Bebeğim idrar yolları enfeksiyonu;(

Bayan mimik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
783
620
103
kızlar allah aşkına aranızda böyle bir sorun yaşayan varmı yardım edin. beni biraz bilgilendirin. bir haftadır kızımın vucüdu sıcak ben dişleri için ateşi var sanıp ateş düşürücü veriyordum. soğuk uygulama yapıyordum. üç gün önce gece kızım deli gibi ıkınırken ağlıyordu. idrarını yaparken önce jöle kıvamında bi şey geldi. acile gittik bezini doktora gösterdim. galiba idrar yollarında enfeksiyon var dedim. doktor beni hiç umursamadan sadece gazı var dedi. kızım o akşam kabızda olmuştu. doktor ilaç verip bizi eve gönderdi ve kızımın ateşi dinmedi bir türlü iki gün önce doktora gittim. uzman doktora gösterdim kızımı doktor enfeksiyon var idrar yollarında dedi. kendisi de ilaç verdi. kızıma bir kaç defa ilaçları içirmeye çalıştım ama bir türlü içiremedim çünkü her defasında İlaç veriyorum diye kendisini kusturdu. yine hastaneye gittik doktor serum verdi iğne yaptı iltihabî çok muş. yine ilaç verip bizi eve gönderdi. Bugün doktor bizi aradı kızınız nasıl diye sordu. ben de ilaç içmiyor soğuk uygulama yapıyorum fitil kullanıyorum dedim. Onu görmem lazım dedi yine hastaneye gittik. bu sefer iğne yaptı. yarın da yine gidip iğne yapacağız. benim durumumu yaşayan var mı neler yaptınız kızlar fikir istiyorum lütfen çünkü kızımın ateşi bir türlü dinmiyor

Valla benim bebeğim yok. Ama yakın bir arkadaşımin bebeği 2-3 aylıkken idrar yolu enfeksiyonu sebebiyle hastanede yatti. Doktor altını silerken önden arkaya doğru sil diye uyarmis. Bebek düzeldi birseyi yok şimdi ama hastanede yatıp tedavi oldular. Ciddi bir konu allah şifa versin. İlaç icmiyorsa en güzeli iğne o zaman.

İlaçlarınızı düzenli kullanıp enfeksiyonu bitirmeniz lazım. Yoksa kronik hale gelir ve ömür bıyu uğraşırsınız. Benim kızımda 2 yaşındayken olmuştu. Ciddi bir antibiyotik tedavisi görüp iyileşmişti. Bebeğe ilacı nasıl içiremiyorsunuz anlamadım? İlaç sıvı değilmi? Şırınga ile azar azar sıkıp içirebilirsiniz. Eğer ilacını almazsa iyileşemez. İçiremezseniz hastaneye yatırırlar ve damardan ilaç verilir. Daha zorlanırsınız. İlacını düzenli vermeye çalışın. Geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum

Kac aylik kizi 3 aylik oldu. Enf kesinse tedsvi olacsk baska çaresi yok. Ilaci icmiyor diye birsey olamaz. Kendi kendune gecebilir mi sizce enf. Cok gecmis olsun sizi anliyorum. Böbrek de kacak var mi dye baktilar mi ?

Ben de hep öyle temizliyorum canım çok sağol

İlaçları mamasına karıştırıp verin. Bütün mamaya değil ama mesela 30 ml mamaya karıştırıp bütün o 30 mli yedirip, sonra esas mamasını yedirin. Kimi ilaçlar bebekler için fazla acı oluyor, yemek istemiyorlar, bu şekilde ilaçları aldırabilirsiniz.

Poposunu silerken önden arkaya doğru silmelisiniz ve asla kakasının idrar yoluyla temas etmemesini sağlamalısınız.

Zaten iki gündür damardan ilaç veriliyor. Şurup veriyorum kusturuyor kendini hemen süt veriyorum oyuncaklarla oyalamaya çalışıyorum balkona çıkarıyor ne yapıyorsam fayda etmiyor mutlaka kusturuyor kendisini canım. Çok sağol.

Ben ilaci verirken once pekmez veriyorum (cok seviyo) sonra ilaci veriyorum sonra hemen 2. pekmezi veriyorum. Hic anlamiyo ilac ictigini. Dene bence.

idrar yolu enfeksiyonu kusmaya sebep olurmuş zaten. benim kızım da yasadı 10 aylıkken, kültürde de üreme olmustu. ilacını düzenli kullandık. iyileştikten 1 ay sonra da böbrek usg çekildi, 3-4 yaşından küçük olduğu icin kontrol amaçlıymış; kulturde ureme olan bebeklere çekiyoruz demisti dr; temiz çıktı şükür.
ama her ateşinde mutlaka acile getir ve idrar yolu enf geçirdiğini söyle dr a, boğaz enf olsa bile idrar tahlili yapılsın demişti

Her ateş çıktığında illa i.y.e.oldu derim ben de çünkü 4 yaşında ve 6 kez oldu.. Bazı bünyeler böyle çok sık oluyor maalesef.. ateş olmayabiliyor o en fenasi..
Antibiyotik markalarını ezberledik bazısı daha kolay içiliyor.. yoksa kızım da tükürür kusar bi türlü icmezdi.. siringa ile sikiyorduk hemen su iciriyor kucağa almiyorduk sakin kalsın diye tv aciyorduk vs..

çocuğumda olmadı ama küçükken bende olmuş hala çok sık enfeksiyon alırım yalnız boğaz enfeksiyonu vardı çocuğumda o da hep ilaçtan sonra kusuyordu aslında isteyerek kusmuyorlar bence çünkü doktor ilacı değiştirince kusması geçti ama yine de kusması geçmezse enfeksiyonu iğnelik değil o yüzden ilacı içmesi için sadece başka türlü kullanma diyerek ametik diye bir damla verdi bir damla ver beş damla yazar ama bir damla sadece ilaç için dedi. ateşten de kusuyor olabilir hala idrar yolu enfeksiyonu olunca ateşim çıkar ve kusarım. kusmak da ateşi düşürüyor vücudun bir tepkisiymiş ateşe karşı. çok geçmiş olsun acil şifalar.

Korkutmak istemem ama...

Cok onemli bir rahatsızlık olabilecegi gibi basit bir enfeksiyonda olabilir.

Mumkunse bir üniversite hastanesine gidin. Cocuk Nefroloji doktoruna muayene olmali.

Idrar tahlili, idrar kulturu yapilir. Sonuclara gore farkli tetkikler gerekebilir.

Altında yatan sebep bulunmali mutlaka.

Cok geçmiş olsun

Kusura bakmayın yanlışlıkla yazamadan gonderdim. O an ekran dondu.
Konunuza gelince çocuk bölümün de yıllarca çalıştım. Ateşi olduğunda çocukların idrar testi yaptırmaya dikkat edin. Çoğu doktor ilaç verip gönderiyor bu tür testi yaptırmadan. Verdiği antibiyotikler idrar yolu enfeksiyonu varsa bazen fayda etmeyebiliyor. Eğer devam ediyorsa çocuk Nefroloji bölümüne götürmenizi tavsiye ederim.

Bende duyduğum bir bilgiyi paylaşmak istedim . Çocuğu leğende yıkamak yada su dolu bir şeyde yıkamakta enfeksiyona sebep olabiliyormuş.Çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda iyileşir..

Hastaneye yatırır dr gerekirse
Allah beterinden korusun korkmayın geçecek inşallah geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…