Çocuk Hastalıkları bebeğim kakasını yaptıktan sonra sürekli ağlıyor...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

makbulecelik34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
198
141
103
37 günlük bebeğim var 4 gündür kakasını yaptıktan sonra akşam yatana kadar sürekli ağlıyor.. sürekli meme istiyor veriyorum 2 defa falan çektikten sonra çığlık atarak ağlıyor. ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum kısslar....

muhtemelen gazi vardir diye dusunuyorum,birde makat kismina dikkat edin,catlak yada yara olabilir,dizinizi bukup,bebeginizi dizinize yuzustu yatirin sirtina masaj yapin,iyi gelecektir,gecmis olsun..

Bebeğinizin gazı var.
* Emzirirken 5 dakikada bir kaldırıp gazını çıkarın.
* Karnını ve ayaklarını sıcak tutun, gazı olduğu anlarda ılık havlu veya termafor koyun karnına.
* Sürekli emzirmeyin, emmek istemesi açlıktan değil, gazdan dolayı canı yandığı için. Saat başı emse yeter.
* Sizde gaz yapan gıdalar bebeğinize de gaz yapar. Şu yiyecek bu içecek diyemem ama siz kendinizi bilirsiniz.
* Bol kimyon yiyin. Her yemeğinize kimyon atın bir çay kaşığı.
* Çok artarsa gazı doktoru damla verecektir. Ama çok işe yaramaz.
* Kesinlikle siz gergin olursanız daha çok ağlar, çoooook sakin ve gülümseyen bir şekiklde bebeğinizle konuşun. Omzunuza yatırıp evin içinde gezdirerek gazını çıkartın.
* Gaz çıkartırken sırtına kuvvetlice vurmanız gerek, canı yanar diye korkmayın. Avuç içinizi hafif çukur yapın ve kuvvetlice vurun.
* Saat yöününde yapılan sertçe bir karın masajı çok çok işe yarıyor. Kalın bağırsak saat yönünde ilerler. Siz elinizle gazı ilerletebilirsiniz. Hatta parmak uçlarınızı bastırdığınızda baloncuk baloncuk gazları hissedebilirsiniz bile. Bebe yağı ile bu masaj onu çok rahatlatır.
* Ayak tabanlarına ve karnına "acı elma yağı" sürebilirsiniz. Aktarlarda var.
* Çok ağladığında elektirikli süpürge ve kurutma makinası sesi çok iyi gelir. Siz de ona benzer "şşşşşşş" gibi sesler çıkartabilirsiniz.
* Bu dönemde pes edip de sallamaya alıştırmayın, çok çaresiz kalırsanız ayağınızda ya da beşikte sallamak yerine bebek arabasında gezdirin. Açık hava ve sallantı bebekleri çok rahatlatır. Dışarısı soğuksa bebek arabasını evin içinde gezdirin.
* Sabırlı ve sakin olun. Gazlı bebek zordur, gazın bir çaresi yoktur. Siz ne yaparsanız yapın bebek gün içind egazdan dolayı (özellikle akşam saatlerinde) ağlayacak ve uykusuzluk çekecek. Önerilen hiçbirşey çare olmayacak. Ama üç ay dolunca bıçak gibi kesilecek. Bunu size umutsuzluk değil umut vermek için yazıyorum. Gazın çaresi yok, dolayısıyla geçiremediğinizde kendinizi ya da bebeğinizi suçlamayın, çare bulamıyorum diye de üzülmeyin. Bazı bebekler için bu normal biri durum. Doktorum birgün artık ağlayarak aradığımda "Yapacak birşey yok, hangi yçntemi denseniz tam çare olmayacak, üç ay sabır, başka yolu yok." demişti.
Bunları piknik tüpünden daha gazlı bir bebeğin annesi olarak yazıyorum. Bebeğimizn daha 1 aylıkken gazdan 16 saat uyumadığını bilirim. Gazlı bebeği 100 metreden tanırım ve ne hsisettiğinizi çok iyi anlıyorum. Heşeyi denedim. Hergün saatlerce süründük, ama o kadar üzüntü stres boşunaymış. Hatırlamıyorum bile o günleri. Ve gerçekten üç ay dolunca bıçak gibi kesildi.

Son düzenleme:
Back
X