bebeğim geceleri çığlık atarak uyanıyor

gnlbzk82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2010
15
0
36
Konya
9 aylık bir oğlum var başından beri hep uyku sorunu yaşadık.3 ay sonra odasında yatırmaya başladım fakat bu aralar beşiğini odamıza getirdik ve bazen de yanımıza alıyoruz.Gece çığlık atarak uyanıyor sakinleştirmek için her yolu deniyoruz.1.5 2 saat sürüyor bu sonra bir şekilde uyuyor ama eşimde bende bitkin düşüyoruz.Ne yapacağımı bilemedim pozitif ve sakin olmak çok zor.Pedagojik eğitim almama rağmen elimden bişey gelmiyor çünkü çocuk büyütmek eğitimle olmuyor.Sağlıklı bir uyku için ne yapmalıyım bilemedim.

night terror !..bazı bebeklerde olabiliyor..zamanla geçen bir durum diye biliyorum.
asıl yazma nedenim bebeğin odasını bu kadar erken ayırma konusu.oğlum 17.5 aylık.hala odamda yatırıyorum.
ilk 2 yıl aynı odada yatırma taraftarıyım.bazılarına saçma gelebilir.psikiyatride spot doğrular yok.aslına bakarsanız bugün doğru bilinen tıbbi gerçeklerin yarın, yarısının yanlış olduğu ortaya çıkıyor.
6 aylık bebeğini yan odaya koyan arkadaşlarımı hiç anlayamamışımdır.üstelik bu insanlar doktor. eğitimi sırasında çocuk psikiyatrisi stajı yapmış olan insanlar.sizin de pedagoji eğitiminiz var.ama dediğim gibi kesin sınırlar çizilemeyen bir konu..
ben de o arkadaşlarımın bebekleri gece sorun çıkarınca(sebepsiz ağlamalar, sık sık anneyi taciz etmeler) altta yatan nedenin odayı erken ayırma
olduğunu savunurum hep ,belki bilimsel değil ama içgüdüsel şekilde...

9 aylık bir oğlum var başından beri hep uyku sorunu yaşadık.3 ay sonra odasında yatırmaya başladım fakat bu aralar beşiğini odamıza getirdik ve bazen de yanımıza alıyoruz.Gece çığlık atarak uyanıyor sakinleştirmek için her yolu deniyoruz.1.5 2 saat sürüyor bu sonra bir şekilde uyuyor ama eşimde bende bitkin düşüyoruz.Ne yapacağımı bilemedim pozitif ve sakin olmak çok zor.Pedagojik eğitim almama rağmen elimden bişey gelmiyor çünkü çocuk büyütmek eğitimle olmuyor.Sağlıklı bir uyku için ne yapmalıyım bilemedim.

allah kolaylık versin, bilirim o duyguyu umarım bir faydam dokunur ,kızım 1 yaşında ya var ya yok bir gece anneee diye çığlığıyla odadan fırladığım gibi gözlerimi kızımın yanında açtım(nasıl gittiysem kapıyı kırmışım eşim hala söler o nasıl gitmekti diye:)
o geceden sonra uykuları bozuldu bir kaç sefer daha öle bağırarak uyandı (2 ay kadar sürdü bu durum),bizler inançlı insanlarız dr. falan gitmedik
bir dostun tavsiyesi üzerine ,yatarken yastığının altına çörek otu koyardım biraz,peçetenin arasında çok şükür bir daha öle bişi yaşamadık,
o günde kedi yavrusu göstermişler kızıma ,korkudan oldu sanırım ,ama senin oğlun daha küçük, hamilelik dönemin nasıl geçti ,o dönemde bir zarar görmüş olmasın bebeğin

öncelikle kolaylıklar diliyorum...
gece uyku bölünmesi gerçekten zor bir durum ve çocuğu sakinleştirmek 1-2 saatinizi alıyorsa sinirler fena yıpranıyor...
çocuk eğitiminde kesin sınırlar keskin çizgiler olduğunu düşünmüyorum bende,
çocuğun fıtratına ve gelişimine göre farklılık gösterir ve biz annelerde ona göre onları sevgiyle büyütmeye çalışırız...

önemli olan çocuğumuzu ruhsal ve bedensel olarak sağlıklı yetiştirebilmek bu da çocukla kurulan düzgün iletişimle olur...
çocuk ilk 2 yıl annesinin kokusuyla uyuması gerekir bu ruhsal sağlığı için bence gereklidir...

büyüklerimizin dediği çok kucağına alma alışmasın sonra iş yapamazsın öğütleri de yanlıştır bence
çünkü bizim asıl işimiz çocuklarımızı sağlıklı yetiştirmektir...
ve çocuğun en güvenli olduğu yer annesinin kucağıdır...

bende aynı sorunları büyük oğlumda yaşadım tam bir sene sadece ayağımda uyuyordu o ayaklarımda yatarak uyuduk
ayaklarımı sallamayı bıraktığım an ağlamaya başlardı... hemen hemen benzeri şeyleri küçük oğlumda da yaşadım bir
sene olmasa da bir kaç ay benzer şeyleri yaşadım...

sevgi sabır olmasa çocuk büyütmek gerçekten çoook zor ama şunu unutma bugünler geçecek ve sen bunları birer
annelik tecrübesi olarak başkalarına yardımcı olmak için paylaşacaksın... ve tek çözüm uyumadan önce yavrunun
mutlu bir şekilde ve istekli olarak uyumasını sağlayabilirsen inanıyorum o da daha sağlıklı bir uyku uyuyacaktır...
benim ufaklı hala zorla uyutmaya kalkarsam gece yarısı ağlayarak uyanıyor... onların bir birey olduğunu unutmadan
kendi isteklerine kulak verelim bırakalım istediği zaman uyusun, uykusu geldiğinde mutlu bir şekilde uyuduğunda
umarım benzer şeyler yaşamazsın...

ben bu fikirlerimi ilk çocuğumda düşünüyor olsaydım onun o kadar üzülmesine izin vermezdim... ama malesef bazı şeyler
tecrübeyle kazanılıyor ve ben bu sorunları ikinci çocuğumda daha az yaşıyorum...

sevgiler ve kolaylıklar diliyorum tekrar...

öncelikle kolaylıklar diliyorum...
gece uyku bölünmesi gerçekten zor bir durum ve çocuğu sakinleştirmek 1-2 saatinizi alıyorsa sinirler fena yıpranıyor...
çocuk eğitiminde kesin sınırlar keskin çizgiler olduğunu düşünmüyorum bende,
çocuğun fıtratına ve gelişimine göre farklılık gösterir ve biz annelerde ona göre onları sevgiyle büyütmeye çalışırız...

önemli olan çocuğumuzu ruhsal ve bedensel olarak sağlıklı yetiştirebilmek bu da çocukla kurulan düzgün iletişimle olur...
çocuk ilk 2 yıl annesinin kokusuyla uyuması gerekir bu ruhsal sağlığı için bence gereklidir...

büyüklerimizin dediği çok kucağına alma alışmasın sonra iş yapamazsın öğütleri de yanlıştır bence
çünkü bizim asıl işimiz çocuklarımızı sağlıklı yetiştirmektir...
ve çocuğun en güvenli olduğu yer annesinin kucağıdır...

bende aynı sorunları büyük oğlumda yaşadım tam bir sene sadece ayağımda uyuyordu o ayaklarımda yatarak uyuduk
ayaklarımı sallamayı bıraktığım an ağlamaya başlardı... hemen hemen benzeri şeyleri küçük oğlumda da yaşadım bir
sene olmasa da bir kaç ay benzer şeyleri yaşadım...

sevgi sabır olmasa çocuk büyütmek gerçekten çoook zor ama şunu unutma bugünler geçecek ve sen bunları birer
annelik tecrübesi olarak başkalarına yardımcı olmak için paylaşacaksın... ve tek çözüm uyumadan önce yavrunun
mutlu bir şekilde ve istekli olarak uyumasını sağlayabilirsen inanıyorum o da daha sağlıklı bir uyku uyuyacaktır...
benim ufaklı hala zorla uyutmaya kalkarsam gece yarısı ağlayarak uyanıyor... onların bir birey olduğunu unutmadan
kendi isteklerine kulak verelim bırakalım istediği zaman uyusun, uykusu geldiğinde mutlu bir şekilde uyuduğunda
umarım benzer şeyler yaşamazsın...

ben bu fikirlerimi ilk çocuğumda düşünüyor olsaydım onun o kadar üzülmesine izin vermezdim... ama malesef bazı şeyler
tecrübeyle kazanılıyor ve ben bu sorunları ikinci çocuğumda daha az yaşıyorum...

sevgiler ve kolaylıklar diliyorum tekrar...

Merhaba ,

Benim kızım tam 23 aylık ama hala ayakta sallayarak uyutuyorum.Çalıştığım için de uykusuzluk zaman geçtikçe daha fazla yıpratıcı olmaya başladı.
Bu konuda ne yapmam gerekir?

Merhaba, benimde oğlum 9 aylık ve buaralar şiddetli benzer sorunları yaşıyoruz, bebeğiniz her sağlıklı bebek gibi bir gelişimin parçası olan ayrılık kaygısı yaşıyor olabilir. Eğer doktor tarafından belirtilmemiş herhangi bir sağlık sorunu yoksa, kucağınıza alın yanında olduğunuzu hissetsin emin olsun iyice dalsın ve yatağına öyle bırakın. Bol bol sarılın gün içinde sürekli ceee-eee oyunu oynayın. Gitmedim bak burdayımı çoçugunuza anlatın bu şekilde. Yanında olduğunuzu bilmek istiyor olabilir. Sarılmanın mucizesi ❤️

Merhaba, benim kızım da tam 10 aylık ve geçen ay aynı sorunu biz de yaşadık. Ayrılık kaygısı oluyor sanırım bu aylarda, o yüzden bu şekilde. Ama geçici bir dönem bu. Bu aylarda bir çok çocuk yaşıyor aynı durumu. Ben hala ayirmadım odasını, başka bir odada yalnız uyumaya henüz hazır olmadığını düşünüyorum. Mümkün olduğu kadar fazla sarılın gündüz, günü kucağa doymuş ve güven duygusu içinde geçirsin. Akşam daha huzurlu uyuyabilir belki. Gece uyandığında da ben buradayım bebeğim, yanındayım diyerek sarılın, sizin yanında olduğunuzu gördükçe, ayrılık korkusu hafifler ve daha rahat atlatır eminim bu dönemi, stres yapmayın, bizim endişemizi gerginliğimizi hisseder bebeklerimiz. Iyi günler dilerim.

Back
X