- 24 Kasım 2023
- 1.601
- 482
- 43
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Herhangi bir problem yoksa hiç gitmeyin tavsiyem, ben evham yaptım gittim doktor bana dünle bugün arasında fark olmaz, benim gebeliğinizle ilgili yorum yapabilmem için sizi 15 gün sonra tekrar görmem gerekir sonuçta bana ilk defa geliyorsunuz dediMerhaba gittinizmi doktora acaba? Benimde yolk sac göründü dün, bebek görünmedi. 7 temmuza kadar izinli doktorum 7 temmuzda gideceğim. Öncesinden baska doktora gitsem mi diye düsünüyorum
Başka bir doktora gittim o da görünürde 5 haftalık olduğunu söyledi zaten, kendi doktorumu bekleyeceğim bakalım, kanamam falan geçti şimdilik herhangi bir problemim yok sadece stresim çok yoğun, boş gebelik demedi bu gittiğim doktor da sadece bebeği görememişler belki de çok küçüktür, bekleyelim bakalım nasipSizin geç döllenme olma ihtimali yok aşılamayla hamile kalmışsınız zaten aşılama yapılan tarihiniz belli 15inde aşılamanız olmuş 14. Gün betanızı görmüşsünüz ve benim de hatırladığım kadarıyla düzensiz bir artış vardı betanızda bu da çok hayra alamet olmuyor kendimde yaşadığım için biliyorum. O dönem gereksizce umutlandırmıştı doktorlar beni de ve o süreçte hamilelik fikrine alışmıştım bende sonra düşük yaşamam daha ağır gelmişti bana. Keşke baştan bilseydim ve kendimi bu fikre alıştırmasaydım demiştim. Bu arada kese de günlük ortalama 1,1 m büyüme sağlıyor sizin keseniz de 7 günde sadece 5 mm büyümüş , ayrıca karından görünen yolk sacın vajinal görünmeme ihtimali yok birde üzerinden 5 gün geçmişken büyük ihtimal doktorunuz önceki gidişinde de yolk saçı görememişti ya da gördüğünü sanıp yanılmıştı, tekrar bi doktora gidip bunları anlattığınızda doktorunuzda daha sağlıklı bi yorum yapar size ama üzgünüm ki büyük ihtimal sağlıksız bir gebelik yaşıyorsunuz. Ama düşükten sonra çok kolay hamile kalınabiliyor bunu da unutmayın ve kendinizi üzmeyin lütfen. Aslında sizi bunları yazıp üzmek istememiştim ama çok yere yazdığınızı gördüğüm için biraz daha düşüncelerinizin netleşmesi için yardımcı olmak istedim kusura bakmayın
Hatta geçen hafta salı günü özele gittim özeldeki doktora kalsa direk kürtaj yapıp boş keseyi alıp dış gebelik ihtimaline karşıda da hastaneye yatıracaktı ben bu haftadan içine kendi doktkoruma gideceğimi söylediğimde de çok beklemeyelim ben kaç kişiyi ölümden kurtardım iki gün sonra gel demişti
Benim de 5 haftalık olduğunu söyledi, cidden doktor şanstır, bir problem yokmuş boş olduğunu söylemem için 15 gün sonra görmem gerekir dedi yani ben her halükarda kendi doktorumu bekleyeceğimHer doktora güven olmuyor diğer başlıkta da sizinle konuşmuştuk bende 17 mayıs çatlatma iğnesi vurmuştum dün kalp atışını duydum ve adet tarihine göre hesaplayınca 7+4 olan haftayı 6+1 olarak düzeltti doktorum geç döllenme olmuş iğneyle tedavi gören kişilerde geç döllenme normal olarak kabul ediliyor dedi
Bu doktorlar da ne yapmaya çalışıyorlar ben alamadım, ben de özele bu yüzden gitmekten korkuyorum sanki bi proje için çalışıyorlar. Devlet hastaneleri de malum cihazlar eskidir falan deniyor bilemiyorum hiçHatta geçen hafta salı günü özele gittim özeldeki doktora kalsa direk kürtaj yapıp boş keseyi alıp dış gebelik ihtimaline karşıda da hastaneye yatıracaktı ben bu haftadan içine kendi doktkoruma gideceğimi söylediğimde de çok beklemeyelim ben kaç kişiyi ölümden kurtardım iki gün sonra gel demişti
Halen doktora gitmediniz mi birdaha acabaBu doktorlar da ne yapmaya çalışıyorlar ben alamadım, ben de özele bu yüzden gitmekten korkuyorum sanki bi proje için çalışıyorlar. Devlet hastaneleri de malum cihazlar eskidir falan deniyor bilemiyorum hiç
Bir kere gittim perşembe günü, doktor kesenin boş olduğunu söylemem için 15 gün sonra tekrar görmem gerekir dediHalen doktora gitmediniz mi birdaha acaba
Özele gitme şansı yokmu hem için rahatlar müdahale etmek isterse izin vermezsin istemiyorsan kanama leke devammıBir kere gittim perşembe günü, doktor kesenin boş olduğunu söylemem için 15 gün sonra tekrar görmem gerekir dedi
Pazartesiyi bekliyorum işte, bakalım ak koyun kara koyun belli olacak, sürekli doktor peşinde koşmak beni strese sokuyor şimdi en azından düşünmemeye çalışıyorum zaten birkaç gün kaldıÖzele gitme şansı yokmu hem için rahatlar müdahale etmek isterse izin vermezsin istemiyorsan kanama leke devammı
Kendini yorma işin neyse oturmaya bakPazartesiyi bekliyorum işte, bakalım ak koyun kara koyun belli olacak, sürekli doktor peşinde koşmak beni strese sokuyor şimdi en azından düşünmemeye çalışıyorum zaten birkaç gün kaldı
Öğretmenim çok şükür tatil olduKendini yorma işin neyse oturmaya bak![]()
Cok gecmis olsun, insallah rabbim aratmadan saglikli bir evlat nasip eder size. Ilk gebeliklerde cogumuz boyle olaylar yasiyoruz malesef, sonra rahim alisiyor demek ki ikinci saglikli oluyor.Bugün biri devlet biri özel olmak üzere iki farklı doktora göründüm hatta radyolojide de detaylı ultrason bakıldı ve hem bebeğin olmadığı hem de gebelik kesesinin boş ve haftasına göre küçük olduğu söylendi. Çarşamba günü 20 mm olan kese bugün iki saat arayla 14 mmden 10 mmye indi. Bu kadar hızlı küçülmesine hala inanamıyorum. Ağrılarım, sancılarım başladı, kanamam arttı. Yani bebeğim başaramadı biz tutunamadık, hep umutluydum ama hevesim kursağımda kaldı.
Allah razı olsun, Allahım isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah, bu süreçte olmadı umudumuz hala taze, çok şükür hamile kalabiliyormuşum, bu da çok önemli. İnşallah birkaç ay sonra daha güzel haberler alırımCok gecmis olsun, insallah rabbim aratmadan saglikli bir evlat nasip eder size. Ilk gebeliklerde cogumuz boyle olaylar yasiyoruz malesef, sonra rahim alisiyor demek ki ikinci saglikli oluyor.
Ne yaptın canım merak ettim seniAhhh bir bilseniz ben 3 haftadır neler çekiyorum tüp bebek transferi 5.gün embriyosu ile hamilelik haberimi aldım onların hesaplamasına göre 5+6 haftalıkken keseyi gördük 2 hafta sonra tekrar gel kalp atışlarını duyarız dedi gittim 7+6 haftalıkken kese var ama bebek yok kesenin boyutu da 27 mm durumlar kötü 3 gün sonra tekrar gel dedi yıkıldım zaten o an çıktım ordan devlet Hastanesi'ne gittim aynı gün kesenin boyunun 21 mm olduğunu beni ilk defa muayene ettiği için bişey söylemek için 1 hafta sonra tekrar gitmem gerektiğini söyledi neyse transferimi yapan doktora 3 gün sonra yine gittim kesenin hala boş olduğunu 3 gün önce 27 mm ölçtüğü halde 3 gün sonra tekrar 27 mm ölçüp kese de büyümüş sağlıksız bir gebelik olabilir kürtaj yapalım dedi kesin ve net bir şekilde.. kabul etmedim devlet Hastanesi'ne 1 hafta sonra yine gittim kese 25 mm hala boş sınıra ulaştık 2 gün sonra direk kadın doğum acile gitmem gerektiğini söyledi dün kadın doğum acile kürtaj olucam heralde diye gittim orda da muayene ettiler kesenin olduğu gibi durduğunu şeklinin bozulmadığını boyutunun 21 mm olduğunu müdahale edemeyeceklerini 1 hafta sonra tekrar gitmem gerektiğini söyledi nasıl olur daha 2 gün önce bu hastanede 25 mm çıktı ya kendi kendine evde düşük yaparsam dedim oda olabilir ama şuan için bişey yapamayız beklememiz lazım dedi ve ben 1 hafta daha neyi bekleyeceğimi bilmeden bekliyorum şuan kafam allak bullak beynim aşırı yorgun çok zor mesele bunlar Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun belirsizlikle ne yapıcam bende bilmiyorum![]()