Gece ile gündüz ayrımını yapmalısınız. 5 den sonra uyutmayın artık bebeğinizi. Şöyle bir rutin uygulamaya çalışın. Sabah uyandı beslediniz,altını temizlediniz 1 saat oyun oynayın onunla konuşun,evi gezdirin vs. Uykusu gelince uyutun. Uyanınca yine aynı rutin saat 2-3 gibi uyutun tekrar ama en geç 5de uyanmış olsun. 5den sonra uyutmayın 7.30-8'e kadar. Uyutmadan önce güzel bir banyo yaptırıp yorun,sonra biraz masaj ses tonunuz sakin olsun,enerjik olmayın,ortamda loş olunca uyudu diyelim,gece kalkarsa oyun oynamayın,besleyin,altını degiştirip uyutun. Emziriyorsanız yanınızda yatırabilirsiniz,böylece yataktan çıkmadan uykuya devam edebilirsiniz. Emzirirken bir yandan pışpışlayabilirsiniz,genelde işe yarar,benim kızimda o dönem uyuyup gece kalkardı 2 gibi,ben yanımda yatırdım,emzirdim,loş ışıkta değiştirdim altını ama yataktan çıkarmadım hiç,1 saat oynadı,2 saat oynadı,sonra yatakta kalınması gerektiğini anladı ve bıraktı uyanmayı,emdi uykuya devam etti.
Sizde zamanla,sabırla halledersiniz. Gece uykusu ikiniz ićinde önemli,kolaylıklar dilerim. Sağlıkla büyütün bebeginizi.