Bebeğim kilo almıyor

inci_01

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2024
194
131
23
32
Merhabalar bebeğim 5 aylık ilk 3 ay kilo alımı gayet iyi gidiyordu sonra alamaz oldu sadece anne sütü alıyor buberon tutmuyor mama almıyor, ek gıdaya erken olmasına rağmen başladık Dr önerisiyle meyve suları ve püre ile... Kilo aldırmak için ne yapabilirim yardımcı olur musunuz. 5 aylık 6 kilo kız bebek ☹️

Meyve suyu 1 yaşa kadar asla önerilmiyor ki. Size nasıl önerdi?

Bir de kaç kilo doğdu?

Zaten şuan ek gıda bebeğe kilo aldirmicak. Mama ver

Merhabalar bebeğim 5 aylık ilk 3 ay kilo alımı gayet iyi gidiyordu sonra alamaz oldu sadece anne sütü alıyor buberon tutmuyor mama almıyor, ek gıdaya erken olmasına rağmen başladık Dr önerisiyle meyve suları ve püre ile... Kilo aldırmak için ne yapabilirim yardımcı olur musunuz. 5 aylık 6 kilo kız bebek ☹️
Benim bebeğim de almıyor du ara ara pirinç unu yaptım şuan gayet güzel gidiyor pirinç ununu öneririm

Bebegin doğum kilosu nedir? Benim kızım da 4-5 ay civarındayken çok çok az kilo almisti hatta doktor takip edelim demişti o ay için. Ben mama miktarını da biraz artirdim, anne sütünü de çok sagmistim. Düzene girmişti öyle.

Genetik olduğunu düşünüyorum artık benim denemediğm kalmadı aylık 600 gr aldı sadece . 4 ay 1 günlük şyan 5300 gr . 2800 den çıktı 5300 e

Mama içmiyor ama kaşıkla püre yiyebiliyorsa pirinç unu, yulaf unu gibi unları suyla pişirip üstüne mama ekleyip o şekilde kaşık maması yapabilirsiniz. Zamanla içine muz falan da eklersiniz.

5aylık çocuğa meyve suyu? Doktormu dedi bu şekilde ek gıdaya başlayın diye ?

Ilk 1 ay 800 gr, 2. Ay 800 gr, 3. Ay minimum 600 gr, 4. ve 5. Aylarda ortalama 500 gr ortalama bir bebeğin alması gereken kilo miktarı

Ek gıdaya başlatsa bile bebek sadece tadım yapabilir, eğer kilo alsın diye bebeğin bünyesine fazla yükleme yaparsanız barsakları mahvedersiniz. Bebekler genelde ilk üç ay yüksek alır zamanla düşer 400-500 gr alıyorsa zaten normaldir.

3250 kg doğmuştu, meyve suyu bı kaç kaşık içti zaten,hazır değil ben yaptım
Fark etmez sizin yapmanız ya da hazır olması. Meyve suyundaki şeker bağırsaklara hızlıca geçer. Bu da çok zararlı.
Yani kilosu normal mi, hemşire az diyor Dr de erken başlattı ek gıdaya kilo alımı artsin diye
Hangi aylarda kaçar kilo aldı?

Merhabalar. Benimde bebeğim öyleydi kavanoz mamaya başladım 5 aydan itibaren elma armut kuru kayısı kuru üzüm haşlarım az muz ay içine mixle. İstersen sebzelerle de yapabilirsin havuç kabak tatlı patates haşla mix zeytinyağı ekle. Yedir bebeğe. Pirinç ununa gerek yok boşver. Mideyi yormaya gerek yok çocuğun bunlar hem hafif sağlıklı sebze meyve yer bebek. Benim oğlum 1 yaşında hala öyle püre yapıp yediririm yemediği zamanlarda

25 persentil de ilerlemiş olsa böyle kilo alırdı. Yani kendi sınırında almış olurdu.

| Doğum | 3.25 kg
| 1. ay | 3.9 kg |
| 2. ay | 4.6 kg |
| 3. ay | 5.2 kg |
| 4. ay | 5.7 kg |
| 5. ay | 6.2 kg |

Allah kolaylık versin çok zorlayıcı bir durum 😏

Ek gıdaya başlatsa bile bebek sadece tadım yapabilir, eğer kilo alsın diye bebeğin bünyesine fazla yükleme yaparsanız barsakları mahvedersiniz. Bebekler genelde ilk üç ay yüksek alır zamanla düşer 400-500 gr alıyorsa zaten normaldir.
Haklısınız, 200 Gr aldı benimkisi,24 ünde kontrolümüz olacak bakalım sonuç ne olacak

Merhabalar. Benimde bebeğim öyleydi kavanoz mamaya başladım 5 aydan itibaren elma armut kuru kayısı kuru üzüm haşlarım az muz ay içine mixle. İstersen sebzelerle de yapabilirsin havuç kabak tatlı patates haşla mix zeytinyağı ekle. Yedir bebeğe. Pirinç ununa gerek yok boşver. Mideyi yormaya gerek yok çocuğun bunlar hem hafif sağlıklı sebze meyve yer bebek. Benim oğlum 1 yaşında hala öyle püre yapıp yediririm yemediği zamanlarda
Bugün tatlı patates havuç kabak yaptım yedi ama bı kaç kaşık zaten..
Kaka sayısı fazla bana göre günde 3 kere kesin yapıyor 4-5 de çıkabiliyor bazen ama genelde rutin mutlaka yapıyor 3

Back
X