tek cümlenizle böyle oynamaya hakkınız yok ya.

Konu sahibi, üzgünüm uyku eğitimi için küçük, idare et bir süre. Geçecek.
Bir an kv gordum o mama mesajinda. Dogar dogmaz mama verelim diye baslamisti. Kitaplarda okudum, emecek ki gelecek diyordum ama nafile. 2.gun hala damla damla geliyor ama veriyorum kizimin agzina. O ne yetecek diyor mama hazirliyordu. Benimki fiskirirdi bunlar emmedi diye anlatirdi. Arkadas aradi, bunlar cocuga mama dayiyor sutumu nasil artiracagim deyip agladim. Icecek yapti geldi, karismayin emzirmesi lazim dedi de cocugu emzirip cogaldi sutum. Hey gidi gunler! Her aradiginda emiyor mu diye sorardi. 18 aylik hala emiyor. Niyeyse artik sormuyor:)))

Sadece anne sutu aliyorsa normal
6 aydan sonra ek gidaya gecince normale doner diye dusunuyrm

Bir an kv gordum o mama mesajinda. Dogar dogmaz mama verelim diye baslamisti. Kitaplarda okudum, emecek ki gelecek diyordum ama nafile. 2.gun hala damla damla geliyor ama veriyorum kizimin agzina. O ne yetecek diyor mama hazirliyordu. Benimki fiskirirdi bunlar emmedi diye anlatirdi. Arkadas aradi, bunlar cocuga mama dayiyor sutumu nasil artiracagim deyip agladim. Icecek yapti geldi, karismayin emzirmesi lazim dedi de cocugu emzirip cogaldi sutum. Hey gidi gunler! Her aradiginda emiyor mu diye sorardi. 18 aylik hala emiyor. Niyeyse artik sormuyor:)))

Ya ben mama karşıtı değilim. Ben kendim %90 mamayla büyüttüm yani çünkü nasıl emzirmem gerektiğini idrak edemedim. İlk çocuk, yalnızım falan derken. Üstüne sağlık sorunlarım oldu falan derken 7 ay sadece. Sonradan aydım "haaa yanlışlarım bunlarmış" diye.
Ama 3,5 aya kadar anne sütü ile geldiyse, bir anda uzay gemisi çarpmadı ya bu kadına.

Bu arada arkadaşlar üzgünüm mama alan çocuk da gece boyu uyumuyor, o da kalkıyor mutlaka 3 4 kez o aylarda. Normali o yani. Ya hu kızım 2 yaşına girdi, daha dün gece baktım geziyor. Sebebi yok. Kalkıyorlar yani. Hele el kadar olanı, geceyi gündüzü mü biliyor sanki, uyanıyor kalkıyor. Bir yerden sonra alışıyoruz ama.

Bu arada yarım kundak deneyebilirsin konu sahibi. İmkanım olsa hala kundaklardım :D

Sadece anne sutu aliyorsa normal
6 aydan sonra ek gidaya gecince normale doner diye dusunuyrm
Dönmuyorlar normale. Onların normali bu:)) Hala arkadasin dedigi gb gece kalkiyor "annee buldum" diye yatagi.in yanina geliyor uykumun en guzel yerinde:)) kizim saklanmiyorum uyuyorum ben git uyu diyorum. Mamiş(meme) diyor. Tutuyor elimi odasina gidiyoruz. Yatagina uzaniyoruz. O mamisini yapiyor, ben uyuyorum:) 3-4kez tekrarliyoruz bu olayi sabaha kadar. Bu arada bir bucuk yasinda

Ben de memede uyutuyorum 6,5 oğlum sallamak çok daha zor gece uyanınca emzirip tekrar yatırıyorum memedeyıen ninni söyleyebilirsin karnı tam doymuyor düye düşündüm bende yoksa o dönem de o kadar uyanmaz diye düşünüyorum gaz da olabilir

Bunun net bir çözümü yok. Her bebek farklı düzen istiyor. O kadar küçük bebek de uyku düzenine alıştırılmaz zaten.
Ama emin ol her dönem farklı huy geliştiriyorlar.

Bence büyüme atağında bebeğin. İnternete bebek büyüme atağı yazıp tablodan haftasına göre hesapla.
4-5-6 hafta süren çetin bir süreçtir. Ve bebeği çok huzursuz eder.
Açıklamasını da oku ki ne olduğunu öğren.

O tabloyu kaydet sana yol gösterecektir.
Oğlum ne zaman bu derece huysuz olsa büyüme atağı mı acaba diye açıp bakardım..
Unutma sen anneliğe alışırken o dünyaya alışıyor. Ve çok hızlı büyüyor. Onun işi daha zor :)

Bizde bu sorun 9 ay surdu. Sonra uykudan uyanma halleri azaldi. Suan 2 yaşinda, yatagina birakip cikiyorum odadan, sabaha kadar hic uyanmadan uyuyor.
Benim kiz kolikdi. Acaba sizin kiz da kolik ola bilir mi? Gaz sancisindan uyumaya bilir

Back
X