Çocuk Hastalıkları Bebeğim hasta

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Kbramls

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2018
2
2
1
30
Mrb. Ben yeni üye oldum. Sizden yardim istiyorum. 5 aylik bi kizim var ilk defa grip oldu ve genzi tıkalı. Burnu açık bisey gözükmüyor. Serum fizyolojik kullaniyorum surekli nemli bi ortam var. Ama fayda etmiyo dr.genzi acilmazsa zature olur dedi. 4gündür uyuyamiyoruz ne yapabilirim litfen yardim edin.

Mrb. Ben yeni üye oldum. Sizden yardim istiyorum. 5 aylik bi kizim var ilk defa grip oldu ve genzi tıkalı. Burnu açık bisey gözükmüyor. Serum fizyolojik kullaniyorum surekli nemli bi ortam var. Ama fayda etmiyo dr.genzi acilmazsa zature olur dedi. 4gündür uyuyamiyoruz ne yapabilirim litfen yardim edin.
Gecmis olsun ,yattigi odada sogani bolerek bulundurun.
Bir yontem daha var ama yaparsiniz ya da yapmazsiniz bilemem ben anlatayim kuru toz naneyi sirtina zeytinyagi surdukten sonra serpistirin uzerine bir bez koyun,insallah hemen iyilesir.
Yalniz gripten zattureye gecis biraz tuhaf bir yorum,o derece kotumu ki?

Ćok geçmiş olsun.Nette videoları var bebeklere de yapıyorlar bebeği yan ceviriyorsunuz bir çay bardağı suya yarım çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı karbonat koyup iyice eritiyorsunuz.İğnesizıvanadan temiz bir enjektörle mesela bir Marmara kalınlığı kadar çekip bir burun deliğinden suyu veriyorsunuz bunu diğer burun deliğinden yapıyorsunuz .bir taraftan verdiğiniz diğer taraftan çıkıyor ama ne çıkmak bütün genizı açıyor ve yemyeşil akıntı geliyor.Tabi biz bunu 3 yaşındaki yeğenime yaptık.İnternet'e videolarda bebeklere yapıyorlar görmeniz lazım. O çocuklar bir rahatlıyor anlatamam.İsterseniz biraz araştırın derim.

Gecmis olsun ,yattigi odada sogani bolerek bulundurun.
Bir yontem daha var ama yaparsiniz ya da yapmazsiniz bilemem ben anlatayim kuru toz naneyi sirtina zeytinyagi surdukten sonra serpistirin uzerine bir bez koyun,insallah hemen iyilesir.
Yalniz gripten zattureye gecis biraz tuhaf bir yorum,o derece kotumu ki?
Geniz akıntısı direk ciğerleri indiği için olabiliyor.Bize yaşadık bizi doktorumuz da öyle soyluyordu

Gecmis olsun Allah birdaha yasatmasin.
Ilk kez duyuyorum..
Sağolun.Genizı hep açık tutmak lazım.Bizim doktor tüm üst ve alt solunum yolları hastalıklarını genizin kapalı olmasına bağlandı. Her gittiğimizde tuzlu su yapın der.Yapınca gerçekten daha çabuk iyileşirdi

Sağolun.Genizı hep açık tutmak lazım.Bizim doktor tüm üst ve alt solunum yolları hastalıklarını genizin kapalı olmasına bağlandı. Her gittiğimizde tuzlu su yapın der.Yapınca gerçekten daha çabuk iyileşirdi
Peki teshis koyduklarinda surekli ates oluyormuydu?

Peki teshis koyduklarinda surekli ates oluyormuydu?
Şöyle eğer başlangıçta yakalamışsan tuzlu su dışında birşey yapmıyorduk birde hava verirdik.Eğer biraz geciktümsek cigerlere indiyse ateşi oluyordu.Doktorunuzda bizimki şurubu çıkardığı için iğne yazardı .Artık iğne ,hava , tuzlu su şeklinde iyileştirmeye calisirdik

Cok gecmis olsun ins o duruma gelmeden iyileşir dediginiz gibi temizliyorum ama cikmiyo yutuyo suyu...

bebekler için olan bir aplikatörle(şırınga da olabilir) burnu açmak için bir sıvı hazırlıyorlar. sonra bir burun deliğinden foşşş diye tazyikli bir bir biçimde boşaltıyorlar öbür burun deliğinden çıkıyor mukoza sıvısı. bir kaç kez de tekrar. süper oluyor. bebekte ne geniz akıntısı kalıyor ne bişey. ama bunu hiç bir türk annesinin yapabileceğini sanmıyorum. o kadar pimpirikli ki türk annesi faydası da olsa çocuğuna bunu yapamıyor. ama koreli bir anne gördüm foş foş boşaltıyor çocuk da gık demiyor. genetik mi anlamadım bu soğukkanlılık.

Back
X