• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim Katı Gıda Yemiyor Püre Yiyor Yardım Edin - 19 Aylık

murexagor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2022
116
-50
46
33
Merhabalar,

Bebeğim 19 aylık bugüne kadar neredeyse sadece püre ile beslendi. Neden derseniz biraz benim cahilliğim biraz annemin hatası. Benim ilk çocuğum ve çalışıyorum. Annem 2 çocuk yetiştirmiş biri. Ben bugüne kadar boyu kilosu iyi diye düşünüyordum. Anneme güvendim geçtim sanırım. Geçen doktora gittik bir dünya saydı bize. Dişleri sararmaya başlamış bunun nedeni zaten püre ile beslenmesiymiş.

Kahvaltıda yumurta ve peyniri damağında ezerek yedi yani kahvaltıyı hiç birbirine katmadım. Ama akşam yemekleri hep püre karışım şeklinde idi.

BWL filan da yaptıramamıştık. İşimize geldi anlaşılan püre yemesi.

Özetle 2 gündür ufak ufak yedirmeye çalışsakta ağzından atıyor peynir zeytin parçalarını. Balık verdik ufak ufak ama onuda damağında ezerek yutuyor.

Özetle bebeğim şuan çiğnemeyi bilmiyor.

Eleştirmek yerine nasıl çözebiliriz bu durumu? Destek ve yönlendirmenize ihtiyacımız var.

İmkan varsa ergoterapistten yemek terapisi desteği alabilirsiniz faydası olur. Onun dışında daha küçük neyse ki toparlar. Püreyi bıçak gibi kesin. Sıfırdan ek gıdaya başlıyor gib blw başlayacaksınız. Sizin için biraz zor ama çok kolay alışacaktır bence hoşuna bile gidecek. Çocuğa uygun minik çatal kaşıklar tabak vs alın. Mama sandalyesi altına örtü. Koyun yemeği önüne evde ne varsa. Siz yandan destekleyin kendisi mıncıklarken. Sıfırdan 6 aylıkmış gibi düşünün. Belki biraz kilo kaybeder ama sonra geri toparlar. Çalışıyorsanız muhtemelen 2 yaş sonrası kreş düşünürsünüz. Kreşte zaten çözülür tamamen.

Benim anneme bıraksam 3 yaşa kadar püreyle beslerdi. Kardeşime öyle yapmıştı. Blederıyla geziyordu. O kuşak öyle sanırım.

Merhabalar,

Bebeğim 19 aylık bugüne kadar neredeyse sadece püre ile beslendi. Neden derseniz biraz benim cahilliğim biraz annemin hatası. Benim ilk çocuğum ve çalışıyorum. Annem 2 çocuk yetiştirmiş biri. Ben bugüne kadar boyu kilosu iyi diye düşünüyordum. Anneme güvendim geçtim sanırım. Geçen doktora gittik bir dünya saydı bize. Dişleri sararmaya başlamış bunun nedeni zaten püre ile beslenmesiymiş.

Kahvaltıda yumurta ve peyniri damağında ezerek yedi yani kahvaltıyı hiç birbirine katmadım. Ama akşam yemekleri hep püre karışım şeklinde idi.

BWL filan da yaptıramamıştık. İşimize geldi anlaşılan püre yemesi.

Özetle 2 gündür ufak ufak yedirmeye çalışsakta ağzından atıyor peynir zeytin parçalarını. Balık verdik ufak ufak ama onuda damağında ezerek yutuyor.

Özetle bebeğim şuan çiğnemeyi bilmiyor.

Eleştirmek yerine nasıl çözebiliriz bu durumu? Destek ve yönlendirmenize ihtiyacımız var.
Zamanla alışacaktir çok geç kalmışsınız ama devam edin yeni başlıyor gibi bırakın kirletsin üstünü etrafı eline tutturun yesin bebekler bizden akıllı kendi kendilerine kavriyorlar herşeyi tabi sizin gozetiminizde olacak yine sevdiği şeyleri özellikle verin ki tadını aldıkça yemeye çalışsın

Back
X