Bebegim gunde 20 30 defa kusuyor

mercan147

Guru
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2014
1.249
808
323
34
Merhaba herkese. Bebegim 5 ay 1 haftalik. Giderek artan kusmalarimiz var. Kac tane doktora gittik hepsi reflu dedi gecti. Idrar tahlil ve kultur temiz. Kilo alimi iyi. Hem anne sutu hem reflu mamasi aliyor.
Kusmalari son zamanlarda artinca cocuk gastroya gittik. Beyin usg karin usg kan ilacli film hepsi yapildi temiz. Bunun uzerine doktor metabolik hastaliklara bakmak lazim deyince cok endiselendim. Cocugum.da cok yiprandi bi suru tahlil tetkik. Bu kadar yogun fiskirarak kusma yasayan var mi aranizda lutfen fikir verin

Alerji olabilir mi canım emziriyorsan diyet yapıyor musun? Emziemiyorsan alerji maması kullanmayı denedin mi

Küçük olduğu için tahlil yanıltıcı oluyor canım 3 yaş öncesi tahliller sağlıklı sonuç vermiyır onun yerine sen diyet yaparak tespit edeceksin nelere alerjisi olduğunu
Ama alerji doktoru gaitada mukus ve kan olmayinca alerjiden suphelenilcek bi sey yok dedi

Sizde alerji mi vardi

Evet canım alerji varmış dikkat edince gerçekten fark etti. Test yaptırmadan direkt süt ürünlerini kestim ishal ve kusması azaldı ve kilo alımı arttı. Bir de fıstık yediğimde alerji yaptığını fark ettim onu da kestim. Aa bir de 4buçuk aydan sonra hipp in alerjik bebekler için olan pirinç bazlı mamasından vermemi önerdi doktor o da kusma ve ishali kesti. Her gün vermedim sadece çok kustuğu ginler verdim. Bir de maflor probiyotik damla kullandık o da iyi geldi.

Evet canım alerji varmış dikkat edince gerçekten fark etti. Test yaptırmadan direkt süt ürünlerini kestim ishal ve kusması azaldı ve kilo alımı arttı. Bir de fıstık yediğimde alerji yaptığını fark ettim onu da kestim. Aa bir de 4buçuk aydan sonra hipp in alerjik bebekler için olan pirinç bazlı mamasından vermemi önerdi doktor o da kusma ve ishali kesti. Her gün vermedim sadece çok kustuğu ginler verdim. Bir de maflor probiyotik damla kullandık o da iyi geldi.
Peki kakasinda mukus ve kan var miydi? Sadece kusmasindan dolayi mi alerjiden suphelendiniz? Bi de ishal derken gunde kac defa yapiyodu

Peki kakasinda mukus ve kan var miydi? Sadece kusmasindan dolayi mi alerjiden suphelendiniz? Bi de ishal derken gunde kac defa yapiyodu

Evet mukus ve kan vardı canım. İshalin sayısını hatırlamıyorum ama karnı hep gurul gurul oluyordu ve sancı çekiyordu uykudan çığlık atarak ağlayıp uyanıyordu

Evet mukus ve kan vardı canım. İshalin sayısını hatırlamıyorum ama karnı hep gurul gurul oluyordu ve sancı çekiyordu uykudan çığlık atarak ağlayıp uyanıyordu
Keske alerji olsaydi bizde de :( en azindan daha ciddi hastaliklardan suphelenmezdi doktor. Bizde kan ve mukus vucudunda dokuntu de yok o yuzden doktor alerji degiil dedii. Metabolik hastaliklardan suphelendi

Keske alerji olsaydi bizde de :KK43: en azindan daha ciddi hastaliklardan suphelenmezdi doktor. Bizde kan ve mukus vucudunda dokuntu de yok o yuzden doktor alerji degiil dedii. Metabolik hastaliklardan suphelendi

İnşallah ciddi bir şey değildir canım yine de alerji ihtimalini tamamen elemek için bence diyet yapmayı dene

Tamam.deniycem. paketli gidalar da dahil miydi diyetinize

Evet paketin içindekiler kısmında alerjen uyarısı olarak süt peynir altı suyu tozu tereyağ margarin vs yazıyorsa onu yemedim. Yanlışlıkla yediğimde bile hemen kusma ve sancı başlıyor. Mesela ramazan pidesinde süt varmış bilmeden 1 dilim yedim 3 gün perişan oldu çocuk :(

Evet paketin içindekiler kısmında alerjen uyarısı olarak süt peynir altı suyu tozu tereyağ margarin vs yazıyorsa onu yemedim. Yanlışlıkla yediğimde bile hemen kusma ve sancı başlıyor. Mesela ramazan pidesinde süt varmış bilmeden 1 dilim yedim 3 gün perişan oldu çocuk :KK43:
Gercekten o kadar az bi sut bile etkiliyor mu?

Gercekten o kadar az bi sut bile etkiliyor mu?

Evet canım hatta başlarda bir lokmadan birşey olmaz filan gibi düşünüp canım çok çektiğinde yiyordum ama baktım ki 1 lokmanın bedelini bebiş 3 gün sancıyla ödüyor 😣

Gecmis olsun. Alerji olabilir gibi geldi bana da. Benim bebegimde alerji var uzun sure diyet yaptim. Doktorumuz tereyagi kestigin bicakla elma kesip yesen o cocugu rahatsiz eder demisti.

Bizde kusma ve ishal hic olmadi. Hatta kanli kaka bile oldu diyemem. Bizde kirmizi dokuntu ve en cok ta meme reddi vardi. Meme emmeyi siddetle reddediyordu.

Gecmis olsun. Alerji olabilir gibi geldi bana da. Benim bebegimde alerji var uzun sure diyet yaptim. Doktorumuz tereyagi kestigin bicakla elma kesip yesen o cocugu rahatsiz eder demisti.

Bizde kusma ve ishal hic olmadi. Hatta kanli kaka bile oldu diyemem. Bizde kirmizi dokuntu ve en cok ta meme reddi vardi. Meme emmeyi siddetle reddediyordu.
Gaita tahlili yaptirmis miydiniz mukus ve kan var miydi? Kirmizi dokuntu cok mu belirgindi

Benim kızımda 7 aylık oluncaya kadar püskürterek kusardi. Ne yese aynen cıkarirdi. Kilo aliminda bir sıkıntı yoktu. Kakada da kan vs yoktu. Doktor bebek reflüsü büyük ihtimalle alerjiye pek benzemiyor demisti. Devletin ödemedigi ithal bitkisel bir şurup vermisti biz o şurup sayesinde toparladık. Bebek reflüsüyse 1 yaşina kadar gecer eger gecmezse tekrar baska tahliler isterim demisti. Şükür bizi o şurup toparladı 9 aylık oldugunda da azalarak bitti.

Geceleri çok emiyor mu? Gece emmeleri reflüyü çok tetikliyor. Alerji olduğunu sanmam benim oğlumda süt alerjisi vardı sadece kusmayla alerji denilebileceğini düşünmüyorum diyet yapmaya kalkıp bi de sütünüzü falan azaltmayın boş yere derim.

Back
X