Bebeğim kilo almıyor

Tüm testleri yapıldı mı sarılık var mı ? Alerjik mi genel durumu nasıl ağlıyor mu ? Kilo alamaması normal değil. Mama da kötü değil burda millete laf söylemeyin mamanın sadece kilo yaptığı falan yok 40 yıllık eski bilgiler bunlar o mamalar anne sütüne en yakın şekilde yapılıyor dışardan aldığınız etiketsiz köyde üretilen peynir süt vs her neyse artık onlardan da kat kat kaliteli temiz ortamlarda üretiliyor. Mama gerekiyorsa vereceksiniz bende mama anne sütü ilerledim 7. Ayda ek gıda ile kendisi mamayı bıraktı şu an 17 aylık hala emiyor. Burda soru soruyorsanız bu gibi cevaplara hazır olacaksınız mamayı kötülemişsiniz. İyi bir doktora götürün bebeğinizi. Evet yapıldı Tabii ki sarılık da yok alerji de yok hayır ağlamıyor da

Evet yapıldı Tabii ki sarılık da yok alerjik de yok hayır ağlamıyor memeden gayet keyifli ayrılıyor sütler ağzından akıyor Hatta Sadece fikir sordum mama vermeyi benim de hakkım eriyor biraz araştırırsanız görürsünüz anne sütü ile mama arasındaki farkları Bu yüzden anne sütünde diretiyorum

Evet yapıldı Tabii ki sarılık da yok alerjik de yok hayır ağlamıyor memeden gayet keyifli ayrılıyor sütler ağzından akıyor Hatta Sadece fikir sordum mama vermeyi benim de hakkım eriyor biraz araştırırsanız görürsünüz anne sütü ile mama arasındaki farkları Bu yüzden anne sütünde diretiyorum
Yazık çok yazık. Bebeginize de yazık mamanin içinde bütün vitaminler var neyi zararlı ya kim söyledi size bunu Allah aşkına sadece kilo yapıyormuş mama hahahhaha benim sadece anne sütü alan bebeğim 1 ayda 1 bucuk kg aldı mama+meme alan 1 kg aldı sadece kg yapsa mama alan bebeğim daha kilolu olurdu sizin sutunuz yetersiz yada bebeginjze yaramıyor neyi diretiyorsunuz yok bebek doyuyormuşta yaramiyormus bilmem ne bebeginjz doysa 1 ayda 1 kg hatta daha üstüdr alırdı bebeginiz aç . Bebeginize mama vermediğiniz için sutunuz az olduğu için bebeğinizin midesi büyümemiş ve şu an fazla olanı kusuyor. Ve üzgünüm şimdi ilk aylarda kg almıyorsa sonra hiç alamayacak çünkü bebeklerin en hızlı geliştiği dönem anne karnından sonraki ilk 3 aydır siz onu en hızlı büyüyeceği dönemde beslenmeden mahrum bırakıyorsunuz bu nasıl vicdan ya milyonlarca mamayla büyüyen bebek var hepsi sağlıksız mi sanıyorsunuz ne sanıyorsunuz anlamadım peki vermeyin mama bir kac ay sonra gelişimi çok geride kaldı nasıl kg aldirabilirim diye yazarsınız buraya

İlk aylarda kilo alımı çok önemli bir durum. Bazı kalıtsal hastalıklarda olabilir vs. Ama bir neden yok ise tek neden yeterince beslenememesidir. Bu mama olur ya da anne sütü olur. Doktora gidin önerilerini dinleyin. Tek doğru sizin bildiklerininiz değil. Burda hem fikir soruyorsunuz hemde herkese saldırıyorsunuz. Herkesin fikri doğru anlamına gelmiyor ama bir süzgeçten geçirin. Ama en önemlisi bir doktor ile devam edin ve söylediklerini uygulayın derim.

Burda kimse size anne sütünü kesin demiyor ben aylarca uğraştım sütünü arttırmak için anne sütü tabi ki en sagliklisi ama mama zehir değil bunu bilin anne sütü olmadığında yada yetersiz geldiğinde verilmesi gereken bebek için anne sütünden sonra ki mecburi birsey. Hani anne sütünü mamayi araştırın diyorsunuz ya sizde bir araştırın bebekler kacinci gün doğum kilosuna ulaşırmis 1 ayda kaç kg alması gerekirmiş diye

3. Gün kontrolünde fazla kilo kaybı olduğu için hastaneye aldılar 1 hafta kaldı. Eve gelince ilk 1 hafta sadece emzirdim ama kontrole gittiğimizde hiç kilo almamıştı. 3 gün sonra tekrar göreyim dedi doktor ama yine kilosu oynamadı. Bu şekilde 15 gün hiç kilo alamadı yani gram oynamadı. Her istediğinde sık sık meme 2 saatte bir 30 ml mama verdim 1 ay boyunca ve kilosu artmaya başladı. Ben kendi kendime deneme yaptım 1 hafta hiç mama vermedim sadece emzirdim sağlık ocağında kilosuna baktırdım kilo alımı düzeldiği için de mamayı tamamen kestik. Sanırım sık emzirmeyle sütüm arttı o ara da mamayla kilo alımını desteklemiş olduk. Mama zehir değil korkmayın mecbur kalınca kullanılıyo yani. Uzun yazdım ama umarım yoluna girer her şey🙏
Biz de öyle yapıyoruz mecbur dediğiniz gibi ben de sadece anne sütüyle denedim olmayınca mama başladık tekrar burda herkes bana saldırmış bebek aç yazık bebeğe diye de kimse annesi kadar düşünemez sonuçta ben sadece benimle benzer durumu yaşayan olmuş mudur diye tecrübelerini merak ettim insanların ama kadın kadının kurdudur gerçekten bilip bilmeden herkes kin kusmuş şok oldum. Ben bu bebeği sokakta bulmadım aç bırakayım kim ister evladı kötü olsun ya hayret bir şey

Yazık çok yazık. Bebeginize de yazık mamanin içinde bütün vitaminler var neyi zararlı ya kim söyledi size bunu Allah aşkına sadece kilo yapıyormuş mama hahahhaha benim sadece anne sütü alan bebeğim 1 ayda 1 bucuk kg aldı mama+meme alan 1 kg aldı sadece kg yapsa mama alan bebeğim daha kilolu olurdu sizin sutunuz yetersiz yada bebeginjze yaramıyor neyi diretiyorsunuz yok bebek doyuyormuşta yaramiyormus bilmem ne bebeginjz doysa 1 ayda 1 kg hatta daha üstüdr alırdı bebeginiz aç . Bebeginize mama vermediğiniz için sutunuz az olduğu için bebeğinizin midesi büyümemiş ve şu an fazla olanı kusuyor. Ve üzgünüm şimdi ilk aylarda kg almıyorsa sonra hiç alamayacak çünkü bebeklerin en hızlı geliştiği dönem anne karnından sonraki ilk 3 aydır siz onu en hızlı büyüyeceği dönemde beslenmeden mahrum bırakıyorsunuz bu nasıl vicdan ya milyonlarca mamayla büyüyen bebek var hepsi sağlıksız mi sanıyorsunuz ne sanıyorsunuz anlamadım peki vermeyin mama bir kac ay sonra gelişimi çok geride kaldı nasıl kg aldirabilirim diye yazarsınız buraya
Neden alamasın ya siz doktor musunuz ayrıca yazdığımı doğru okudunuz mu mama vermiyorum sadece anne sütü alıyor demedim onu denedik olmayınca tekrar mama başladık mama vermedim yazmamıştım farkındaysanız. ama hem bağ kurma hem pratiklik açısından hem de fayda açısından sadece anne sütü almasını istiyorum siz niye bu kadar öfke kustunuz buna anlamadım.

Eee yapılmış işte birşey çıkmadıysa ve yine de bebeğiniz kilo almadıysa ne desinler bekliyorsunuz mama da ver diyorlar ne demelerini bekliyorsunuz. Mamaya zehir gibi bakmanız da tuhaf. Fikir almak için soru soruyorsunuz sonra da cevabı beğenmeyince azar. İyi madem bildiğiniz gibi yapın.

Merhaba kızlar bebeğim 37+4te 2900 gr olarak doğdu 4.gün 2500e düştü diye hemen mama başladı dr 2700e kadar çıktı ama 29 günlük olmasına rağmen hala doğum kilosuna gelemedi bir ara sadece anne sütü verdim kilo almayınca yine mama başladık ama yine yeteri kadar almıyor bu durumu yaşayan var mı doktora götürdük kan idrar baktı sıkıntı yok dedi
Bebeğim sarılık yüzünden 3500 grdan 3000gr a düştü, eve geldiğimizde bebeğime her istediğinde meme verdim sık sık verdim kusana kadar emzirdim artı iki saatte bir mama verdim çünkü kilo kaybetmeye devam ederse hastanede kalması gerekecekti iki hafta içerisinde doğum kilosunu geçti, daha sonraki iki hafta içinde de 1500 gr aldı. Bir ayın sonunda mamayı tamamen kestik ve sarılık da geçmiş oldu böylelikle ki sarılıklı bebeklerin meme tutması çok zor oluyor sürekli baygın balık gibi olduklarıniçin. Yani demem o ki annesi sizsiniz kilo aldırmak için yöntemi siz belirleyin ben kendi hislerime göre bebeğimi doyurdum ihtiyacı olan neyse onu verdim zaten anne sütünün bir damlası bile şifa siz zaten emziriyorsunuz mama onun eki olur çok daha iyi olur bebeğiniz için, siz de bol bol ceviz kuruyemiş kaliteli protein tüketin sütünüz yağlansın bebeğinize kilo aldırsın

Bebeğim sarılık yüzünden 3500 grdan 3000gr a düştü, eve geldiğimizde bebeğime her istediğinde meme verdim sık sık verdim kusana kadar emzirdim artı iki saatte bir mama verdim çünkü kilo kaybetmeye devam ederse hastanede kalması gerekecekti iki hafta içerisinde doğum kilosunu geçti, daha sonraki iki hafta içinde de 1500 gr aldı. Bir ayın sonunda mamayı tamamen kestik ve sarılık da geçmiş oldu böylelikle ki sarılıklı bebeklerin meme tutması çok zor oluyor sürekli baygın balık gibi olduklarıniçin. Yani demem o ki annesi sizsiniz kilo aldırmak için yöntemi siz belirleyin ben kendi hislerime göre bebeğimi doyurdum ihtiyacı olan neyse onu verdim zaten anne sütünün bir damlası bile şifa siz zaten emziriyorsunuz mama onun eki olur çok daha iyi olur bebeğiniz için, siz de bol bol ceviz kuruyemiş kaliteli protein tüketin sütünüz yağlansın bebeğinize kilo aldırsın
Çok teşekkür ederim yorumunuz için ben de öyle yapmaya çalışıyorum tabi ki mama da veriyorum ek olarak mecburen ama tek anne sütüyle devam etmek istiyorum insanlar bunu neden bu kadar garipsedi anlamadım. Benim bebeğim sarılık olmadı ama ilk zamanlar emzirmeyi doğru yapamadım bir de sağım ya da depo yapamadım sütleri çok geliyordu ilk zamanlar şu an gelmiyor gibi hissediyorum aslında sık da emziriyorum ama neden kilo almıyor anlamıyorum doyduğun düşünüyorum. Anne sütüyle 1 kilo 1.5 kilo alan bebekleri görünce üzülüyorum kendimi yetersiz hissediyorum

Neden alamasın ya siz doktor musunuz ayrıca yazdığımı doğru okudunuz mu mama vermiyorum sadece anne sütü alıyor demedim onu denedik olmayınca tekrar mama başladık mama vermedim yazmamıştım farkındaysanız. ama hem bağ kurma hem pratiklik açısından hem de fayda açısından sadece anne sütü almasını istiyorum siz niye bu kadar öfke kustunuz buna anlamadım.
Ben doktor değilim ama siz uzmansiniz sanırım mamanin faydalı olmadığını iddia ediyorsunuz doktorunuz mama başlamış ama siz devamında sadece anne sütüyle devam etmişsiniz kendiniz yazmışsınız dönüp okuyun sonra kg almayınca tekrar mama başlamışsınız doktorunuzun söylediğine uymayıp bebeğinizi ac bırakıyorsunuz ben size ilk mesajlarımdq çok güzel yazdım bende aynı durumu yaşadım ilk bebegimde çok kg kaybetti anne sütü yetersiz gelince mama başladım ve iki saatte bir hem emzirip hem mama verdim size de bunu tavsiye ettim ama siz mama faydalı değil yazmışsınız iyi mama vermeyin sutunuz de yetmiyor burda başka size ne öneri vermemizi bekliyorsunuz bebeginiz aç. Sutunuz üzgünüm ama yetersiz bu bir kusur değil eğer sutunuz yetersiz olmasa bir iki hafta içinde kendi kilosuna geri dönerdi neredeyse 1 aylık olmuş simdiye kadar kendi doğum kilosunun üstüne bir bir buçuk kg alması gereken bebeginiz daha doğum kilosuna ulaşamamış bebeğinizin böbreklerini bile iflas ettirirsinjz yazık her 2 saat emzirmeden sonra mama vermeniz gerekiyor bana doktorum öyle demişti ve uyguladım siz buraya yazmışsınız aynı öneriyi bende size verdim ama malesef bebeginize şimdi kg aldiramazsaniz sonrası daha zor doktor olduğum için değil anne olduğum için söylüyorum çünkü emeklwyince yürüyünce diş çıkarınca kilo alımları azalıyor ve 6 aydan sonra aylık kilo alımı 400 grama 9 aydan sonra 200 grama düşüyor arastirirsaniz gorursunuz şu an bebeğinizin en hızlı kilo alması gereken dönem ve siz yeterli beslemediginjz için onu bundan mahrum bırakıyorsunuz burda herkes size bunu anlatmaya çalışıyor siz sadece saldırıyorsunuz mama faydalı değil diyip duruyorsunuz o zaman size ne önerelim

Çok teşekkür ederim yorumunuz için ben de öyle yapmaya çalışıyorum tabi ki mama da veriyorum ek olarak mecburen ama tek anne sütüyle devam etmek istiyorum insanlar bunu neden bu kadar garipsedi anlamadım. Benim bebeğim sarılık olmadı ama ilk zamanlar emzirmeyi doğru yapamadım bir de sağım ya da depo yapamadım sütleri çok geliyordu ilk zamanlar şu an gelmiyor gibi hissediyorum aslında sık da emziriyorum ama neden kilo almıyor anlamıyorum doyduğun düşünüyorum. Anne sütüyle 1 kilo 1.5 kilo alan bebekleri görünce üzülüyorum kendimi yetersiz hissediyorum
Yani olabiliyor böyle şeyler herkes anne sütü ile devam etmek istiyor en nihayetinde, benim de sütüm çoktu ama bebeği tutturamadım ben pozisyon aldıramadım uğraşmıştım o yüzden, emdiği halde kilo almıyorsa sütünüz yağsız su gibiyse yediklerinize dikkat edin şekerli karbonhidratlı gıdalar yerine dediğim gibi protein kuruyemiş tüketin ve gebelikte kullandığınız vitaminler varsa onları için özellikle omega ve demir ilacınızı çünkü sütün kalitesini bunlar etkiliyor stres vs bunları yazmıyorum zaten bildiğiniz şeyler yemenize içmenize ama dikkat kısa sürede toparlarsınız kiloyu merak etmeyin

Doyan bebek hastalığı olmayan bebek hele ki 1 aylık bebek kilo alır ALMALIDIR. Bu konu tartışmaya kapalı. Konu sahibi bizi dinlemiyor siz kendi bildiğinizi yapın hanımefendi bebek de kilo almasın. Takmışsınız anne sütü anne sütü. Ben mamayla büyümüşüm bundan 30 yıl önceki mamalarla. Gayette sağlıklıyım kilolu da değilim çok şükür. ayrıca verdiğiniz 30 ml mama da hiç bişeye yetmez.

Back
X