Bebeğim gece 2 saatte bir uyanıyor

PrettyWoman24

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2015
7
11
33
4 aylik bebeğim var. Ilk 3 ay annemle birlikte baktık. Simdi tek basimayım. Geceleri 2 saate bazen saat başı uyaniyor. Yat kalk beni çok yordu. Saçlarım dökülüyor belim cok ağrı veriyor artık. Ve cok çabuk sinirlenebiliyorum. Emziriyorum ve sutum artik azaldı stresten. Takviye olarak mama veriyorum geceleri. Günde toplam 3 saat uykuyla yaşıyorum. Nasıl gececek bu durum bilmiyorum :KK43:

4 aylik bebeğim var. Ilk 3 ay annemle birlikte baktık. Simdi tek basimayım. Geceleri 2 saate bazen saat başı uyaniyor. Yat kalk beni çok yordu. Saçlarım dökülüyor belim cok ağrı veriyor artık. Ve cok çabuk sinirlenebiliyorum. Emziriyorum ve sutum artik azaldı stresten. Takviye olarak mama veriyorum geceleri. Günde toplam 3 saat uykuyla yaşıyorum. Nasıl gececek bu durum bilmiyorum :KK43:
Canim 4 aylik bebegin henuz 2 saat bence cok iyi. Sahsen ben tam 7 ay boyunca ortalama 15 dakikada bir uyandim. Ve lutfen kizma bebegine sinirlenme. 0-3 yaş onun gelecekteki yasamini belirlicek. Biraz daha sabret hepsi duzelicek. Gunduz oglun uyudugu an uyu baska islerle ugrasma fazla. Yoksa uykusuzluk ve yorgunluktan sutun kesilir. Allah sabir versin yardimcin olsun

Gece uykusuzluğu çok zor
bir sıkıntısı yoksa ağlamıyorsa
bazı bebekler huy olarak böyle oluyor uykuya tam geçemiyor
açsa kilo alımı azalır oradan anlayabilirsiniz

Nice kadın var ki, bu gece kalkmaları için neler yapmazdı ki.....
Şükret...Sabret....Şükret...Sabret.....
Hepsi bu.....Bunların hepsi geçecek.....

Gececcek sabretın

Saç dökülmesi emzirirken oluyor doktora gıdın mutlaka bısey verecektık dökülme dursun dıye

Bol bol su için sabah yardımcı olan bırı varsa yatıp uyuyun bunlar sutu arttırır

Ayrıca sık sık emzırın gerı gelecektır sutunuz

Benim bebeğim yedi aylık. Gece en fazla 3 saat kesintisiz uyuyor o da nadiren. Her saat iki saatte bir uyaniyoruz. Yatır kaldır uyguladim bisey degismedi. Emerse kolay dalıyor uykuya emzirmeyip uyutmaya çalışırsam bir saat ugrastiriyor. Yapacak bisey var mi ben de bilmiyorum ama bebek aksam uykusuna yatinca en geç bir saat sonra ben de yatiyorum en azından bölük pörçük de olsa 6-7 saat uyuyabiliyorum

Biraz daha büyüyünce geçecek..

Bir de neden kalkıyor; acıktığı için değildir bence; üşüyor, burnu tıkanıyor; sıcak oluyor, yanında birini istiyor vs gibi gerekçeyi bulmak lazım.

Kalkınca hemen mi uyuyor; gaz mı çıkarıyor; çiş mi, yapıyor takip et; kalkma gerekçesini bulmaya çalış..

Bazıları nedensiz kalkar bazıları ise bir sebeple,, Sebebi bulabilirsen sorunu daha kolay çözersin...

2 saatte bir kalkıyorsa sen de onu yatırdığın an yat; kendini dinleme eyvah yine kalktı diye kendini strese sokma; kalktığın gibi yeniden uyu

Senin konumunda olup gündüz de işe gidenler var. En azından gündüz dinlenmeye çalış; sakin ol bebeğin de daha durgun olur.

Bir de anladığım kadarı ile herkesin ilk ayda yaşadığı alışma sorununu sen şimdi yaşıyorsun; bir müddet sonra yeni yaşantına uyum sağlarsın; anneler destek ama gidince de böyle sudan çıkmış balığa dönülüyor

6 aylik olana kadar sabredin. Daha sonra etrafinizdaki kadinlarin laflarina kulak tikayip,doktorunuza da danisarak bebeginizin odasini ayirip uyku egitimi verin.

2 saat uyuması iyi yine benim kızım kolikti çok daha sıkıntılıydık ama bazı kişilerin bebkleri 3-4 saat hatta sabaha kadar uyuyanı varmış bilemiyorum saç dökülmeside bende oldu 6 ay kan ilacı 2 tane kullandım şimdidi kan+b12 kullanıyorum kan değerlerim çok düşük ama düşük olmaasada saç dökülmedi oluyor.kızım yaşına girecek arkaaşımın oğlu 1 gün var arlarnda 8 saat kesintisiz oyurken kızım 4-5 saat en fazla sonra acıkıyor yada 1 saat sonra gazdan yine ağlıyor velasıl sabır ve zaman gözlerime sürekli batmalar oluyor uykusuzluktan cildim bozuldu birde sabah 6:30 kalkıp işe geliyorum.alalh yardımcın olsun sabır eşindenevde olduğu zmanlarda yardımci istegeip geçiyor ama yıpranıyor tabiki insan.

Yine cok iyi bebegin.anlattigin durum normal yani..memeye alisiyor bebek,her uykusu bolundugunde tekrar emmek icin kalkiyor.ve tekrar emerek uykuya daliyor..normal surec bu,anne icin zor ama,cocukda kolay buyumuyor ne yazik ki.tüm bu zorluklar sebebiyle cennet annelerin ayaklari altinda deniliyor iste.anne olmanin kiymeti burda.

Çok normal... Bizim de 5aylık bebeğimiz var bazen gece kaç kere kalktığımı hatırlamıyorum bile. Erken olsa da bebeğimi yatırır yatırmaz ben de uyuyorum, çözümü böyle buldum ben artık:) yoksa çok uykusuz kalıyorum. Kaç yıl sürebilir ki gece uyanmaları, bir gün kesintisiz uyuyacak sonuçta. Bunu düşünüp motive olmaya çalışın.

• Beğen
Reactions: ZOE
kızım 1 yaşına yeni girdi hala sıksık uyanır geceleri. Bazen uyanma aralığı yarım saate düşüyor.

Bizim komşunun bebeği de öyle sanırım. yani normali bu mu bilmiyorum ama o da 2-3 saatte bir uyanıp ağlıyor. Geç yattığım için duyuyorum sesini. Oda sizin ki kadar sanırım 5 aylık falan.

Bazı bebekler böyle malesef.Benim oğlumda hiç uyumazdı.Biz çözüm bulamamıştık.

4 aylık bebek ne bekliyorsunuz? Uyusun mu saaha kadar? Sütün azaldığını nasıl anlıyorsunuz? Kilo almıyor mu? Uykuyu unutun artık böyle yaşamaya alışın merak etmeyin alışıyor insan..

Allah yardımcı olsun üzüldüm valla
3 saat uykuyla nasıl durulur ya :KK43:

Göğüslerim bosaliyo sutum azaliyo aksama kadar. Bu ay 450 gram aldi. Doktor az buldu sutum yetmedigi yerde mama veriyorum mecburen. Masallah paşam cok hareketli sirt ustu yatıp surunuyo nerdeyse koydugum yerde durmaz. Wc ye zor yoluyo beni :)

GAyet Normal bi dırum bu sinirlenmeyin. Benim kızım 10 aylık 3 saate bi kalkar mutlaka zaten gece sütü bebek için çok faydalı kalkması onun için iyi bile denebilir.
Birde benim kızım sadece ben ayakta gezersem emiyor. Gecenin bi yarısı uykudan kalkıp bunu yapıyorum ben her gece 2-3 kez. Sinirlenmeyin ona ihtiyacı olmasa uyanmakz.
Gece yatmadan önce bol bol su için still tea için laktamil için sütünüzü arttıracak şeyler yapın ve bebeğinizin iyiliği için liütfen mamayı bırakın..

Yukarıda arkadaşın dediği gibi eğer bir sorunu varmış gibi uyanıyorsa doktora götür. Hissedersin ağlama şeklinden. Ama çok çok normal 4 aylık bir bebek için 2 saatte bir uyanmak. Benimki 1 yaşına kadar öyleydi.

X