Bebegim ile iki dilde konusma

jasmin1606

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2015
3
1
1
46
Öncelikle herkeze Merhaba,

yakinda Insallah bebek sahibi olacagim, ben kendim Almanyada dogup büyüdüm ve yaklasik 1,5 senedir Türkiyede yasiyorum.
Almanca benim Anadilim ayrica bildigim bir kac dil daha var, mutlaka aranizda benim gibi durumda olan ve daha farkli durumlarda olanlar vardir.
Cocugumuz dogdugunda otomatik olarak Alman vatandasi olacagindan ve biz Türkiyede yasayacagimizdan dolayi, bebegimizle iki dil konusup öyle büyütmek istiyoruz.

Bana fikir ve tavsiye verebilecek olanlara simdiden cok tesekkür ederim.

canim bu konuyu bende arastirdim. Genelde dogustan 2 dilde konusulan bir evde cocuk ilk konusmaya basladigi zaman 1 cumle icerisinde 2 dili birden kullanabilir cunku dilleri ayirmayi bilmiyor. Yani cumlenin yarisi turkce yarisi almanca olabilir. Ben bunu istemedigim icin kizima 2 yasina kadar turkce konustum. Ama zaman zaman disarda 2ci dili konustum. Suan 2 yasinda ve turkce yabanci dil ayrimi yapabiliyor. Disarda gordgumuz yabanci bir cocukla turkce degl yabanci dilde konusmaya calisiyor. Ve suan artik evdede ara ara yabanci dil konusuyorum ve ve ufak ufak yabanci dilde konusuyor. Ama 4-5 yasindaki cocuk gibi guzel bir turkceyle konusuyor.

Secim senin tabiki, sadece ilk konusmaya basladiginda 1 cumlede 2 dili karisik kullanabilicegini bil istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…