bebeğim kakasını yapamıyor

ilqnur

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2007
56
5
611
39
İstanbul
arkadaşlar 22 günlük bir bebeğim var ve kakasını yapamıyor. zeytinyağı verdim ama işe yaramadı. Başka bir çözüm yolu varmıdır bildiğiniz?? çok canı yanıyor yavrumun:((

Canım benim, büyüklerin bir yöntemi vardır, ufacık bir gazete kağıdını rulo gibi yapıp zeytinyağına bulayıp poposuna koyarlar...çok kişide işe yaradığını biliyorum, benim kızımda da çok işe yarardı, istersen bir dene.

Eğer mama veriyorsan aptamil comformil ver kabizliği gideriyo yok süt veriyorsan bebeğin çok küçük olduğu bi gida veremezsin zeytin yaği içir ve yine yapamazsa dereceyi yada kulak çöpünü yağa batirip totosuna hafifçe sok çok nazikçe sok ve minnacik hareketlerle çevir hassas olduğu için tahriş olmasin

Allah bagislasin, kac gündür yapmiyo acaba
benim cocugumda bebekliginde 11 gün yapamamisti,
dr emen cocuklarda normal oldugunu söylemisti,
eczanede fitiller var ondan kullanabilirsin.
gecmis olsun.

bide konu tekrari olmus

cnm bnm oğlum 4aylıga kadar kendı yapamadı ek gıdaya gecınce yaptı kendı kendıne.
doktor derece verdı bıze arkasıyla zeytınyagına batırıp makata az az sok. hemen yapar bak

benim de komşum kızıma maydonoz çöpünü zeytin yağladı yaptık poposuna hafif tıklattı çevirdi allahım 3 bez doldurmuştu...dene derim bir zaarı olmadı...arada yapıyorum ben...derece kalın ya

bende kulak çöpünü badem yağına batırarak yapıyorum her zorlanıp ağlamasında hemen anında görüntü oluyo dolu dolu yapıyo oğluşum maşallah

arkadaşlar 22 günlük bir bebeğim var ve kakasını yapamıyor. Zeytinyağı verdim ama işe yaramadı. Başka bir çözüm yolu varmıdır bildiğiniz?? çok canı yanıyor yavrumun:((

canim ben ayni şeyi tam 4 ay yaşadim bende 3 günde bir doktorun verdiği gliserin kansuk adli fitili kullaniyordum ve tam ayni anda 3 tane bez kirleniyordu 4 ayindan sonra duphalac adli ilaci doktor kontrolunde kullandim ve düzene girdi...ama hep doktor kontrolunde ilaç kullandim kulaktan dolma bilgilerle değil.....

canım en iyisi dr a sormak anne sütü alan bebekler 6-7 güne kadar yapamamsı normalmiş ama kabızlık söz konusuysa bol bol emzirin ve genede dr a danışarak gliserinli fitiller var onlardan kullana bilirsin yarım atabilirsin ben öyle yapmıştım ama genede dr adanış derim dra danışmadan birşey kullanma

bu gibi durumlarda ilk başvurulan şey poposuna dereceyi sokmaktır eğer fayda etiyorsa doktorunuzla mutlaka görüşün gliserin fitil vericektir

benim oğlumunda böyle sorunları vardı ben sadece popo deliğine ıslak mendili parmağıma sarıp masaj yapıyodum hafif bastırıyodum işe yarardı

canım en iyisi dr a sormak anne sütü alan bebekler 6-7 güne kadar yapamamsı normalmiş ama kabızlık söz konusuysa bol bol emzirin ve genede dr a danışarak gliserinli fitiller var onlardan kullana bilirsin yarım atabilirsin ben öyle yapmıştım ama genede dr adanış derim dra danışmadan birşey kullanma

canım seni görmek ne güzel çok uzun zamandır girmiyosun sanırım hiç denk gelmedim sana oğluşun nasıl umarım sağlıklıdır kokla benim için gıdısını kaydirigubbakcemile3

bebeğin kabızmı yoksa yapmıyomu küçük bebekler sadece anne sütüyle beslendiği için ve anne sütü yaradığı için 2 3 hatta 4 gün kakalarını yapmayabilirler kakası koyumu yapıyo ama cıvık değilde katımı yapıyo o zaman kabızdır normaldir cnm o geçer zamanla yapmaya çalışırkende çok ıkınır buda normal kendi kendine yapması dha ii

canım seni görmek ne güzel çok uzun zamandır girmiyosun sanırım hiç denk gelmedim sana oğluşun nasıl umarım sağlıklıdır kokla benim için gıdısını kaydirigubbakcemile3

iyim canım sağol biz anne oğul iyiyiz çok şükür siz nasılsınız büyüttün bebeişini sen :) valla giremiyorum sürekli canım ya benim sıpa artık öğlen uylularını yarım saat uyuyor o da ayakta sallarsam büyüdüya eşşek uyumuyor artık kolarım senin için sende kokla küçüğümü :ecrin_bebek: kaydirigubbakcemile3

Merhabalar benimde 2 aylık bir kizim var bi zamana kadar gunde 4.5 kere kakasini yaparken simdi 4 gundur yapamaz oldu annem poposuna biraz sabun koydu ve hemen yapti simdi tekrar yapamiyor bende kendi yapsin istiyorum müdahale olmadan doktor 5 gun yapamamasi normal dedi anne sutu ile beslendigi icin ne yapmam gerekiyor kaka yapmasini mo bekliyim ya yapamazsa yardimci olurmusunuz

Geçmiş olsun. Bebeğin nasıl besleniyor. Mamayla besleniyorsa kabız olmaması için su içirmek gerekiyormuş. Benim kızım anne sütüyle besleniyor. 10 gün yapmadığı oldu. Karında şişlik yoksa yaptığında cıvık yapıyorsa kabız saymıyorlar. Zor ve katı yapıyorsa kabız oluyormuş. Benimki bir kere kabız oldu ondada bebek küvetini ılık suyla doldurduk içine yatırıp karnına masaj yaptık kuvetteyken ıkınarak yaptı kakasını.

Valla hepimiz o zeytinyağlı pamuğu totomuza bir iki kez yemişizdir :KK53:
Bence de derece kalın, ucu ince ve yumuşak bir şeyle zeytinyağını batırıp masaj yapmalısın.
Annem dedi ki, sen bezden çocuk klozetine geçmemek için çok direndin, 3-4 gün tutmuştun kendini çatlayacaktın artık inat ettin yapmadın falan anlattı :KK70:

Bende ayni durumdayim.. bebegim 53 gunluk ve 5 gunde bir kakasini yapiyor oda fitille.. fitili vermesem catlayacak gibi oluyor yavrum :(

Lansolin krem vurun popoya. Ve sık sık z.yağı.
Fitil , sabun v.s bu tür şeylerle müdahale etmek iyi değil.
Doktor çok zor durumda kaldığımda verebiliyor ama verirken de önermiyor.

Fitil vurmanın sağlık yönünden ve diğer yönlerden zararlarını araştırın lütfen.

Back
X