Bebeğim grip oldu

Oğlum bebekken bir kaç defa ateşli ishal, soğukalgınlığı geçirdim yine de emzirdim doktorumun söylediklerine binaen. Yine de hiç benden bir şey kapmadı. Hep dışarıdan gelenler yüzünden hasta oldu..

Bu durumda anne sütünün koruyuculuğu azalıyorsa, hastalıklardan koruyuculuğu da azalıyordur. Bu durumda durumumuz nanaydı. :KK48:

Dizide o sahneyi izlerken de garip gelmişti şimdi de garip geldi..
Aynen ben hasta olsam da kızım benden hiç hastalık kapmadı yakın temas olduğu halde emdiği için, ama başkalarından hemen hasta oluyor.

bende ya hep boyle yapiyor bilerek kendi toruni hasta oluncada getiriyor ve bmm 4 tane kucuk cocugum var sirf zahmet edeyim diye boyle yapiyor cocuk sabaha kafr ares icindeydi diger cocuklarima adam gibi kahvalti veremedim
Hasta olunca görüşme açık açık söyle senden hastalık bulaştı çocuğum perişan oldu diye. Benim bir yakınım gripti ve annemlere geldi. Bulaşır dediğim halde bir iki defa kızımı kucağına aldı. Sonrasında tabi hasta oldu ve söyledim senden bulaştı bak çocuğun haline diye. Yeğenlerim filan hasta olunca görüşmeyelim diyorum kırılan kırılsın.hele ki komşu dış kapının mandalı. Bu çocukların ağzı var dili yok derdini anlatamıyor. Şuram acıyor diyemiyor, burnunu bile sümküremiyor her seferinde o makinelerle burun çekmekten çocuk bir ay uykusunda bağırıyor . Valla bizim insanımızda bu konuda hassasiyet yok. KV kp pek aman aman iç içe değilim ama hasta olsunlar gelmeyin aman çocuk hasta olmasın derler. O yönlerini hep severim. Öyle olması gerekiyor.

6.5 aylık Bebeğimin dünden beri burun akıntısı var. Çok sık hapşırıyor. Nefes almakta zorlandığını hissediyorum, burnunu açıyorum serumla. Gece de huzursuzdu çok bağırarak ağladı. Sesi de değişmiş sanki. Şimdilik Ateşi yok. Ek gıdaya geçtik. Çabucak atlatması için Ne yapabilirim ?
Gecende benimde ikizlerim hasta oldu. Burunlarini surekli temiz tuttum. Ihlamir demleyip gunde 1 2 kere icirdim. Biraz daha az ama sık sekilde besledim. Cok sukur 3 gunde atlattilar. Havalar soguk koydeyim duzgun doktor hastane yok. Hasta olucaklar diye aklim cikiyo

B Beybilibili buna ek olarak ben de buharı çıkan bir bardak suya çay kaşığının ucuyla viks koyardım. Bütün gece rahat uyurduk..

Soğan kesip koymak da etkili hem mikrop kırıcıdır. Ama bence viks kadar çabuk etki etmez..

Ceviz 10.aydan sonra verilir. Şu anda riskli..
Yanliş bilgi vermeyin
Viksten onlarca hatta yüzlerce bebek öldü!
Kimse kullanmasın

Geçmiş olsun.
Başucuna 1 soğanı dörde bölüp koyun, oda kokar biraz ama rahat nefes almasını sağlar soğan.
Mustelanın bebekler için bir kremi var,vics mantığında ama içeriği temiz,onu göğsüne sürebilirsiniz, rahatlatır. Ben iki çocuğuma da kullandım,işe yarıyor.
Bol bol emzirin emiyorsa zira sıvı alımı azalmamalı.

Denicem teşekkür ederim
Çok geçmiş olsun. Bebeğiniz daha çok küçük, bence birşeyler içirmek için çok erken. Ben 3 diş sarımsağı iyice havanda dövüp üzerine sızma zeytinyağı döküp birkaç saat bekletiyorum, gece yatarken ayağının altına sürüp çorap giydirip uyutuyorum ateşini bile düşürüyor çok etkili isterseniz bi deneyin. Dışardan aldığı için bağırsaklara falan da bi zarar vermez. Geçmiş olsun

6.5 aylık Bebeğimin dünden beri burun akıntısı var. Çok sık hapşırıyor. Nefes almakta zorlandığını hissediyorum, burnunu açıyorum serumla. Gece de huzursuzdu çok bağırarak ağladı. Sesi de değişmiş sanki. Şimdilik Ateşi yok. Ek gıdaya geçtik. Çabucak atlatması için Ne yapabilirim ?
Geçöiş olsun benım bebegimde genelde önce grip gibi oluyor 2 gün spnra öksürüğe çeviriyor ve ciğerlerine iniyor. Önleminizi alın

Yanliş bilgi vermeyin
Viksten onlarca hatta yüzlerce bebek öldü!
Kimse kullanmasın

Viksi bebeğe sürerse ölüm riski var. İyi okuyun yazdığımı. Ev ortamında koklamanın bir zararı yok..

Viks mantığıyla üretilen baby rup diye bir merhem de var ayrıca. O direk sürülebiliyor.

bende ya hep boyle yapiyor bilerek kendi toruni hasta oluncada getiriyor ve bmm 4 tane kucuk cocugum var sirf zahmet edeyim diye boyle yapiyor cocuk sabaha kafr ares icindeydi diger cocuklarima adam gibi kahvalti veremedim

O yapıyorsa siz Hayır diyeceksiniz.

B Beybilibili buna ek olarak ben de buharı çıkan bir bardak suya çay kaşığının ucuyla viks koyardım. Bütün gece rahat uyurduk..

Soğan kesip koymak da etkili hem mikrop kırıcıdır. Ama bence viks kadar çabuk etki etmez..

Ceviz 10.aydan sonra verilir. Şu anda riskli..
Riskli derken alerjik falan mı ;/

Kime göre yanlış? Sizin doktora göre mi? Bakın başka doktor da evet altı aydan sonra koruması azalıyor demiş 🙋
Cahille münakaşaya girilmez diye boşuna dememiş atalarımız. Hatta ilk süt varya sarı süt. O en etkili bağışıklık için. Şimdi ben bunu dedim diye sen ben benide taşlarsın kiz. Şimdi sen ilk sütü verdim diye hemen kesme olayına çekersin...

• Beğen
Reactions: Kuf
Siz mi anlamak istemiyorsunuz ben mi anlatamıyorum acaba? Eskisi kadar etkili değil diyorum. Tık diye keserim kesmem bu kimseyi ilgilendirmez, bu konuda kimseden akıl istemedim.

Başka bir doktor da benim dediğimi.onaylamis mesela yukarıda yazıyor okuyun. Doktorlar her konuda kaça bölünüyor, bunu bilmeyen kaldı mı cidden ya?
Anne sütü içildiği kadar korumaya devam eder ama ilk altı ay kadar koruyucu değildir.Sanırım bu anlaşılmadı.Çocukların bağışıklık sistemi 4 yaşından sonra daha çok güçlenir.Bu yaşa kadar içebildiği kadar anne sütüyle,anne sütünü bırakınca devam mamasıyla ve aşıyla koruma devam eder.

Back
X