bebeğim kafası yamuk oldu :(

maydo

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2010
63
3
46
Bingöl
kızım dogdugu gunden bu yana hep sola dogru yatıyoorr kafası resmen yamuk oldu
suanda 6 aylık nasıl duzeltebılırım zamanla duzelırmı
saga cevırıyorum ama 5 dk sonra yıne sola cevırıyor

hani acil durumlarda hastaların kafasını sabitliyorlar ya hatta trafik kazalarında hep görüyoruz, öyle bir şey kullansanız ?

Kardeşim doğduğunda annem kafası yamuk olmasın diye kafasının her iki yanınada bişeyler koyardı. Kardeşim kafasını çevirmek istediği zaman çekerdi bi müddet öyle dururdu. Çok uzun süre öyle durduğunda annem kendisi çevirirdi kardeşimin kafasını. Yani sürekli devirdaim yaptı sizin anlayacağınız.
Şimdi çok güzel bi kafa yapısı var kardeşimin.

Son düzenleme:
keşke daha önce buna bır önlem alsaydınız..düzenli olarak sağa ve sola yatırsaydınız.ama korkmayın..kendılıgınden düzelir..

çok denedım ama ınatcı
ılla kendı ıstedıgı gıbı uyucak

yattığı tarafa yastık falan koyup dönmesini engeleyebilirseniz belki çözüm olur ama bi doktora sorun. genelde hep sırt üstü yatan kişilerde görüyoruz büyüyüncede kafasının arkası yassı oluyor. kafatası daha tazeyken çaresine bakın. medikal bi ürün falan önerebilir belki doktor.

yok be güzelim kafa yapıları nasılsa sonunda o hali alıyorlar merak etme hepimiz geçdik o yollardan bende arkası düz oldu diye evham yapardım

dert etme güzelim bebekler gelistikce sekil aliyor kafa yavas yavas benimde oglumda ayni sorun vardi bende cok korkmustum dr dedi düzelir dert etmeyin haaliylen ilk bebe olunca insan korkuyor ama simdi bi görsen teyzesi pasagibi bir oglum var ne kafasi yamuk ne bisiy korkma yani prenses daha cok degisecek allah anali babali büyütsün hayirli evlat etsin ins cümlemizinkini

mesela sağa çevirdiğinde sol tarafına çamaşırından bi parça yada bi havluyu katlayarak rulo gibi koymayı deneyin kafasının dibine doğru sokun çeviremesin

ama yastık koymadan desteklerseniz desteklediğiniz şey kayabilir

bunu önlemek için varla yok arası yükseklikte bi yastık yapın yada bi havluyu katlayıp üstüne mendil serip yatırın

ve yatırdığınız havlunun altından beri dönmesini istemediğiniz tarafı destekleyerek düzeltebilirsiniz

ben de oğlumu bu şekilde düzeltmiştim

Benim ve kardeşimin de böyleymiş vakumla olduğumuz için galiba. Annem hep sağ sol yatırırmış. Değiştirirmiş. Yanlara yastık ya da havlu falan koymuş galiba.

1 yaşına kadar düzeltebilirsiniz. ben de bundan çok çektim, doğumdan 1,5 ay sonra sağ göğsüm mastit oldu, dolayısıyla iptal oldu, emziremedim, kızım hep sol göğsümü emdi, bebekken çok uzun ve sık sık emdikleri için uyku pozisyonu da sola yatkın oldu, ne yaptıysam değiştiremedim, bi sağa bi sola yatırdım, kafasının bi tarafına bi sürü şey koydum, o uyurken elimi bi tarafına koydum döndüremesin diye ama hiç biri çare olmadı.bazen emerken uyuya kalıyordu ve saatlarce o pozisyonda kalıyordu. dolayısıyla yamuk ama gerçekten bildiğin yamuk bi kafası oldu, 11 aylık rutin kontrolünde doktoru ( sürekli uyarıyordu beni bu konuda ) çok ciddi bi şekilde beni uyardı, ben artık boşlamıştım yaşına girecek bu saatten sonra düzelmez, kafası şeklini daha doğrusuyla şekilsizliğini aldı diye ama pes etme devam et, bi kaç ay daha diren, bira zda olsa düzelir dedi. sonrasında aynı şekilde mücadeleye devam ettim, bi kişi başında bekledi uyurken, o çevirdi biz çevirdik. çok şükür baya düzeldi, keşke hiç pes etmeseydim de baştan çok sıkı tutsaydım. Yani sizin bebeğiniz daha çok küçük yaşına kadar düzelir, pes etmeyin, üzülmeyin de. ben hala çok üzülüyorum neden bıraktım ki uğraşmayı diye, en büyük pişmanlığım hayattaki, büyüyünce bana kızar mı ki bilmem

Merhaba,
benim oğlumda da aynı sorun vardı. Kolik olduğu için, çok karnı ağrıyordu,uyuyamıyordu ve sadece iki büklüm ana kucağında uyuya kalıyordu. Bir süre sonra sürekli aynı pozisyonda yatmaktan, kafasının arkasının eğrilmeye başladığını fark ettik. Eşim internetten araştırdı ve bu sorun içinTheraline medikal yastığı bulduk. Hemen sipariş verip kullanmaya başladık. Oğlum 5 aylıktı yastığı aldığımızda. Buna rağmen baya bir düzelme oldu. Bence bir an önce, çok geç olmadan müdahale etmekte fayda var.

Buraya uzun zamandır yazan olmamış ama umarım işinize yarar.kafa yapısını düzeltmek için kask benzeri bantların kullanıldığını görmüştüm.foto eklemeye çalışcam.

Eklentiler

• $image.webp
    23,7 KB · Görüntüleme: 4.148
  • $image.webp
    11,3 KB · Görüntüleme: 2.237
yatırmak ıstedıgın tarafın arkasını kucuk bı yastıkla destekle uyuyunca yan yatır sureklı uyanık oldugu zaman sende yanında olunca hanı kusma felan olunca dıkkat edersın dıye ne saga ne sola duz yatır cunku buda onemlı canım

benim kızımın birindede olmuşdu hep aynı tarafa yatıyordu.uyuduğunda yattığı tarafa bişilerle destek yapdım diğer tarafa yattı. zamanla düzeliyor hemen bi anda düzelme olmaz.çok üsülmüşdüm bende ama geçiyor siz dikkat edin yeter.

Canim,cocugunun hnagi tarafa yatmasini istiyorsan yataginin o tarafina oyuncaklar as,diger tarafa hic oyuncak asma.Oyuncaklar ilgisi cekicekdir,o tarafa dogru donup uyuyucaktir.Doktorum soylemisdi.

Son düzenleme:
Benim kızımın da başında yamukluk var Kask bulabildiniz mi? Şu an ne durumda? Benim meleğim 10,5 aylık oldu, size ne dediler? Lütfen cevaplar mısınz...

1 yaşını geçtimi düzelir benim kızımdada çok az vardı ama artık yok büyüdükçe düzeldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…