Çocuk Hastalıkları bebeğim geceleri çığlık atarak uyanıyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

gnlbzk82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2010
15
0
36
Konya
9 aylık bir oğlum var başından beri hep uyku sorunu yaşadık.3 ay sonra odasında yatırmaya başladım fakat bu aralar beşiğini odamıza getirdik ve bazen de yanımıza alıyoruz.Gece çığlık atarak uyanıyor sakinleştirmek için her yolu deniyoruz.1.5 2 saat sürüyor bu sonra bir şekilde uyuyor ama eşimde bende bitkin düşüyoruz.Ne yapacağımı bilemedim pozitif ve sakin olmak çok zor.Pedagojik eğitim almama rağmen elimden bişey gelmiyor çünkü çocuk büyütmek eğitimle olmuyor.Sağlıklı bir uyku için ne yapmalıyım bilemedim

Diş çıkarıyordur büyük ihtimalle. Benim oğlumun da gece ağlayarak uyandığı ve uykuya dalmakta zorlandığı geceler oluyor. O gecelerin sabahında azı dişleri etini yarıp kanatarak uç vermiş oluyor. 9 aylık bebek eğer çok çok ağır bir sorun yoksa o kadar ağır pskolojik tepki vermez. Siz ama alışkanlığını değiştirmeyin. Gene odasında yatırın.

evet 2 tane çıkardı bundan öncede hep uyku problemi yaşadık ama.şehir dışında bulundum 1 ay yanımda yatırmak zorunda kaldım geldikten sonra 2 3 gece çabaladım ama yine çok ağlayarak uyanıyor yanına yatınca uyuyordu tabi onun yanında iki büklüm yatmadığım için kendi yataşıma gidiyordum 1 2 saat sonra tekrar uyanıp ağlıyordu buda beni çok yordu çareyi odamızda yatırmakta bulduk

evet 2 tane çıkardı bundan öncede hep uyku problemi yaşadık ama.şehir dışında bulundum 1 ay yanımda yatırmak zorunda kaldım geldikten sonra 2 3 gece çabaladım ama yine çok ağlayarak uyanıyor yanına yatınca uyuyordu tabi onun yanında iki büklüm yatmadığım için kendi yataşıma gidiyordum 1 2 saat sonra tekrar uyanıp ağlıyordu buda beni çok yordu çareyi odamızda yatırmakta bulduk

Odayı ayırmakla filan ilgisi yoktur bence. Ben de oğlumu 2 aylıkken ayırdım. Çok da rahat ettik hem o hem biz. Ben de yazın tatilde 15 gnü yanımda yatırınca dönüşte zorlandım ama ısrar ettim. Severek okşayarak ısrarla kendi yatağına koydum uyuyunca.

Ben de eşimin karşı çıkmasına kulak asmadan ayırdım başlarda çok rahat ettik bi dönem sabah 6 ya kadar rahat uyuyordu sonraları yine başladı gece mama yemek istiyor yedikten sonrada huzursuz vermesem bu sefer açlıktan uyuyamıyor gazlı bir bebekti halada tam düzelmedi emmeyi 4 aylıkken bıraktı gece mama yapmakta zor oluyor bu aralarda iştahsızlık ver herşeyden yerdi şimdi reddediyor çoğunlukla mama yiyor

Valla anlattığın herşey diş sıkıntısına benziyor. Azı dişler çok zor çıkıyor. Ki ben oğlumun ön dişlerini çıkardığını diş çıkınca görmüştüm de arkadaşlarım bana "sorumsuz ebeveyn" diye isim takmıştı. O kadar kolay çıkmıştı. Ama azılar azıttı. Bütün gece deliksiz uyuyan oğlum azılarını çıkarırken gecede 4-5 kez hatta bazen 6 kez uyanır oldu. Gaz kalmamıştır artık da gece acıkıyor da olabilir. Yatmadan kaşık maması vermeyi deneyebilirsin. Daha tok tutar formül sütten.

evet ilk dört dişte bizde problem yaşamadık ama azılar zormuş.geçen bütün gün kustu dr a gittik dişten dedi.yaklaşık 4 aydır da gece maması kullanıyorum ama fark etmiyor benim oğluma hemen hemen aynı saatte acıkıyor.bu gece 1.5 da uyandı saat 3 ü buldu uyuması ve sabah 7 de dikildi gene ayağa 1 saat sonra tekrar uyudu uykusu da çok hafiftir.bazen ne istediğini anlayamıyorum.

Sayın kücükkarabalık,
Bilemiyorum bana mı yazdını bunları, ben oğlumu 2 aylıktan beri ayrı odada yatırdığımı yazmıştım; üzerime alındım.
Üst üste attığınız mesajları okudum. Fakat ben katılmıyorum. Çocukta anneye güven, kendine güven, duygusal tokluk sağlamanın tek yolu gece birlikte yatmak değil. Ben oğlumu ayrı odada yatırıyorum ama diş çıkardığı 1,5 aylık dönem hariç bir kez bile ağlayarak uyanmadı. Gece uykusuna gideceğimiz zaman "Hadi annecim, uyku zamanı." dediğimde elimden tutup odasına götürüyor. Ama tabi bunun için çok fedakarlık yaptım. Odasını ayırdığımda ilk günlerde saat başı, sonra iki saatte bir saati kurdum, yanına gittim. Sevdim geldim. Uyku rutinimiz hep çok belirli oldu. Akşam yemeği, banyo, biraz babayla ve anneyle üçlü oyun. Sütümüzü ya da mamamızı alıp odaya gitme, baba ile öpüşüp koklaşıp iyi geceler dileme, emme ve uyuma.
Şöyle bir durum var. Aslolan çocuğunuza koşulsuz sevginizi hissettirmek. Örneğin bu sabah, ben 7'de uyandım, giyinirken oğlum uyandı. Odasında ayağa kalkmış, "naaanaaa" diye seslendi, gittim hemen, "günaydın oğlum" dedim, öptüm kokladım, emzirdim, oynadık, evden çıktım. Ne uyanınca ağladı ne ben evden çıkarken mızıldandı, anneannesi ile bana baybay yaptılar. E ben demek ki bu çocuğa anneyi göremese de hep yanında, kendi yatağında uyurken uyanır uyanmaz gık sesinde anne gelip alacak ve anne işe gitse de geri gelecek güvenini vermişim.
Üstelik de 2. ayının sonundan beri odasında uyuyor bu çocuk. Söylediklerinize göre bunun olmaması lazım.
Bu konuyu doktorumuzla da konuştum. Bir doktor izlemiştim televizyonda. İşte 3 yaşına kadar çocuklarınızla yatın diyenlerden. "Böyle böyle birşey izledim, ama ben odamızı ayırdım, çok mu büyük hata ettim" diye telaşla sordum. Bana şu cevabı verdi: "Bu işlerde bilimsel tek bir doğru yok; ben bahsettiğiniz hocamızı çok severim, bize tıp fakültesinde çocuk nörolojisini öğrtene insandır; ama bu soruyu 3 doktora sor, 3 farklı cevap alırsın. Ona bakarsan bizim temel pediatri kitabında '1 yaşından sonra anne ile yatmaya devam eden bebekler pısırık olur' yazar. Önemli olan bebeğin kişiliğidir, eğer ağlayarak uyanma, yatağına gitmemekte direnme, uyku saatinde huysuzluk gibi belirtiler yoksa sorun yok. Demek ki bebeğin bağımsızlığını seven bir bebek ve bu durumdan hoşnut. Aslolan kendi çocuğunu iyi tanımak ve gözlemlemek, yolunda gitmeyen şeyleri anlayabilmek." dedi.
Uzuan yazdım ama bazı bebeklerde olumlu sonuçlar verse de birçok bebekte ileri yaşlarda birey olma noktasında sorun yaratbilecek, 4 yaşına kadar anne ile birlikte uyuma gibi çok uç bir tavsiyeyi "tek doğru/en doğru" gibi ısrarla sunarken daha dikkatli olmalıyız.
Ağlayarak uyutma meselesine gelince, o kesinlikle onaylamadığım, denemeyi aklımdan bile geçirmediğim birşey.

Ağlatarak uyutulan çocukların vicdanı sertleşir…

Soru: İyi günler, 7 aylık bir kızım var. Şimdiye kadar hep emerek uyuyordu. Son iki gündür herhalde diş çıkartıyor o yüzden emerek de uyumak istemiyor. Kucağımda sallıyorum o şekilde uyumak istiyor. Geceleri uyandığında da hep emmek istiyor. Artık kendi uyumasına geçmek istiyoruz. Okuduğum bazı dergilerde ağlatarak alıştırabilirsiniz diyorlar. Bu şekilde denedim çok ağlıyor yinede uyumuyor. Acaba ağlamasının gelişimi için bir zararı var mı? Kendi başına uyuması için nasıl alıştırabiliriz? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Cevap:
Değerli Hacer Hanım, çocuğunuzu ağlatarak uyumaya alıştırmayın… O ağladıkça vicdani sertleşir, duygularını katılaştırır… Size güveni azalır… O kadar ihtiyaç duyduğu halde sizi yanında görmezse size olan güveni yıkılır ki bir çocuk ile anne arasındaki en önemli şey, çocuğun anneye güven duyması ve kendi içinde de güven duygusunun gelişimidir…

Evet, çocuklar diş çıkarttıkları dönemde huysuz olur ve ateşlenir… Ağlar, anneyi rahatsız eder… Ama endişe etmeyin, hiç panik yapmaya gerek yok, bu bir süreçtir, eğer çocuğunuz yeterince besleniyorsa o halde endişe edecek bir şey yok… (fizyolojik bir rahatsızlığı da yoksa)

Size tavsiyem, kızınızı sallayarak uyutmayın… Sallayarak uyutmak çocuğunuzu sersem yapar… Eğer siz onu emzirdiğiniz halde, ağlıyorsa bırakın ağlasın, yeter ki siz yanında olun… Geceleri çok emiyor olması da normal, çocuklar anneden sadece süt içmez, aynı zamanda huzur içerler… Çocuklar bir korku bir huzursuzluk hissettiklerinde annelerini emmek isterler… Şu an diş çıkartıyor olmasından dolayı bir huzursuzluğu varsa çok doğal olarak size yönelecektir… İhtiyaçlarını karşılayın, sabırlı olun bu günler geçecek, önemli olan çocuğunuzun ruh sağlığını bozmamanız… Çocuğunuzun ruh sağlığı ne zaman bozulur? İhtiyaç anında onun yanında yer almıyorsanız, ağlamalarına karşılık vermiyorsanız, o halde çocuğunuzun ruh sağlığı bozulur…
Selamlar,
Adem Güneş

Paylaşımların için teşekkürler ama bebeğim şuan zaten yanımızda yani odamızda yatıyor çok zorda kalıncada yanımızda onun psikolojisi bozulmasın diye ağlatmamak için elinden gelenide yapan bir anneyim tuvalete bile giderken yanımda bensiz bi sn bile duramıyor önceden kendi kendine oynardı uyanınca ağlamazdı bu kadar odasında yattığı dönem acıktığında uyanır biraz mızıldanır karnı doyunca geri uyurdu yani sorun yanımda olması ya da olmaması değil

Back
X