Bebeğimi Uyanıkken Nasıl Oyalayabilirim?

biranne000

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2025
11
1
1
26
Merhabalar başlığı 100 defa silip yazdim. Tam olarak nasıl bir başlık koyacağımı bilemedim. Biraz saçma bir başlık oldu ama siz yine de lütfen soruma cevap verin 🥲

Bebeğim 6 aylık. Bir sağlık problemi yok. (Diş kaşıyor sadece) Ben ilk defa anne oldum. Etrafımda da hiç çocuk nasıl büyür görmedim. O yüzden cahilim biraz ve herkesin bildiği bazı şeyleri bilmiyor olabilirim 😪

Bebeğim uyanıkken sürekli ağlıyor. Yani hiçbir şey dikkatini çekmiyor. Oyun halısı vs var. 1 dakika bile durmuyor. Kendini attırarak ağlıyor. Evdeki hiçbir şey dikkatini çekmiyor. Hiçbir işimi yapamıyorum. Kucağımda da ağlıyor.

Bu karakteri midir yoksa diğer bebekler de böyle midir anlamadım???

Siz nasıl bebeğiniz uyanıkken vakit kazanabiliyorsunuz?

Vereceğiniz her öneriye açığım kızlar... 🥲🥲🥲

En başta ekransiz ilerlemenizi tavsiye ederim. Onun dışında aglama sebebini bulmanız gerekli. Dis sancısı mi yeterli uykuyu mu almadı. Gaz mi açlık mi hastalık mi kabızlık alt gaz mi kulak bogaz ağrısı mi vs vs uzar gider. Durmaksizin ağlayan ve kucakta bile ağlayan bebe varsa bi doktora anlatın sürecinizi. Onun dışında 6. Ayda bir bebek destekli oturabilir. Eline bi sey tutmaya başlamış baslayabilir. Hisirtili kitap verebilirsiniz. Kucakta dans edebilir camdan balkondan dışarı izleyebilir. Açık alanda yürüyüş yapabilirsiniz. Özellikle ses ve renk açısından bu aylarda varsa semt pazarını tavsiye ederim. Varsa kanguruya koyup market rafları bakabilirsiniz yani alışveriş yapmanız gerekir vs gibi. Işık renk ses uyaranlarina maruz bırakın yani. Sulu oyunlar olabilir tam zamanı. Varsa güvenli bölge (kene sinek vs olmayacak) ağaçların golgelikleri çiçekler şelale deniz izleyebilir dinleyebilirsiniz. Dışarı çıkamıyorum sıcak halim yok vs derseniz karşınıza alıp bol mimik içerikli konuşma anlatim olabilir. Özellikle çok yavaş değil ama bi miktar yavaş ve bol mimikle konuşmaktan çok hoşlanırlar ki bu dil gelişimlerine çok büyük katkı sağlar. Hergun her an ne anlatırım derseniz o gün sabahtan akşama öğlene kadar yaşadıklarınızı anlatabilirsiniz. Birlikte uyandık karnimizi doyurduk hava almaya ciktik bici bici yapıp uyuduk uyandık markete gittik yemek yaptık babamızı bekledik konustuk vidi vidi vidi devam eder. Sevdiğiniz kişileri felan anlatın hayvanları vs konuşacak konu çok. Bunlar geldi ilk aklima

En başta ekransiz ilerlemenizi tavsiye ederim. Onun dışında aglama sebebini bulmanız gerekli. Dis sancısı mi yeterli uykuyu mu almadı. Gaz mi açlık mi hastalık mi kabızlık alt gaz mi kulak bogaz ağrısı mi vs vs uzar gider. Durmaksizin ağlayan ve kucakta bile ağlayan bebe varsa bi doktora anlatın sürecinizi. Onun dışında 6. Ayda bir bebek destekli oturabilir. Eline bi sey tutmaya başlamış baslayabilir. Hisirtili kitap verebilirsiniz. Kucakta dans edebilir camdan balkondan dışarı izleyebilir. Açık alanda yürüyüş yapabilirsiniz. Özellikle ses ve renk açısından bu aylarda varsa semt pazarını tavsiye ederim. Varsa kanguruya koyup market rafları bakabilirsiniz yani alışveriş yapmanız gerekir vs gibi. Işık renk ses uyaranlarina maruz bırakın yani. Sulu oyunlar olabilir tam zamanı. Varsa güvenli bölge (kene sinek vs olmayacak) ağaçların golgelikleri çiçekler şelale deniz izleyebilir dinleyebilirsiniz. Dışarı çıkamıyorum sıcak halim yok vs derseniz karşınıza alıp bol mimik içerikli konuşma anlatim olabilir. Özellikle çok yavaş değil ama bi miktar yavaş ve bol mimikle konuşmaktan çok hoşlanırlar ki bu dil gelişimlerine çok büyük katkı sağlar. Hergun her an ne anlatırım derseniz o gün sabahtan akşama öğlene kadar yaşadıklarınızı anlatabilirsiniz. Birlikte uyandık karnimizi doyurduk hava almaya ciktik bici bici yapıp uyuduk uyandık markete gittik yemek yaptık babamızı bekledik konustuk vidi vidi vidi devam eder. Sevdiğiniz kişileri felan anlatın hayvanları vs konuşacak konu çok. Bunlar geldi ilk aklima

Upuzun anlatmışsınız çok teşekkür ederim. Vallahi uyku konusunda ayına göre yeterli uyuyor diye biliyorum ama ona rağmen uykusunu almıyor mu bilmiyorum. Aç da olduğunu sanmıyorum maşallah fazla kilo alımımız var. Diş ve kabızlık sürecinden biraz şüpheleniyorum.

Dışarı çıkartıyorum ama uzun süre kalamıyor orada da kıyamet koparıyor genelde 🥲

Upuzun anlatmışsınız çok teşekkür ederim. Vallahi uyku konusunda ayına göre yeterli uyuyor diye biliyorum ama ona rağmen uykusunu almıyor mu bilmiyorum. Aç da olduğunu sanmıyorum maşallah fazla kilo alımımız var. Diş ve kabızlık sürecinden biraz şüpheleniyorum.

Dışarı çıkartıyorum ama uzun süre kalamıyor orada da kıyamet koparıyor genelde 🥲
Dışarı çıkarken karnı tok uykusunu almış olsun. Hava çok sıcak olduğu saatlerde değil daha ılıman vakitlerde olsun. Bu aylarda güneş kremi kullanımı başlanıyor güneş direkt tene temas etmemeli ancak genede temiz içerikli koruyucu kullanmanizi tavsiye ederim. Dışarı çıktığınızda çok uzun saatler vakit geciremezsiniz zaten 2 uyku arası olmalı. Yada bebeğiniz bebek arabasında uyuyabilecek durumda olmalı ancak öyle olur. Yarım saatlik hava alıp ihtiyaclarimi karsilayim deyip cikilabilir. Açlık tokluk örneğini genel olarak verdim açıkçası. 5. Ay itibariyle gaz sorunu azalmaya başlar ancak ben kendi kızımda 14 16. Aylarda dahi gazdan çığlık kitamaet uyumadığını uykudan uyandığını bilirim. Ekstra suan aklıma geldi ek gıda sürecine basladiysaniz eğer sundugunuz ürünün gaz yapıp yapmadığına hazım da zorluk yaşayabilir mi yasayamaz mi onu da bi gözden geçirin. Bağırsak gazı yasiyorda olabilir.

Birebir aynı durumdayız, aynı şeyleri hissediyoruz, benim bebeğim de 6 aylık. Bende sizin gibiyim, hayatımda hiç bebek görmedim tek çocuğum zaten. Ben diyorum bu çocuk durmuyor sürekli ağlıyor böyle şey mi olur, ne yapıcam falan. İlk doğduğu zamanlar her gün doktora götürüyoruz yok bu çocuğun kesin bir şeyi var bir yeri kırık ondan böyle. Doktor bakıyor gayet sağlıklı normal diyip gönderiyor. Sonra bebekle kaynanama gittik, kaynanam diyor normal çocuk dediğin böyle olur bu ağlama değil ki mızırdanıyor, sen bebek robot gibi olsun hiç sesi çıkmasın oyun oynasın, emzirip uyutayım diye bakıyorsun dedi. Ama bebek bu sıkılır mızırdanır, karnı açtır mızırdanır, sebepsiz bile mızırdanır dedi. Sen ağlayan durmayan bebek görmemişsin dedi. O öyle diyince bana bi rahatlama geldi aaa evet benim bebeğim normalmiş dedim. Ve bebeğime farklı gözle bakmaya başladım. Huysuzlaşınca bakıyorum elleri gözüne gidiyorsa uykusu gelmiştir diyorum, oyun halısında oynarken yaparsa sıkıldı biraz kucağıma alıp gezdiririm diyorum yani artık çözüm üretmeye başladım.

Yani demek istediğim bence sizde benim gibi çevrenizde bebek görmediğiniz için size öyle geliyor. Bebeğin böyle bir şey olduğunu kabullenip sakin kalınca her şey daha kolay gelmeye başlıyor

Merhabalar başlığı 100 defa silip yazdim. Tam olarak nasıl bir başlık koyacağımı bilemedim. Biraz saçma bir başlık oldu ama siz yine de lütfen soruma cevap verin 🥲

Bebeğim 6 aylık. Bir sağlık problemi yok. (Diş kaşıyor sadece) Ben ilk defa anne oldum. Etrafımda da hiç çocuk nasıl büyür görmedim. O yüzden cahilim biraz ve herkesin bildiği bazı şeyleri bilmiyor olabilirim 😪

Bebeğim uyanıkken sürekli ağlıyor. Yani hiçbir şey dikkatini çekmiyor. Oyun halısı vs var. 1 dakika bile durmuyor. Kendini attırarak ağlıyor. Evdeki hiçbir şey dikkatini çekmiyor. Hiçbir işimi yapamıyorum. Kucağımda da ağlıyor.

Öyle yere koyuyorum etrafına oyuncaklar serpiştiriyorum, onlarla oyalanıyor biraz. Sıkılınca mama sandalyesine koyuyorum, biraz da öyle oyalanıyor. Biraz ek gıda denemesi, biraz meme veriyorum. Kucakta gezdiriyorum. Hamak beşik var, onda sallıyorum. Bazı doktorlar önermiyor ama yakında örümcek yürüteçe koyacağım, o çok iyi oluyor. Emekleyene kadar idare eder. Emeklemeye başlayınca sıkılmayacak bebekler, ama o zaman da peşlerinde koşmaktan biz yorulacağız 😁😁😁
Şu an masada çay içiyorum, kızımı da mama sandalyesine koydum, oyuncak vs var önünde. Ağlayana kadar bu şekilde 😁

Eğer karakteri böyle ise bence alışın 3.5 yaşında bir oğlum var hala anlattığınız gibi hiç birşey ilgisini çekmez birşeyle max 10 dk ilgilenir sürekli peşimde anne anne anne diye dolanır oyun kurmayı bilmez bi kurunca sıkılır oynamaz umarım karakteri değildir ve düzelir.

ben gecenlerde sesli kitap aldım yky’den. çok dikkatini çekiyor bunaralar 😂 bir de hışırtılı kitap. onu verdiğimde tek basına takılıyor. manuel anakucağını da seviyor. onun dısında bu aylarda genelde çıngıraklı şeylere ilgi duyuyorlar. yine de bizimkinin favorisi ıslak mendil pakedi 😂😂

diş dönemi olduğu için bizimkinin de çok huzursuz olduğu günler var (mesela bugün) öyle günlerde bizi hep yanında istiyor, kucakta durmak istiyor. kanguruya bağlayıp işlerimi hallediyorum. cok cok huzursuzsa dısarı çıkıyoruz 1 saat falan. zaten genelde uyuyor dısarı çıkınca 😂

Back
X