Bebeğim iki hafta geriden geliyormuş :(

sldameti

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2022
11
2
16
32
Kızlar merhaba 24 haftalık hamileyim doktorlar bebeğimin 2 hafta geriden geldiğini söylediler gerekli tahlilleri de yaptılar ama bi şey çıkmadı bu durumu yaşayan var mı doğumu sağlıklı oldu mu lütfen tecrübe yaşayan varsa paylaşabilir mi çok korkuyorum şimdi her gün karnıma bakıyorum sanki büyümüyormuş gibi :((

Sizin gibi bu durumu yaşayan bir çok insan var merak etmeyin :) gerekli tahliller yapıldı ve bi şey çıkmadıysa her şey yolundaysa bu durumun pek bi önemi yok. Mesela 39. Haftada doğum yaptınız diyelim bebek 37. haftada doğmuş gibi olacak ve bunun ona bi zararı yok 37-42. Haftalar arasında olabilir doğum normaldir.

Tansiyonunuzu takip edin, benim de geriden geliyordu tansiyon problemi yaşadım sonradan. Ve bunu yaşayan çok kişi var. Bir ay bile geriden gelen olabiliyo

Kızlar merhaba 24 haftalık hamileyim doktorlar bebeğimin 2 hafta geriden geldiğini söylediler gerekli tahlilleri de yaptılar ama bi şey çıkmadı bu durumu yaşayan var mı doğumu sağlıklı oldu mu lütfen tecrübe yaşayan varsa paylaşabilir mi çok korkuyorum şimdi her gün karnıma bakıyorum sanki büyümüyormuş gibi :KK43:(
Merhaba hangi ölçümü geriden geliyor başı mı baş çevresi mi karın bölgesimi uyluk kemiğimi ? ayrıca 2 hafta geriden gelmesi problem değil bebeği besleyen kordonu inceliyorlar bebeği besleyen kan damarları sağlıklı mı ona bakıyorlar. Benim 32 haftada başlamıştı karın bölgesi geriden gelmesi 35 haftada 32 hafta olarak ölçülüyor 40 haftada 35 hafta ölçüldü. önemşi olan bebeğin organların gelişmii ve baş, baş çevresi ve uyruk kemiğinin gelişimi bunlar bile 2 haftadan geriden gelmesinin sakıncası yok bu fark açılmaması gerekiyor bu ölçümler ayrı ayrı 4 haftalık bir fark olursa detaylı inceliyor doktorlar. benim ölçümleri geriden geliyordu miyon bir bebek olacak değdiler 40 haftada normal doğurdum 3100 gr doğdu ve normal kilo aralığındaydı. Burada önemli olan extra bişey yok ise beslenmene dikkat etmen Protein ağırlıklı beslen süt yoğurt peynir et balık tavuk yumurta gibi besinler tüket. canını sıkma düzene girecektir.

Tansiyonunuzu takip edin, benim de geriden geliyordu tansiyon problemi yaşadım sonradan. Ve bunu yaşayan çok kişi var. Bir ay bile geriden gelen olabiliyo
Önce şeker olabilir dediler şekerim normal çıktı tansiyon da normal çıkıyor 1 hafta takip ettiler ondan sonra rahim damarlarınız kalın dediler ama hepsi bu ay ki randevu da çıktı ondan önce normaldi her şey moralimi o kadar bozdular ki :( şimdi ay sonuna randevu verdiler takibi ona göre yapalım diye ama ay sonu nasıl gelecek hiç bilmiyorum :(

Merhaba hangi ölçümü geriden geliyor başı mı baş çevresi mi karın bölgesimi uyluk kemiğimi ? ayrıca 2 hafta geriden gelmesi problem değil bebeği besleyen kordonu inceliyorlar bebeği besleyen kan damarları sağlıklı mı ona bakıyorlar. Benim 32 haftada başlamıştı karın bölgesi geriden gelmesi 35 haftada 32 hafta olarak ölçülüyor 40 haftada 35 hafta ölçüldü. önemşi olan bebeğin organların gelişmii ve baş, baş çevresi ve uyruk kemiğinin gelişimi bunlar bile 2 haftadan geriden gelmesinin sakıncası yok bu fark açılmaması gerekiyor bu ölçümler ayrı ayrı 4 haftalık bir fark olursa detaylı inceliyor doktorlar. benim ölçümleri geriden geliyordu miyon bir bebek olacak değdiler 40 haftada normal doğurdum 3100 gr doğdu ve normal kilo aralığındaydı. Burada önemli olan extra bişey yok ise beslenmene dikkat etmen Protein ağırlıklı beslen süt yoğurt peynir et balık tavuk yumurta gibi besinler tüket. canını sıkma düzene girecektir.
Baş çevresi ve karın çevresine dediler iki hafta diye beni korkutan bu kadar küçük olması doktor da öyle dedi önemli olan aranın açılmaması diye inşallah açılmaz stres yapmamaya çalışıyorum ama şu bi haftadır ağlamadığım gün olmuyor :( beslenmeme çok dikkat ediyorum valla normalde yemiyordum et şimdi öyle bi yemeye başladım ki tek bebeğim iyi olsun

Baş çevresi ve karın çevresine dediler iki hafta diye beni korkutan bu kadar küçük olması doktor da öyle dedi önemli olan aranın açılmaması diye inşallah açılmaz stres yapmamaya çalışıyorum ama şu bi haftadır ağlamadığım gün olmuyor :KK43: beslenmeme çok dikkat ediyorum valla normalde yemiyordum et şimdi öyle bi yemeye başladım ki tek bebeğim iyi olsun
Plesentayı incelediler mi mesela kendimden örnek veriyorum. 38 haftaya geldiğimde rutin gebelik kontrollerimi yapan doktorum 38.5 de gel olmadı sezeryan yaparız gerileme 4 haftaya çıktı demişti ben hemen perinatoloji uzmanıma gitmiştim. o inceleme sonucu plesenta yani bebeği besleyen kordon normal sorun yok sonuçta gebelik bir fabrika değil her bebek aynı boy kilo ve ağırlıkta doğmuyor. bunlar olağan şeyler. demişti. hiç panik yapacak durumun yok hatta ben normal doğum istemiştim 4 hafta geriliğe rağmen sorun yok demişti ve doğum şeklini değiştirmene hiç gerek yok dedi. üzüntü stres bunlar bebeğinizi etkiler siz hiç merak etmeyin sorun olmayacak. sadece beslenmenize dikkat edin ve mutlu olun sinir stresten uzak durun her gebelik herkesle aynı olacak değil. üzmeyin tatlı canınızı :)

Plesentayı incelediler mi mesela kendimden örnek veriyorum. 38 haftaya geldiğimde rutin gebelik kontrollerimi yapan doktorum 38.5 de gel olmadı sezeryan yaparız gerileme 4 haftaya çıktı demişti ben hemen perinatoloji uzmanıma gitmiştim. o inceleme sonucu plesenta yani bebeği besleyen kordon normal sorun yok sonuçta gebelik bir fabrika değil her bebek aynı boy kilo ve ağırlıkta doğmuyor. bunlar olağan şeyler. demişti. hiç panik yapacak durumun yok hatta ben normal doğum istemiştim 4 hafta geriliğe rağmen sorun yok demişti ve doğum şeklini değiştirmene hiç gerek yok dedi. üzüntü stres bunlar bebeğinizi etkiler siz hiç merak etmeyin sorun olmayacak. sadece beslenmenize dikkat edin ve mutlu olun sinir stresten uzak durun her gebelik herkesle aynı olacak değil. üzmeyin tatlı canınızı :

Baş çevresi ve karın çevresine dediler iki hafta diye beni korkutan bu kadar küçük olması doktor da öyle dedi önemli olan aranın açılmaması diye inşallah açılmaz stres yapmamaya çalışıyorum ama şu bi haftadır ağlamadığım gün olmuyor :( beslenmeme çok dikkat ediyorum valla normalde yemiyordum et şimdi öyle bi yemeye başladım ki tek bebeğim iyi olsun
Farklı bir doktora daha gitmelisin bence, perinatolog olabilir. Eminim o daha detaylı bilgi verecektir.
Geçmiş olsun bir arkadaşıma daha bebeği küçük gelişmiyor demislerdi ama ailede minyon bir yapıdaydı zaten

Plesentayı incelediler mi mesela kendimden örnek veriyorum. 38 haftaya geldiğimde rutin gebelik kontrollerimi yapan doktorum 38.5 de gel olmadı sezeryan yaparız gerileme 4 haftaya çıktı demişti ben hemen perinatoloji uzmanıma gitmiştim. o inceleme sonucu plesenta yani bebeği besleyen kordon normal sorun yok sonuçta gebelik bir fabrika değil her bebek aynı boy kilo ve ağırlıkta doğmuyor. bunlar olağan şeyler. demişti. hiç panik yapacak durumun yok hatta ben normal doğum istemiştim 4 hafta geriliğe rağmen sorun yok demişti ve doğum şeklini değiştirmene hiç gerek yok dedi. üzüntü stres bunlar bebeğinizi etkiler siz hiç merak etmeyin sorun olmayacak. sadece beslenmenize dikkat edin ve mutlu olun sinir stresten uzak durun her gebelik herkesle aynı olacak değil. üzmeyin tatlı canınızı :)
Yaa ne güzel darısı başıma inşallah :) sizler böyle deyince biraz rahatladım perinatoloji zaten rahim damarlarınız kalın dedi kan sulandırıcı kullanmaya başladım doktorum da ay sonuna gel takibi ona göre yapalım dedi bi de bi karından sıvı alınarak yapılan bi test ten bahsetti ama kabul etmedim sonuçta bu benim bebeğim nasıl olursa olsun tek sağ Salim kucağımıza almayı nasip etsin Rabbim şimdi beslenmeme dikkat edip bolca dinleniyorum her gün yumurta süt kuruyemiş ne bulduysam yiyorum valla

Back
X