Bebeğim konuşmuyor yardım

Benimdunyamm

Avustralya
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2020
272
101
53
30
Merhaba arkadaşlar 22 aylık kızım sadece 8.9kelime biliyor hala doğru düzgün konuşamıyor ve kelime öğrenemiyor bu normal mi normal değilse konuşması için hangi aktiviteleri yapabilirim

Merhaba arkadaşlar 22 aylık kızım sadece 8.9kelime biliyor hala doğru düzgün konuşamıyor ve kelime öğrenemiyor bu normal mi normal değilse konuşması için hangi aktiviteleri yapabilirim

Bazı çocuklar geç konuşur. Kontrole gittiğinizde çocuk doktorunuzun da fikrini alın elbet ama stres yapmayın.
Öncelikle tv, tablet izliyorsa kesin çünkü konuşmayı geciktiriyor. Gün içerisinde her yaptığınızı anlatarak yapın; günaydın, şimdi sabah oldu hadi yataktan kalkalım, evet üstümüzü değiştirelim (aşama aşama, şimdi bodymizi çıkarıyoruz vs gibi) sonrasında x'in (adı her neyse) karnı acıkmış, hadi x için kahvaltı hazırlayalım...
Biliyorum çok yorucu ama mümkün olduğunca tüm günü bana benzer şekilde net anlaşılır ve kısa cümlelerle geçirin. Çocuğa hadi at de bakalım hadi anne de, baba de, gibi şeyler yönlendirmek konuşmasını geliştirmek yerine cümle kurmasını engelliyormuş. Onun yerine mesela kitap alın bu ne, sence şuan köpekcik ne yapıyor, evet köpek uyuyor, sen uyumayı seviyor musun.. gibi diyalog şeklinde ilerleyin. O anlaşılır bir cümle kurmasa bile siz konuşmaya devam edin. Bir de imkanınız varsa yaşıtlarıyla vakit geçirmek de çok etkili

Bazı çocuklar geç konuşur. Kontrole gittiğinizde çocuk doktorunuzun da fikrini alın elbet ama stres yapmayın.
Öncelikle tv, tablet izliyorsa kesin çünkü konuşmayı geciktiriyor. Gün içerisinde her yaptığınızı anlatarak yapın; günaydın, şimdi sabah oldu hadi yataktan kalkalım, evet üstümüzü değiştirelim (aşama aşama, şimdi bodymizi çıkarıyoruz vs gibi) sonrasında x'in (adı her neyse) karnı acıkmış, hadi x için kahvaltı hazırlayalım...
Biliyorum çok yorucu ama mümkün olduğunca tüm günü bana benzer şekilde net anlaşılır ve kısa cümlelerle geçirin. Çocuğa hadi at de bakalım hadi anne de, baba de, gibi şeyler yönlendirmek konuşmasını geliştirmek yerine cümle kurmasını engelliyormuş. Onun yerine mesela kitap alın bu ne, sence şuan köpekcik ne yapıyor, evet köpek uyuyor, sen uyumayı seviyor musun.. gibi diyalog şeklinde ilerleyin. O anlaşılır bir cümle kurmasa bile siz konuşmaya devam edin. Bir de imkanınız varsa yaşıtlarıyla vakit geçirmek de çok etkili
Teşekkür ederim

Cok normal. Hepsinin gelişimi Baska. Benim kızım 3 yasında konuştu bi anda. Ve pedagog gözetimindeydi.

Ekran varsa kesinlikle hayatınızdan çıkarın. Çocuk izlemiyor zaten diyip sesini açıp onun izlemedigi bir konumda da tutmayın. Bol bol kitap okuyun, yaptığınız her şeyi anlatın ona , tane tane onun anlayacağı yavaslikta konuşun. Bol ten teması ve muhabbet yine ilerlemezse kesinlikle bir uzmana götürün.

Benim kızım da şuan 27 aylık bizde sizin gibiydi bayağı kafama takıp üzülüyordum 1 aydır memlekete geldim cocuklar var dışarı çıkıp geliyor kuzenEleri var sürekli ilgilenip konuşup oyun oynuyorlar bayağı gelişme gosteridi hatta 1 ay içinde 2 kat arttı konusmasi diye bilirim hala iyi konuşuyor diyemem ama bizde soyle de bir şey vardı el kol hareketleriyle her şeyi anlatıyordu kaldırmak istiyorsa zorla kaldirtiyordu aglayarak yaptirma vs birazda onunda etkisi olduğunu dunuyorm

Benim oğlumda 2 2.5 yaşında konuşmaya başladı bence çocuktan çocuğa göre değişir canınızı sıkmayın ama yine de bir uzmana götürebilirsiniz

Back
X