Bebek Beslenmesi bebeğim küçük

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

babayeva_gunel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2015
169
55
48
32
merhaba 4aylık bebeğim küçük mu ne yaşıtları şişko falan hatta bundan küçülerde buyuk duruyor ama herşeyi yerinde kilosu da normal şukur gelişimi iyi ses falan çıkariyor ama nedense kuçuk sanki 3aylik:/ neden böyle gören bazılarıda çokkk kuck muş diyo moralim bozuluyor...ve memede uyumuyor uyutunca ya kadar ölüyorum o kdr ağlıyor ki uyuyunca uyumaması iyi yani kucağmdada zor uyuor

Kaç kilo ki bebeğiniz? Belki doymuyordur sütünüzle aç kalıyodur veya siz minyonsanız size çekmiştir.doktoru ne diyo peki
Ve önemli olan kilosu değil sağlıklı olması

ben de abim de erken doğumla dünyaya gelmişiz, hele abim az gelişmiş olarak doğmuş, ilk doğduğunda görmeye gelen akraba ve komşular "çok yaşamaz" diyerek çıkıyorlarmış evden Ama ikimiz de çok şükür sağlıklı çocukluklar geçirdik, boyumuz posumuz, gelişimimiz yerindeydi. Her çocuğun anne karnında ve doğum sonrasında gelişim hızı değişiyor, siz başkalarının dediğine kulak asmayın, doktorunuzu dinleyin. Gelişim bozulukları uzmanlar tarafından tespit edilebilir, böyle bir durum yoksa moral bozmaya da gerek yok :) Anne sütü de gelişim için çok önemli, bunu artık herkes biliyor.
Uyku problemi için de en doğru tavsiyeyi uzmanlar verecektir, sonuçta her çocuğun huyu suyu farklı.

Bak canim benim kizim 5 aylik 67 cm 9 kilo ama gorunusu oyle tombis bir bebek degil yapı meselesi bu hic takma kafana elalem ne olsa soylecek bir laf buluyor saglikli olsun yeter

doyuyor doymasa gelişimi olmaz 6.800 boyu 60.. sadce ben bebekken zayıftim belkide bana çekti
Seninki yine iyi. Benim oğlum da 4.5 aylık 62 cm 6500 gr. Gören herkes ayy minik falan diyor. Umursamıyorum bile. Yapı meselesi yapacak bişey yok. Emmiyor, mama yemiyor iştahsız. Ek gıdaya geçince toparlar. Aylık büyümesi nasıl? Kaç kilo doğdu boyu kaç cm di doğdunda? Senin ve babasının boyu kaç?

Zaten o etraf eş dost insanı yıpratan öyle bi elestiriyolarki ooo en iyisi kendileri en kötüsü biz
Benim ikizlerim de biri 1 buçuk diğeri iki kilo doğdu şimdi 1bucuk doğan hala normal Yenidoğan kilosuna yeni yeni ulaşıyor 3 kiloyuz şimdi
Ama ben yaşadığına şükrediyorum zayıf olsun canı içinde ya ve benimya yeter

doğdugunda 53 sm "3.700kq benim boyum 168 babasininki 175

doğdugunda 53 sm "3.700kq benim boyum 168 babasininki 175
Aylık kilo alımı az olmuş anladığım kadarıyla. Mama takviyesi yapıldı mı? Ek gıdaya başlanmadıysa şimdi 3 gün kuralıyla başlanabilir. Şuan yaklaşık 64 cm ve kilosunun da 7.5 olması gerekirdi? Gece çok sık uyanıyor mu? Benim oğlum 48 cm, 3400 doğdu. Benim boyum 165, babası 168. Buna rağmen bizimki hala geride aslında daha ileri olabilirdi. Fakat biz yoğun gaz ve sindirim problemlerinden dolayı böyle olduk

Benim bebegim 10 aylik ve 7kilo 500 gram cok uzuluyorum sadece hep emmek istiyo beni mama falan yemiyo napc bilmiyom artik herkesin dedikleri zoruma gidiyo napim cok haraketli almiyo kilo normal diyo heemsire

Ya bu yapı meselesi neden anneleri boyle uzuyorlar hep aynı seyleri duydum bu cocuk ne kadar zayif..iyide cok sukur sagliklilar daha ne yapayim ilk kizim cok kucuk dogdu 2890 ama her ay 1 kilo aldi yinede gorunusu zayifti ikinci ve ucuncu 3 bucuk kilo dogdu onlarda guzel kilo aldilar ama onlarinda gorunusu zayif siz diyorsunuz 10 aylik 7 bucuk kilo benimki 5 aylik 9 kilo ama hic oyle gorunmuyor tombis durmuyor yuzude vucududa normal

Normal değil elbette, bunu hemşire neye göre söylemiş anlamış değilim. Bebeğin zayıf, boyu da önemli. Boyuna göre normal kiloda olabilir fakat ayına göre zayıf. Eğer beslenmesi gayet normal, yeterli olup da kilo almıyorsa o başka; ama sen yeterli dr beslenmediğini söylüyorsun. Anne sütünü her istediğinde verme. 4 saatten önce emzirme. 2 saatte bir, bir öğün oluştur. Örn: sabah 8 de emdi uyudu, 10 da kahvaltı mutlaka. Kahvaltıdan sonra isterse emebilir ama önce kahvaltı. 12 de emme+ meyve, 14 çorba+ yoğurt gibi gibi.

Benim bebegim 10 aylik ve 7kilo 500 gram cok uzuluyorum sadece hep emmek istiyo beni mama falan yemiyo napc bilmiyom artik herkesin dedikleri zoruma gidiyo napim cok haraketli almiyo kilo normal diyo heemsire
Normal değil elbette, bunu hemşire neye göre söylemiş anlamış değilim. Bebeğin zayıf, boyu da önemli. Boyuna göre normal kiloda olabilir fakat ayına göre zayıf. Eğer beslenmesi gayet normal, yeterli olup da kilo almıyorsa o başka; ama sen yeterli de beslenmediğini söylüyorsun. Anne sütünü her istediğinde verme. 4 saatten önce emzirme. 2 saatte bir, bir öğün oluştur. Örn: sabah 8 de emdi uyudu, 10 da kahvaltı mutlaka. Kahvaltıdan sonra isterse emebilir ama önce kahvaltı. 12 de emme+ meyve, 14 çorba+ yoğurt gibi gibi.

Haklisiniz ah bi yese neler yaparim ama yemiyo iki kasik anca yese soyle doya doya icimferahlicak sutten kesiyim istiyom belki ac kalinca mecbur alisscak biberona dogrumu dusunuyorum bilmiyorum geceleri surekli emzik gibi emiyo beni

Haklisiniz ah bi yese neler yaparim ama yemiyo iki kasik anca yese soyle doya doya icimferahlicak sutten kesiyim istiyom belki ac kalinca mecbur alisscak biberona dogrumu dusunuyorum bilmiyorum geceleri surekli emzik gibi emiyo beni
Neden biberona alıştırmak istiyorsunuz ki? Ben 2 aylıkken alıştırdım biberona fakat biberondan sadece anne sütü sağıp veya mamasını veriyorum ama sadece gündüzleri. Gece kalkıp biberonla birşeyler hazırlamak daha zor değil mi? Ağlayacak kalkacaksınız mutfağa gideceksiniz hazırlayıp gelip verene kadar onun da ağlamaktan uykusu kaçmış bile olabilir. Emzik deneyebilirsiniz gece. Onun dışında daha önce de söylediğim gibi gece 4 saatten önce emzirmeyin. Biraz sıkın dişinizi, 1 haftaya kadar alışır. Ha biberon konusunda da avent naturali tavsiye ederim. Anne memesine benzediği için kolay tutabilir. Biraz ısrarcı olun öğrenecektir. O çıkardıkça siz ağzına koyun :)

hayir kilo alımı iyi olmasa dr ek qıdaya geçerdi :) ama sütqnü ver dedi ... hem daha 3buçuk aylıktı şimdi 4u doldurdu . ayin 15i 2hafta bundan önce 3buçuk aylıkken 6.800dü kilosu hemde iki üç dra götürdüm heosi kilosu normal dedi ve iyi bebek dediler. şükür ve bizde kolik olmuşdu çok ağlıyordu ondan böyle zayf kaldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…