Premature Bebekler Bebeğim kakasını neden yapmıyor:((

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

akyaa

Guru
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2013
906
987
323
Merhaba bayanlar bundan 2.5 ay önce 33 haftalik erken doğum yaptım kızım 17 gün kuzeyde kaldı şimdi çok şükür iyi 2.5 aylık oldu ama çok fena kaka yapamam sorunumuz var ilk başlarda 4 günde bir yapıyordu son zamanlarda haftada bir yapmaya başladı onuda sütüne yağ karıştırıyorum biogaia isimli biz ilaç veriyorum sürekli karnını zeytinyağına ovuyorum poposunu durtuyoruz o şekilde yapabiliyor doktora çok götürdüm erken doğduğu için bağırsak gelişimi henüz tamamlanmamış ondan yapamıyor 8 güne kadar yapmaması normal diyorlar ama bu durum benim canımı çok sıkıyor aranızda bu sorunu yaşayanlar lütfen cvp yazın siz neler yaptınız? ??

mrhblar benım kızımdada aynı sorun vardı 10 gun yapmıyordu nerdeyse doktoru ilac verdı yıne aynıydı sonra doktorun tavsıyesı uzerıne hergun zeytın yagı içirdık öle düzene girdi ama rahatsız etmıyordu bı huysuzlugu yoktu yaptıgındada sert degıldı zamanla duzene girer

mrhblar benım kızımdada aynı sorun vardı 10 gun yapmıyordu nerdeyse doktoru ilac verdı yıne aynıydı sonra doktorun tavsıyesı uzerıne hergun zeytın yagı içirdık öle düzene girdi ama rahatsız etmıyordu bı huysuzlugu yoktu yaptıgındada sert degıldı zamanla duzene girer

merhaba benim bebeğimde huzursuz değil karnıda yumuşak kakası krem kıvamında ama kakası koyu yeşil buda kafama çok takıldı ama doktor bebeklerin kakasının yeşil olabileceğini normal oldugunu söyledi içim rahat etmeyince kakasının tahlilini yaptık sonuc temiz çıktı. zeytin yağını direk içiremiyorum ben kusuyor o yüzden sütüne koyuyorum günde 1 çay kaşıgı onuda 4. günden itibaren yapıyorum anca 7. günde falan kakasını yapıyor zorla dürte dürte oda inşallah düzelir çok moralim bozuluyor bu duruma:(

merhaba benim bebeğimde huzursuz değil karnıda yumuşak kakası krem kıvamında ama kakası koyu yeşil buda kafama çok takıldı ama doktor bebeklerin kakasının yeşil olabileceğini normal oldugunu söyledi içim rahat etmeyince kakasının tahlilini yaptık sonuc temiz çıktı. zeytin yağını direk içiremiyorum ben kusuyor o yüzden sütüne koyuyorum günde 1 çay kaşıgı onuda 4. günden itibaren yapıyorum anca 7. günde falan kakasını yapıyor zorla dürte dürte oda inşallah düzelir çok moralim bozuluyor bu duruma:KK43:

belki uşutmuş olabılır o yuzden yesılde olabılır hergun sutunun içine koyun bende öle yapıyordum bence durtmeyın bı rahatsızlıgıda yoksa bu kadar takmayın kafanıza benım kızım yasına gırdı duzeltılmışte 11 aylık olacak surda 3 aydır duzene gırdı belkı daha da az olmuştur sız hergun içirin zamanla normale önecektır

Benim kızımda 2 aylık oldu eve çıkalı 12 gün oluyo ilk 4. Günde ve çok fazla ağlayıp ıkınarak yaptı ve çok fazla miktarda yaptı zeytinyağı masajı ve poposuna sürdük ancak yaptı sonra az az yaptı birkaç gün en son pazar akşam baya bi yaptı şimdi yine ıkınıp duruyor 3 gün olacak akşama yapmazsa. Tabiki doktor prematüre bebeklerde olabilir diyor çözüm sunmadı. Zeytinyağını düzenli vermeye karar verdim nasıl vermeliyim aç karnına mı sabah mı gece mi?? Bana bi yol gösterin kızlar.

merhaba benim bebeğimde huzursuz değil karnıda yumuşak kakası krem kıvamında ama kakası koyu yeşil buda kafama çok takıldı ama doktor bebeklerin kakasının yeşil olabileceğini normal oldugunu söyledi içim rahat etmeyince kakasının tahlilini yaptık sonuc temiz çıktı. zeytin yağını direk içiremiyorum ben kusuyor o yüzden sütüne koyuyorum günde 1 çay kaşıgı onuda 4. günden itibaren yapıyorum anca 7. günde falan kakasını yapıyor zorla dürte dürte oda inşallah düzelir çok moralim bozuluyor bu duruma:KK43:

belki uşutmuş olabılır o yuzden yesılde olabılır hergun sutunun içine koyun bende öle yapıyordum bence durtmeyın bı rahatsızlıgıda yoksa bu kadar takmayın kafanıza benım kızım yasına gırdı duzeltılmışte 11 aylık olacak surda 3 aydır duzene gırdı belkı daha da az olmuştur sız hergun içirin zamanla normale önecektır

Benim kızımda 2 aylık oldu eve çıkalı 12 gün oluyo ilk 4. Günde ve çok fazla ağlayıp ıkınarak yaptı ve çok fazla miktarda yaptı zeytinyağı masajı ve poposuna sürdük ancak yaptı sonra az az yaptı birkaç gün en son pazar akşam baya bi yaptı şimdi yine ıkınıp duruyor 3 gün olacak akşama yapmazsa. Tabiki doktor prematüre bebeklerde olabilir diyor çözüm sunmadı. Zeytinyağını düzenli vermeye karar verdim nasıl vermeliyim aç karnına mı sabah mı gece mi?? Bana bi yol gösterin kızlar.

Merhaba bizde aynı dertten muzdaripiz benim kızım da prematüre ve kuvezde çıktıktan sonra haftada bir kakasını yapıyor ben çok doktora götürdüm sonuç aynı çocuğun çok şükür birseyi çıkmadı sadece prematüre olduğu için bağırsak gelişimi henüz tamamlanmamış ondan birkaç ay bi sıkıntımız olurmuş 8 güne kadar yapmaması normal mis ben günde bir defa sagdigim sütünün içine 1 çay kaşığı saf zeytinyağı koyup veriyorum birde biogaia isimli bir damla kullanıyorum bu damla kaka yapmasına gazını çıkartmasına yardimci oluyor sende istersen doktoruna bir sor bu damlayi

benim yeğenimde de böyle bir sorun vardı doktor poposunda çatlak olduğunu söyledi ve verdiği ilaçlardan sonra düzeldi kuzum şimdi rahat şükür .

Canım anne sütü mü alıyor mama mı?

mama yada bıberonla süt sagıp verıyosan içerisine az koy ac tok farketmıyo bn kızıma cok içirdim bi zararı olmuyo

benim yeğenimde de böyle bir sorun vardı doktor poposunda çatlak olduğunu söyledi ve verdiği ilaçlardan sonra düzeldi kuzum şimdi rahat şükür .

Poposunda çatlak olsa çocuğun canı yanar ağlar huzursuzlasir sanırım benim bebeğinin hiçbir huzursuzlugu ağlaması yok poposunu Termometre ucuyla durtuyoruz gayet sakinde duruyor:(

Poposunda çatlak olsa çocuğun canı yanar ağlar huzursuzlasir sanırım benim bebeğinin hiçbir huzursuzlugu ağlaması yok poposunu Termometre ucuyla durtuyoruz gayet sakinde duruyor:KK43:
onu doktoru anlar zaten canım .geçmiş olsun

Malesef canım mamada alıyor sadece süt verdim 3 hafta kilo alımı az oldu onun için mamaya başladım ama günde sadece 1 veya 2 defa veriyorum daha fazla vermiyorum emziriyorum

Hayır sorma nedenim şu, mama kabız yapıyor. Bi de doğru emzirmezsen kaka yeşil olur ve kabız yapar. Şöyle ki; önce bir memeyle sabah emzirmeye başlıyorz. Mesela sağ meme, bi sonraki emzirmede önce sağ göğsü veriyorsun sonra sol göğüse geçiyorsun, sonrakinde yine solla başlıyorsun sonra sağa geçiyorsun. Yani bıraktığın göğüsten başlıyorsun. Böylece, bebeğe ilk yağlı sütü vermiyorsun ve mide ve bağırsaklarını yormuyorsun. Diğer taraftan asıl ihtiyacı olan süt de taze göğüste önemli olan kısmını emmiş oluyor

Canım bu dediklerini yapmK çok zor çünkü bebek çok ufak 2300 gr ve zaten anca bir göğüsü emiyor çok acıklı
Hayır sorma nedenim şu, mama kabız yapıyor. Bi de doğru emzirmezsen kaka yeşil olur ve kabız yapar. Şöyle ki; önce bir memeyle sabah emzirmeye başlıyorz. Mesela sağ meme, bi sonraki emzirmede önce sağ göğsü veriyorsun sonra sol göğüse geçiyorsun, sonrakinde yine solla başlıyorsun sonra sağa geçiyorsun. Yani bıraktığın göğüsten başlıyorsun. Böylece, bebeğe ilk yağlı sütü vermiyorsun ve mide ve bağırsaklarını yormuyorsun. Diğer taraftan asıl ihtiyacı olan süt de taze göğüste önemli olan kısmını emmiş oluyor

Canım bu dediklerini yapmK çok zor çünkü bebek çok ufak 2300 gr ve zaten anca bir göğüsü emiyor çok acıklı

Anladım canım prematüre hakkında hiç bilgim yok Allah yardım etsin ne diyim

Yok canım doğru emziriyorum sürekli göğüs değiştirmiyorum yağlı sütü İçmesi için ikinci emzirmede de aynı göğsü veriyorum ama sonuç aynı işte çocuk büyük insan gibi ıkınıp o çok zorlanıyor ıkınmaktan birsey olacak diye korkuyorum:(

Yok canım doğru emziriyorum sürekli göğüs değiştirmiyorum yağlı sütü İçmesi için ikinci emzirmede de aynı göğsü veriyorum ama sonuç aynı işte çocuk büyük insan gibi ıkınıp o çok zorlanıyor ıkınmaktan birsey olacak diye korkuyorum:KK43:
:KK48: Korkma olmaz bişey. Öyle öyle düzenr girecek annesi üzülme. Hem ben doğururken ıkındığımda bişi olmadıysa kimseye olmaz inan bana :) banyodan sonrada mı rahatlamıyo masajda falan?

:KK48: Korkma olmaz bişey. Öyle öyle düzenr girecek annesi üzülme. Hem ben doğururken ıkındığımda bişi olmadıysa kimseye olmaz inan bana :) banyodan sonrada mı rahatlamıyo masajda falan?

Her banyoda sonra değil ama bazen banyoda sonra kakasını yapıyor artık rahatladigindanmi yoksa tesadüf mu bilmiyorum ama denemedim şey kalmadı ıkınmaya başladığında hemen bir aceleyle altını açıp poposunu Termometre yle durtuyorum ama bu seferde yaramaz ıkınmiyor gülmeye başlıyor:) babasıyla kaka nöbeti tutuyoruz resmen:)

Her banyoda sonra değil ama bazen banyoda sonra kakasını yapıyor artık rahatladigindanmi yoksa tesadüf mu bilmiyorum ama denemedim şey kalmadı ıkınmaya başladığında hemen bir aceleyle altını açıp poposunu Termometre yle durtuyorum ama bu seferde yaramaz ıkınmiyor gülmeye başlıyor:) babasıyla kaka nöbeti tutuyoruz resmen:)

Kıyamam yaa. Banyo rahatlatır genelde bence tesadüf değildir. Düzene girecek girmesine de sen çileden çıkacaksın

Back
X