Bebeğim kuduz olur mu=((

Kuduz mikrobu hasta hayvan tarafından ısırılma dışında bir yolla da alınabilir mi?
Isırıklar dışında bir yolla kuduz bulaşması çok nadir görülen bir durumdur. Tırmalama, deride tahriş, sıyrık, açık yaralar veya mukozaların kuduz hayvanın tükürüğü veya mikrobu taşıyan diğer ateryallerinin (örneğin beyin dokusu) teması ile oluşabilir. Bu durumda profilaksi uygulanmalıdır. Isırıklar dışında bulaş yollarından birisi de solunum yoluyla kuduz virüsünün alınmasıdır. Ancak laboratuvar çalışanları dışında normal insanların solunum yoluyla kuduz virüsünü alma ihtimali pek olası değildir. Kuduz bir hayvanla oynama, kanı, idrarı veya dışkısı ile temas bir bulaşma kabul edilmemektedir ve profilaksi gerektirmez. ALINTIDIR.

Bu yazıyı aşı danışma diye bir siteden aldım canım. Şimdiye kadar doktora gitmişsindir ama yine de eklemek istedim. O sitede danışma numarası da var. Çok çok geçmiş olsun.
Allah bir daha yaşatmasın böyle üzüntüleri, bebeğinize sağlık versin :71:
çook teşekkür ederim şimdi eşim bu merkezi arayıp bilgi alacak.

Bulunduğumuz ilçede ne yazık ki 1 tane devlet hastanesi ve sağlık ocağı var. Eşim bu sabah oradaki doktorlarla konuşmuş, çocuk doktoruyla da konuşmuş hepsi de korkmayın birşey olmaz demiş. mağaralardaki yarasalardan bulaşır demişler ama açıkçası içim rahat değil hala. öğleden sonra ben de gideceğim hastaneye ve aşı yaptıracağım galiba.

kesinlikle aşı yaptırın aşının zararı yok koruyucudur bence dünden yaptırsanız içiniz rahat olurdu mağralarda yaşayanlar yarasalara da yedikleri o mikrobu taşıyan başka hayvanlardan geçer en çok bu mikrobu taşıyan hayvan faredir mesela kesin yok denmesi iin tahlil gerekir ama anlattığınız kadarıyla büyük ihtimalle korkulcak bir şey yok aşıyı yine ihmal etmeyin bence geçmiş olsun

Bu arada yazmayı unuttum ama eşiniz yarasayı öldürürken Allah korusun ısırma filan olmamış değil mi??
kurumuş bir yaprak gibi duruyordu zaten canım. Öyle kanatlarını bile açmadı. Ama ben yarasa olduğunu anladım. O da kıyafetlerden birkaçına sarıp balkona çıkarıp çöpe atmış yani dokunmamış bile ona.
Biz lojmanda oturuyoruz ve 4. kattayız bizim tarafta hep ağaçlar var. Geçen yıl taşındık buraya ve yarasa birkça kez eve girmişti biz de pencerelerin hepsine tel taktırdık ama işte o pencereden değil de kıyafetlerin arasında evin içine girdi.

Benim aklıma şu geldi eğer bebeğinize sepetten mendil alırken olsaydı elinizden korkup kaçardı bence.Ve bana göre sonradan geldi.Allah yardımcınız olsun ama yinede pek birşey olacağını zannetmiyorum :)

Benim aklıma şu geldi eğer bebeğinize sepetten mendil alırken olsaydı elinizden korkup kaçardı bence.Ve bana göre sonradan geldi.Allah yardımcınız olsun ama yinede pek birşey olacağını zannetmiyorum :)
inşallah canım.
sonradan girebileceği hiçbiryer yok ama. mendili alırken misafirlerim vardı ben görmedim onu galiba. bir de bildiğim kadarıyla yarasalar gündüz uçmazlar zaten, gece uçarlar.

Eşim aşı merkezini aramış hepsini anlatmış korkmayın hiçbirşey olmaz demişler. Aşı merkezini yazan arkadaştan Allah razı olsun şimdi içim rahatladı.

kuduz günümüzde çok görülen bir hastalık değil normalde yani her hayvan ısırdığında tımaladığında kuduz olunmuyor ama yarasalar için farklı bir durum var mı bilmiyorum merak etmeyin bebekler bizden daha dayanıklı ve onlar melek allah yardım eder zaten cevapları almışsınız bence de bişey olsa çoktan belirtileri olurdu çok geçmiş olsun

Çok çok geçmiş olsun canım, çok sevindim sorun olmamasına :71: Bebeğinize ailesiyle birlikte sağlıklı uzun ömürler dilerim. Bu kadar ilgili anne babası olduğu için çok şanslı :71: :69: :16:

Back
X