Bebeğim için mama kaşığı, ek besin önerileri :)

• Konu Sahibi Konu Sahibi aa123
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

aa123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2014
59
6
28
İstanbul
Merhaba güzel anneler...

benim Allah bağışlasın 6. aya yeni giren bir oğluşum var. sütüm oldukça azaldığı için oğluşuma doktor kontrolünde ek gıda başladık. daha doğrusu bugün karar alındı :) 1 kere mama verdim ama internette bir sürü bilgi var inanın kafam çok karıştı. kaç öğün ne vereceğim. mama ne kadar vereyim? mama kaşığı olarak ne almalıyım? hazır hipp in püreleri kullanılmalı mı? inek sütü 1 yasına kadar yasak deniyor ama yoğurdu ne ile mayalayacağım? off kafamda deli sorular ne olur bir el atıverin ilk olarak şu mama kaşığını çözelim miii?

Merhaba canim
Bu forumda kimse birsey yazmiyor uyuz oluyorum, ille bdvye mi acmamiz lazim konuyu acaba? Orada da moderatorler mudahale ediyor ne yapacaz bilemedim
Benim oglum da 5,5 aylik su an, doktorumuz sadece yogurt onermisti amA bizimki hic sevmiyor istemiyor yogurt , ben de dusunuyorum hep napicam diye
İnek sutunden yogurt mayalayabilirsin, mayalama islemi sutun yapisini degistiriyor sorun olmaz, sut olarak iner sutu icirme yeterli. Bende gunde 4-5 cay kasigi yeterli, hala emiyor ise tabii benimki gibi
Kasik olarak esnek plastk kasiklar var kutulu, onlardan almalisin, kutusuz zor oluyor, marka onemli degil, esnek olsun yeterli, sicak suyla yikaryikar kullanirsin hep
Hazir pureleri tavsiye etmem, katki maddesi var hepsinde, pure hazirlamak zor degil, kendin yapabilirsin
Mesela elmayi cam rendeden gecirip verebilirsin,iki ay sonra da haslanmis yumurta sarisina gecersin kucuk parca olarak
Ama doktorunun tavsiyelerini dinle mutlaka, o bebisin durumuna gore seni yonlendirir

Mama kaşığı olarak nuk markasını önerebilirim size biz çok memnun kaldık

Canim yogurdu activa sadeyle mayala hemde prebiyotik ozelligi var ve pastorize gunluk sut kullan ama makinan yoksa inek sutunden yapican obur turlu tutmuyor. Ben normal cay kasigi kullandim sonra tatli kasigi :) bosey olmadi :) rahatla biraz sıkma kendini bosa :) ilk yogurtla basla 1 cay bardagi ek gida hakkin oluo gunluk . meyve ez azcik ispanak tattir kereviz tattir ama bu tatlari karstrma ki ilerdede sebze ayirmasin . ayri ayri pisir . yemekelrine 1 nohut buyuklugunde arada kiyma yada tavuk ekle :) coookkk anlatcak sey var benm listem var bulabilirsem yollarim hersey yazio yasaklari miktarlari cok guzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…