• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğim Kakasını Kendi Yapamıyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
benım kızımda 3 ay 26 gunluk kendı kakasını yapamıyor. kabız olmus bıde poposunda catlak var doktora gıttım cocuk cerrahına gonderdı gıtmeye korkuyorum. babam cocuk o hemen gecer bır ıkı cay kasıgı zeytın yag ıcır dıyo ne yapcam sasırdım

kızlar aklım cok karıstı benım bebegımde kakasını zor yapıyordu sızden ogrendıgım sekılde kulak temızleme pamuguyla zeytınyagı surdum ıse yaramıstı cok ıkındıgında mudahale edıyorum sımdı korkuyorum alıskanlık tembellık yaparmı dıye tecrubelı anneler yardım

Son düzenleme:
burada daha önce yazan deneyimli annelere sesleniyorum. benimde 2,5 aylık bir kızım var ve kendi kendisine kakasını yapamıyor. kabız değil, kakası katı kıvamlı değil, ama çok gazlı. doktorumuz çok zorlama, ıkınmaya başladığında pamuklu çubukla uyar dedi. bende öyle yapıyorum o zaman hemen yapıyor,ama bu ne zaman kadar böyle devam edecek bilemiyorum, bazen de fitil kullanıyorum ama sorunumuz bir türlü çözülmedi.sizler bu sorunu nasıl aştınız lütfen deneyimlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.ben bebeğimi emziriyorum, günde 2 kz de mama takviyesi yapıyorum. milupanın conformil mamasını kullanıyoruz takviye olarak.

benım kızımda 3 ay 26 gunluk kendı kakasını yapamıyor. kabız olmus bıde poposunda catlak var doktora gıttım cocuk cerrahına gonderdı gıtmeye korkuyorum. babam cocuk o hemen gecer bır ıkı cay kasıgı zeytın yag ıcır dıyo ne yapcam sasırdım

cnm bizimde popoda çatlak vardı baya kanamalı çıkartıyordu kakayı vede resen krize giriyodu ağlamaktan ama doktot travakort diye bi ilaç verdi 2. günde düzeldi inanaılma etkil bi ilaç çok şükür düzeldi bu dktorlarda yeni minicik çocuğa hemen ameliyat öneriyolar ilaç tedavi etmezse hadi neyse

benim kızımda çatlak vardı. kaka yapmak isterdi ıkınırdı falan yapamazdı. doğduktan sonra 3 aylık olana kadar ben yaptırdım. dr. ateş ölçerin ucuyla yada kulak çöpüyle vazelin sürerek ıkındığı zamanlarda yaptırabilirsin dedi. daha sonra kendi yapmaya başladı. alışkanlık falan yapmadı. beslenmesi değiştikçe ek besinlere geçtikçe düzene giriyor. zaten ilk aylarda gaz problemleri de olduğu için zorlanırlarmış. önmeli olan ıkındığı zaman ve fazla zorlamadan yağ veya vazelin sürerek zarar vermeyecek bir şeyle sadece uyarmak... zor bir süreç... ne kadar sürer böyle derken düzene giriyor... geçmiş olsun herkese...

benim kızımda çatlak vardı. kaka yapmak isterdi ıkınırdı falan yapamazdı. doğduktan sonra 3 aylık olana kadar ben yaptırdım. dr. ateş ölçerin ucuyla yada kulak çöpüyle vazelin sürerek ıkındığı zamanlarda yaptırabilirsin dedi. daha sonra kendi yapmaya başladı. alışkanlık falan yapmadı. beslenmesi değiştikçe ek besinlere geçtikçe düzene giriyor. zaten ilk aylarda gaz problemleri de olduğu için zorlanırlarmış. önmeli olan ıkındığı zaman ve fazla zorlamadan yağ veya vazelin sürerek zarar vermeyecek bir şeyle sadece uyarmak... zor bir süreç... ne kadar sürer böyle derken düzene giriyor... geçmiş olsun herkese...

kesinlikle katılıyorum.

ben de benden sonra da aynı sorunu yaşayıp uykuları kacacak arkadaşalrın içini rahatlatmak için geri döndüm :))korkmayın çocuğunuz belli bir süre sonra kaka yapmayı öğreniyor..tabiki bu süreye kadar, bio gaia, bifi form.. tarzı probiyotikler kullanmanın yararı oluyor.benim kızım şimdi 7,5 aylık.ve 4-5 . aylarda kendi kendine kaka yapmayı öğrendi.ama yatarken yapmıyordu, ıkınmaya başlayınca belinden tutup ayağa dikiyordum ayaklarının üstüne bastırıyordum, o şekilde daha rahatyapıyordu.. şimdi her şekilde yapıyor artık, hemde beline kadar çıkıyor, lütfen bu durumu kafanıza takıp bebeğinizle yaşayacağınız güzel günleri kendinize zehir etmayin. ben ettim tecrübeyle sabittir..boş yere uykularımı kaçırmışım.

bu konu çok önce açılmış ama internetten araştıranların okuması için yazıyorum,bende int. birinin tavsiyesiyle denedim,
bebeğin altını değiştirme pozisyonuna getirip ılıksuyla pamuğu ıslatın sonra popo deliğine denk gelecek şekilde damla damla düşürün 2. veya 3. dakikadan sonra ne varsa çıkarıyor.ilk denediğimde suyu damlatmamıştım akıtmıştım ondanmıdır bilmem bişey olmadı, sonra ki denememde damlatarak akıttım suyu cort diye çıktı hepsi altın bulmuş gibi oldum. ısrarla deneyin derim.

merhaba kızlar
1aylık kızım kAKAsını yapamıyor
ama kabız değil neden kendi yapmıyor anlamıyorum ya

maydonozun çöpüyle poposundan içeri biraz zeytinyağı koyuyrum anında görüntü ama kabız değil
ve 1,5günde bir yaptırıyorum 3dolu bez kirletiyor

ne yapıcam ben
hep benmi yardımcı olucam

bu durumu yaşayanınız vardır

Bende ilk iki ay aynı sorunu yaşadım. Yarım gliserinli fitil veriyodum veya popodan uyararak yaptırıyodum. Bizde alışkanlık yapmadı.Çok huzursuzlanmazsa iki üç gün bekle derim. Geçicek emin ol, üzülme sakın.

bu konu çok önce açılmış ama internetten araştıranların okuması için yazıyorum,bende int. birinin tavsiyesiyle denedim,
bebeğin altını değiştirme pozisyonuna getirip ılıksuyla pamuğu ıslatın sonra popo deliğine denk gelecek şekilde damla damla düşürün 2. veya 3. dakikadan sonra ne varsa çıkarıyor.ilk denediğimde suyu damlatmamıştım akıtmıştım ondanmıdır bilmem bişey olmadı, sonra ki denememde damlatarak akıttım suyu cort diye çıktı hepsi altın bulmuş gibi oldum. ısrarla deneyin derim.

Süpermiş. Bi çocuğum daha olursa kesin deniycem:) ne kadar damlatıyosun?

arkadaşlar bebeğim 34 hafta 5 günlük doğdu şuan 3buçuk aylık.1.ayından bu yana kakasını kendisi yapamıyor tabi arada 1 yada 2 kere yaptı ama diğerlerinde hep ben yaptırdım.ilkin zeytinyağı poposuna sürdüm yaptı 2.de sürdüm yapmadı diğerlerindede fitil verdim yaptı ama 1 saat sonra .çocuk cerrahına götürdüm darlık falan yok ded, röntgendede bişey yok yine yapmazsa lavmanla getir bağırsaklarına bakalım uzunluk varmımı diye dedi sanmıyorum götürmeyecem korkuyorum parmaka atınca bebeğim ağlamakatn mahfoldu birde filime dayanamaz.şuan 5 kilo 100 gr.2 kilo doğdu.8 gün yapmadığıda oldu ben fitille yaptırdım.en son pazartesi fitille yaptırmıştım bugün çarşamba yine kaka yok:(çok kötü kokulu gazı oluyor yemesi de iyi anne sütü artı günde 1 yadav 2kere mama veriyorum acaba mamamı yapıyor.1 hafta yapmadığı olursa artık yemeside azalıyor:(sizce ne yapmalıyım bu neden oluyordurki acaba çok endişeliyim:(ayrıca kakası katı değğil normal kıvamda.

Son düzenleme:
burada daha önce yazan deneyimli annelere sesleniyorum. benimde 2,5 aylık bir kızım var ve kendi kendisine kakasını yapamıyor. kabız değil, kakası katı kıvamlı değil, ama çok gazlı. doktorumuz çok zorlama, ıkınmaya başladığında pamuklu çubukla uyar dedi. bende öyle yapıyorum o zaman hemen yapıyor,ama bu ne zaman kadar böyle devam edecek bilemiyorum, bazen de fitil kullanıyorum ama sorunumuz bir türlü çözülmedi.sizler bu sorunu nasıl aştınız lütfen deneyimlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.ben bebeğimi emziriyorum, günde 2 kz de mama takviyesi yapıyorum. milupanın conformil mamasını kullanıyoruz takviye olarak.
arkadaşım aynı sorun bizdede var sorunu aştınızmı yardım lütfen:(

anladığım kadarıyla bu sorunu yaşayan çok aile varmış. yalnız en doğru çözüm doğal akışına bırakmak sanırım. çok ciddi cerrahi sorunlar (makat darlığı gibi) hariç, en doğru yöntem poposuna dokunmadan yapmasına yardımcı olmak. onun için de damlatma yöntemi mantıklı geldi bana, zeytinyağı da içirilebilir ama denenen yöntemler genellikle sadece ilk denendiklerinde işe yarıyorlar, ikincide maalesef bizde yaramadı. normal akışına bırakmaya da anne dayanamıyo işte.

Bebeğim 6 aylık bendede bu sorun var.Fakat benim bebeğim yapıyor ama çok az yapıyor.Katı bi şekilde küçük serçe parmağının yarısı kadar.Acaba doymuyor mu?Ondan mı yapmıyor yada doyuyorda o kadar mı yapıyor.Bazen günde 2-3 kez böyle yapıyor bazende günde 1 kez.Benim kanım şöyleki bebeğim 4 aylıkken kan damlasına başladık bence o damladan sonra oldu gibi mi geliyor.Sizce ne yapmalıyım?İyi bir doktor bulup götürsem mi doktora?

Cok eski bi yazi ama yazandan Allah razi olsun valla şuan bize ilac gibi geldiniz hic inanmayarak yaptim ve gercekten 10 dakika icinde yapti..cok cok tesekkurler benim gibi buralarda gezinip fitil vermek istemeyen care arayan varsa dusunmeden yapabilirsiniz

Back
X