Bebek Beslenmesi Bebeğim gündüzleri emmek istemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nurceng

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2009
1.040
141
173
Çankırı
Arkadaşar bebeğim gündüzleri emmek istemiyor ayaklarını ittiriyor emziremiyorum ağlıyor.Ama geceleri iyi.Ne yapabilirim acaba bu durumda olan var mı?

Arkadaşar bebeğim gündüzleri emmek istemiyor ayaklarını ittiriyor emziremiyorum ağlıyor.Ama geceleri iyi.Ne yapabilirim acaba bu durumda olan var mı?

canım bebişin hayırlı olsun ..
benim kızımda emmiyor.göğüslerim şişiyor ağrı oluyor.bende mecburen pompa yapıp biberona koyuyorum .önce biberonu ağzına utup 1yada 2 dk flan hemen ağzına göğsümü veiyorum işe yarıyor onu kandırıyorum :) ama yapacağım başka bişi yok.çok acıksada olmuyor beni emmior.ama geceleri emiyor.anlamadım bilen varsa yardım etsin lütfen.mirmirmirmir

benımkıde emmek ıstemıyor hatta bazen gecelerı bıle.Bazen ayakta bazen yatarak bazen sagıp bıberonla verıyorum.Bazende emzıkle kandırıp gogsumu verıyorum ama zor durum allah yardımcımız olsun

Benim ilk kızım emmeyi hiç sevmiyordu. Hep ağlardı memeyi ağzına alınca. Zaten 4 ay zorla emdi sonrada bi gün baktımki hiç almadı ağzına. Mecburen mama vermek zorunda kaldık. Sütüm okadar çoktuki yazık oldu. ve 2 sene boyunca göğüslerimden damla damla olsada süt geldi inanabiliyormusunuz. Oysa emzirmeyi ne kadar çok istiyordum. Başka emziren anneler, gördükçe içim eriyodu :(((

merhaba arkadaslar..
benim oglum 11 aylik ve benim oglumda gunduzleri emmek istemiyor..zorluyorum ama emmiyor..geceleri ise emiyor..bu gidisle sutum iyice azalicak..ben 2 yasina kadar emzirmeyi dusunuyordum ama sanirim bu mumkun olmayacak..zaten artik tum gun boyunca emmese bile goguslerim dolmuyor..belki sutum azaldigindanda olabilir bilemiyorum ama cok uzuluyorum..

Arkadaşlar ben birşey duydum ama ne kadar doğru bilemem bir dua varmış Allahın 99 isimlerinden bir tanesinde geçiyormuş emmeyen bebek emmeye başlıyormuş belki bilen arkadaşlar vardır.

Ben buldum internetten deneyeceğim inşallah olur.

Allah'ın Hadi adı ile ilgili açıklamalar.Meme emmeyen bebek için zikir.
Bu güzel adı çokca anıp temiz bir kağıda veya ince bir deri veya bir temiz bez üzerine yazıp bunu meme emmeyen bir bebeğin boynuna asdıkları zaman çocuk meme emmeye alışır. Bu adı çokca anan bir kişi yolculuk esnasında yolunu şaşırsa veya hiç bilmediği bir yerde gidiyor olsa hiç uğraşmadan yolu bulur kayıp olmaz nerede olsa gideceği yeri kendine bulur.Hak Taala yolunu kaybetmiş olanlara yolunu göstermiş olur.

Bu güzel adı çokca anıp temiz bir kağıda veya ince bir deri veya bir temiz bez üzerine yazıp bunu meme emmeyen bir bebeğin boynuna asdıkları zaman çocuk meme emmeye alışır. Bu adı çokca anan bir kişi yolculuk esnasında yolunu şaşırsa veya hiç bilmediği bir yerde gidiyor olsa hiç uğraşmadan yolu bulur kayıp olmaz nerede olsa gideceği yeri kendine bulur.Hak Taala yolunu kaybetmiş olanlara yolunu göstermiş olur.

Dene bakalım gelişmeden haberdar et merak ettim

Benim bebeğimde 6 ayına girdi. Günde sütüm yetmediği için 1 kere mama veriyordum. Birkaç gündür emmemeye başladı. Sadece geceleri emiyor. Çok üzülüyorum. Bazen bende emzikle kandırıyorum. Benim gibi olanlarda varmış. Aynı şeyleri yaşıyoruz. Acaba nedeni ne? Doktoruna götürücem. Çare bulabileceğim birşey söylerse buraya yazarım.

merhabalar,benim oğlumda da aynı şeyleri yaşıyoruz.şimdiye kadar çok iştahla içiyordu.ek besine gectiğimizden beri bu sorunu yaşıyoruz.bebeklerin memeden süy cekmesi biraz zor.kaşıkla yada biberonla birşey yemek içmek kolaylarına geliyor.dayanabilirseniz deneyin, ben bir gün denedim.her kucagıma aldığımda memeyi red ediyordu.tam 5 saat inatlaştık.5. saatten sonra memeyi almak zorunda kaldı......

Benimki de gündüz uyanıkken emerken dış faktörlere çok duyarlı oluyor. Bir sese veya görüntüye hemen kafasını çeviriyor. Dikkati çabuk dağılıyor. Emmeyi reddediyor. Konsantrasyon sorunu yaşıyor çocuuummafoldumben
Son iki gündür de kaşığı reddetmeye başladı.akannehir Kahvaltısını falan sütle karıştırıp bulamaç yapınca asla yediremiyorum. >Elimle veriyorum. ayrı ayrı, peynirini, yumurtasını falan. Kahvaltıyı hadi bişşekilde idare ediyoruz ama sebze çorbasını nasıl yediririm bilemiyorum. Neyse dertlenip konu dışına çoktım galiba. :kedi:Velhasıl emmiyor hınzır bebeler:umursamaz:

Merhabalar;
Bebeklerde dönem dönem gelişim ataklarına bağlı meme reddi olabiliyor. 6 ay çevreyi tam anlamıyla keşfettiği bi dönem olduğundan normal diye düşünüyorum. İlgisini çekecek şarkılar söyleyerek, ten teması kurarak dikkatini çekmeyi deneyebilirsiniz. Hiç almıyorsa sağıp biberonla verebilirsiniz ancak anne memesine yakın ve tek delikli biberonları tercih etmenizde fayda var, sonrasında memeyi hiç almayabiliyorlar. Sütünüzün etkilenmemesi için de stres yapmamanızı öneririm. Umarım geçici bir dönemdir ve kolay atlatırsınız. Sağlıkla büyüsün bebişlerimiz
#huggiesannesiyim #sarılmanınmucizesi

Merhaba, bazı bebekler öyle bir dönemden geçebiliyor. Büyüme atağında yaşamıştım aynısını ben de. Eğer atak dönemi değilse neden emmediğini anlamaya çalışın. Doktorunuza danışın, belki bir sağlık sorunu olabilir ki umarım yoktur ve bu geçici bir dönemdir. Bu sırada bebeğinizi biberona alıştırmamaya çalışın ki memeyi iyice unutmasın. Sağlıklı günler dilerim

Back
X